^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.1.10

Home » » *Ujung Minggu Untuk Bershopping*

*Ujung Minggu Untuk Bershopping*

Ujung mggu lpas adalah ari utk kami skluarga bershopping, aku rs x ar gaji time tu coz gaji bln lpas gaji krjn adalah 18hb dis 09... bln nie x gaji lg... tp kami skluarga relax jerk shopping brg2 yg xder dlm snarai kami...

Hajatnye cm nak bli brg2 dapur jerk tp ntah mcmne ader jerk bnde2 lain yg dkat di mata nie... so tgn kami pun gtal jerk nak kuar duit so ni arr hasilnye...

Aisha dpt arr mainan bru... "My First Gym" bli kat Carrefore, Wangsa Maju. wlaupun umah aku x arr brape bsar, tp aku bkobar2 nak sruh Aisha main dlm tu, bior tough ckit body tur.. haha papa die pun swonok gak nak tgk anak dia main dlm tur, mlm2 blik dr Carrefore trus jerk berusaha mniup playpan dgn bsungguh... fuhfuh



Aisha pun aper lg, bkobar2 gak arr nak tlong papa dia tiup playpan coz x sabo dah nak dok dlm n main bintang2 berwarna warni.. haha





Playpan nie aku bli ari sabtu yg lpas ms shopping brg2 dapur, Aisha dah dpt habuan... x aci arr kalu kami x dpt habuan... So dgn snang atinye pd ari ahad lpas, kami pun shopping brg2 utk kami laks,,, aper yg kami dpt???



Tiga (3) buah HP IPhone 3Gs, utk mama Aisha 1, utk papa Aisha 1 n utk maksu Aisha 1... kaye toke kdai tur. harharhar


Sbnonye xder arr nak bli pun, kami sj jerk arr jln2 kat area Sentul tu. Jln pnye jln.... toleh kiri, toleh knan, kami nmpk ader khemah tpasang dpn shopping arked, so kami pun pi arr tgk.
Oh!!! ader promotion HP upenyer, smpai 70% promotion.. niat nye nak tgk2 jerk, mklum arr gaji jauh lg nak muncul... tp kan lpas blik umah, pkir punye pkir punye pkir punye pkir punye pkir, smpai mlm... adik tnye,
"Nak bli x HP bru?" kami bgtau arr yg kami x gaji lg, dia offer laks
"Usu nyer loan bru jerk msuk smlm, nak bli x HP tu? mcm best jerk"..... adik aku mmg tgh nak crik HP bru coz dia nyer dah ckit rosak... so, bncang punye bncang punye bncang punye bncang, pkl 8.00 mlm kami pun kuar umah utk dptkan aper yg kami hajatkan... kn kuar awal coz mlm tu ader AJL.. harhar
So ini arr hasilnyer, berkat loan adik aku yg kami pnjam...(loan atas loan). TQ bbyk usu, kami bli HP sume jnis yg same cm aku ngan adik aku base wane putih, Madi wane itam (xkan llaki nak pkai wane putih laks kan)... hehe, so blik umah msing2 dah x hirau dah AJL yg blangsung kat tv, Ally, Cheyril ngan FBI ckp sorg jerk kat dlm tv coz kami btiga cbuk ngan krja bru kami nak mgexplore HP bru...

Aisha pun cbuk gak mlm tur, tp dek krna dia xder HP, dpt slongkar beg yg kami bwk blik pun jd arr... cian die... xper Aisha, nnti mama blikan HP utk Aisha yerk... MMuah,,, cayang Aisha
Hm, skian crita kami di ujung mggu - "'shopping'".

8 comments

January 14, 2010 at 5:41 PM

ish cam best jerr playpan aisha tuhh..
mahal x? kebetulan danish skrg ngah tatih nk blaja jln klau dia dok kt dlm tuhh jatuh xluka larr kan..?

January 15, 2010 at 11:14 AM

amboi sakan borong hp..beli hp cam beli ikan jerk..org loaded xper r..tp brminat r nak tau sampai 70percent less brp hargenyerr..brp plak harge asal?

Kak Su @ adik aku (dlm cter ni)
January 15, 2010 at 11:32 PM

nk tau harga ker.. ish3..
agak kopak jgk lah mlm tuh. mcm2 cabaran melanda dek kekalutan n keterujaan diri kami.. haha
kak ija x cter kejadian kat bank lah kui3

January 19, 2010 at 1:52 PM

hm.. playpan tu murah jerk.. lpas disc dlm rm30 jerk + pam rm12.... bli arr, bgus utk anak2 yg suke bjln (bgus utk mak dia skali...snang nak wat keje umah)..hehe aisha tomei2

January 19, 2010 at 1:53 PM

hehe, kjdian kat bank tur x pyh arr crite... malu kat org... kuikuikui

January 19, 2010 at 4:21 PM

huih..bley thn gak hargenyerr. ditmbah ngan alat tambahan (pam angin)..birthday danish x lama lagik..confius nak beli apa..x der idea..

February 11, 2010 at 7:49 PM

kak mas nie...every year tuka hset...duit tlebey ek...aisya..mintak hset kt mama satu...

March 1, 2010 at 4:04 PM

hehe, ko x tau nnti ko msuk opis, mn tau aku da pkai hp lain laks... haha... aisha pon da ader 1 dah.... alya biler laks nak dpt 8 biji tipon...?

Post a Comment