^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.10.16

Home » , , » #throwback :: ekspedisi mendaki Bukit Broga, Semenyih

#throwback :: ekspedisi mendaki Bukit Broga, Semenyih


Assalamualaikum, 

awal bulan Ogos hari tu, opis ada buat trip mendaki Bukit Broga kat Semenyih yang famous amous tu..... ala2 nak bagi fit badan kan, so aku sesaje la join..... hurm, dah lama x beriadah kat tasik..... rasa macam susah je nak beriadah sejak dok Rawang ni, maklum tempat riadah yang besh2 sume jauh2..... huhu, alasan.....

erm, balik kepada cerita Bukit Broga..... kalau sesiapa yang pernah sampai ke puncak..... mesti best kan..... view sunrise atau sunset dia cantik sangat.....


 

tapi.....
gambar kat atas tu je yang mampu aku amek masa trip ke Broga hari tu..... pokok kelapa sawit yang terletak kat bawah kawasan parking..... haha

bukan apa, aku dapat naik separuh jalan je..... x boleh nak naik sampai atas..... x larat wooooo..... huhu, kecewa juga sebab x boleh nak bergambaran berposing posing di puncak.....

apa pon, aku bangga dengan kengkawan yang berjaya sampai ke puncak.....
aku nak repeat semula untuk sampai ke puncak?..... ehem, entah ye..... kena kuatkan fizikal dan mental betul2 nieh..... hihi

lepas ni, kita rajin-rajinkan diri beriadah kat tanah yang rata je la ek..... hehe

k, sekian

5 comments

October 19, 2016 at 11:34 AM

jangan patah semangat, kena cuba lagi :)

October 25, 2016 at 11:25 AM

la ingatkan sampai td ....
kita mmg tak mampu dan tak suka xtvt hiking ...
klu dpt peluang pun tahu dah tak larat nk memanjat naik

October 25, 2016 at 5:47 PM

assalam sy terbaca comment maz ttg nursery di sentul..boleh tau nm nursery or ctct..
sy sdg mencari nursery terdekat ofc sy di jln lumut..

sy doakan aisya dpt adik..amin yra :)

November 23, 2016 at 6:54 PM

Tak de entry baru ke

December 6, 2016 at 12:02 AM

hi,saya singgah sini sambil follow and klik nuffnang :)

Post a Comment