^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.8.09

Home » » * Mitsubishi Evo dan Kancil - utk kwan aku APIS *

* Mitsubishi Evo dan Kancil - utk kwan aku APIS *

Hm... ni arr gmbo slh sorg kwan aku kat opis Kraf (gmbo mbik pg td kat opis-tq mie, fida, syabil), nm dia Apis (bkn nm sbnr). Nk kt x hemsem, blh arr sdp jgk arr mt mmandang (bhgn trtntu jerk), tp sayang, smpai skrg x kwin lg, aku x tau arr nape?? dia nie pmlih sgt kut, rmai dah awek try takle dia, tp x brp nak jln.
Tp yg psti dia suka beno ngan 1 bnde nie.... kreta kcik, kalu bab renovet ngan adjas kreta kecik tur, bg je arr kat dia, mmg terer. Kdg2 sggup x kuar blik 1 ari dia coz nak renovet kreta kecik yg dia bru bli @ nak upgred yg sdia ada..... Aku x tau arr brape byk kreta kcik yg dia ade, yg pliknyer kreta bso dia nak jual laksss (ssape nak bli, blh arr kontek dia).
So kat cni aku bg crite ni khas utk kwan aku nie.... OK Apis, slmt mmbaca...
Cerita bermula... Ada sebuah kancil yang dipandu oleh seorang pakcik tua sedang rosak di tepi jalan berada di highway utara-selatan. Kereta kancil tu rosak.. sibuk la pakcik tu tahan kereta yang lalu lalang kat situ..
Tahan punya tahan,, sebuah kereta Mitsubishi Evo pun berhenti. Pemandu kereta Evo pun sudi menolongnya.. lalu pemandu tesebut mengeluarkan tali utk diikat pada belakang kereta nak tarik kereta kancil tersebut...
Nak dipendekkan cerita, pakcik tersebut inform kat pemandu Evo tersebut,
"Kalau aku bimm lampu tinggi kat kau,, kau slow ye.. aku tkt kau lupa aku kat belakang nie.."
"OK pakcik, tanggung beres" jwb pmandu Evo tersebut.
Masa perjalanan tu..pemandu Evo tu kadang kadang terlupa, lalu di pun bw laju..Marah pakcik tu,, dia pun bgi bimm kat krt Evo tu.. barulah krt Evo tu slow...
Dlm slow-slow mcm tu... ada lak pengancau nye, satu lg krt Evo pintas krt Evo yang menarik krt kancil pakcik tersebut.. Sempat lagi tu (kentut). Mana org tak naik marah.,, tercabarlah iman dan kejantanan pemandu Evo td,, lalu dia pun tukar gear dan kejar kreta Evo yang berlagak tu.. Dia lupa yg dia tgh tarik krt kancil pakcik kat belakang...
Masa pengejaran Evo vs Evo.. krt peronda pun tgh buat speed trap.. terperanjat dia terus dia calling.
"Bola satu,, bola satu... disini ada kes kejar mengejar.. krt yang terlibat dua buah krt Evo dan sebuah kancil... Tapi saya rasa krt kancil tu lbh laju sebab dia bimm lampu kat krt Evo tu.. Sila tahan mereka cepat."
Hee.hee..he