^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.10.14

Home » , , , , » jalan jalan hujung minggu Tasik Metropolitan Kepong

jalan jalan hujung minggu Tasik Metropolitan Kepong


assalamualaikum,

aktiviti hujung minggu..... nak hirup udara agak segar di taman..... jom kita ke Tasik Metropolitan Kepong.....
ingat nak berjoging, tapi anak dara nyer kasut dah x muat..... so kita biar je Papa jogging, Mama teman Aisha jalan2 yer.....

lepas habis aktiviti kat tasik ni, balik singgah Tesco Rawang, beli kasut sukan cum jalan2 untuk anak dara..... Papa belanja..... hihi tq Papa.....

 so, jom jalan2 kat tasik.....


 

sampai sini dalam pukul 8 pagi, dah ramai yang beriadah.....




cuaca pagi tu agak elok juga lah..... erm tu kabus ke jerebu tu.. hihi




jalan2, jumpa pokok comel ni, halus2 je batang dia..... pokok apa ye.....




jom posing jap..... peaceeeee




sesi pengimbangan badan di jalan berbukit..... hihi




rumput tu macam best je kalu guling2 kan..... feeling ala2 hindustan gitu



 
jalan2 tepi tasik.....




jalan pembahagi tasik.....




untung orang yang dok kat umah tu kan, dekat je kalu nak beridah kat tasik ni..... depan pagar je..... tapi kena pusing juga sebab entrance dia bukan kat situ.....ker ada jalan kecik yang tebus kat situ.....



 
ranting pokok pon nak ambek gambo..... haha, aku tengok cantik pulak ranting kering tu.....




ikan yang menunggu kut2 pengunjung bagi makanan..... rasa nak turun tangkap je.....




pokok tu macam best je wat tempat berkelah..... tapi air tasik ni bau dia kureng sikit..... x boleh dok lelama, udara x berapa nak segar.....




pelantar..... port untuk berphotoshoot.....




hurm, kalau bawa incikNik ni kan best..... kelihatan Papa n Aisha jalan slow2 sebab tunggu aku tengah snap pic..... hehe




pokok bunga kertas, dalam wishlist untuk di tanam di TerataKami.....




cendawan cumel pon jadi mangsa snap'an aku.....




padang luar untuk main layang2, tapi time ni x der angin, so xder orang main pon.....




port untuk anak2.....




hah, yang paling penting kat sini, boleh tengok si Papa melayan si Anak Dara yang x puas2 bersenam a.k.a bermain.....

dah dah, jom balik, kita cari makanan..... kata nak pi cari kasut baru kan.....
hehe




breakfast kami hari tu..... phrata & pizza crepe + air soya & ice lemon tea



lepas breakfast, pi kedai kasut, sebab anak dara dah tuntut janji..... ok sayang, jom beli kasut, nanti kita joging sama2 ye.....

k, sekian
 

3 comments

October 21, 2014 at 12:18 PM

wah seronoknya

October 21, 2014 at 7:07 PM

sana mmg best klau nk beriadah..lg2 ngan anak2....

October 23, 2014 at 3:35 PM

selalu lalu situ...tp tak pernah singgah beriadah kat situ..huhu...

Post a Comment