^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

25.7.14

selamat hari raya aidilfitri

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamulaikum,



 k, sekian


24.7.14

dugaan di bulan Ramadhan, paip air patah

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum, 

hurm..... dugaan betul kan, tapi kena lah redha walau di bulan Ramadhan..... kejadian berlaku tengah malam pulak tu..... eh, bukan, x tahu kejadian sebenar pukul berapa, tapi kami sedar dah tengah malam..... 

ni bukan yang taktik pencuri tu tau, tapi memang betul2 paip patah.....

kejadiannye berlaku bergini..... eceh, dah macam laporan siasatan polis je..... hihi

erm, sebenarnya hari kejadian tu hari Sabtu, aku n mydearHubby kerja, balik pukul 10 malam, 11 malam baru sampai rumah..... tetiba nak buka pintu pagar, tengok air kat meter melimpah..... pelik la jugak, aku pon pi la tengok.....

Allahuakbar..... batang paip lepas meter tu patah la pulak..... dah tengah2 malam ni, nak kena kerjakan paip lah pulak..... so dah park kereta, masukkan barang2 dalam rumah, bawa masuk Aisha yang dah ketiduran ke dalam rumah, then Hubby terus ambil peralatan untuk betulkan paip yang patah tu.....

upss, bukan betulkan, tapi cabut2 je, tutup main kepala paip biar x keluar air. pehtu masuk rumah rehat.....

esoknya, pepagi Ahad tu dah siap2 nak betulkan paip..... pi kedai hardware beli barang2..... setengah hari jugak betulkan..... tapi di akhir proses tu, ada masalah pulak..... batang paip kat meter tu loose, so air keluar je x berhenti bila main kepala paip di buka.....

maka, aku cadangkan kat Hubby untuk minta tolong kat Syabas..... Hubby suruh aku call..... ok, saya yang menurut perintah..... hihi



 then bercakap lah dengan customer careline officer Puspel apa yang berlaku, patutnya kena tekan butang '2' kat telefon sebab nak buat aduan, tapi aku tekan butang '3' untuk pertanyaan..... huhu sebab x tau kan nak buat apa.....  pegawai careline tu suruh buat aduan, tapi dah alang2 call kat dia tu..... dia tolong bukakan rekod aduan untuk meter paip pecah.....

kemudian dia bagitau yang akan ada orang Puspel datang rumah untuk cek, kalau boleh dibetulkan dia akan betulkan terus, kalau x, nanti dia akan datang hari lain untuk betulkan..... 

tunggu punya tunggu, xder pon orang Puspel datang, then kami kena pi opis lah petang tu, kerja.....

balik rumah tengok x betulkan lagi..... x pe lah, kami buka jugak air tu walau air memancut2 keluar, ikat dulu sementara dengan kain n plastik..... dapat tadah air untuk mandi esok pagi pon dah ok dah.....


then esoknya, Isnin, aku minta Hubby pulak yang call Puspel untuk dapatkan feedback pasal aduan aku semalamnya tu..... pegawai careline bagitau kat Hubby, aduan aku dah sampai kat bahagian yang in charge (Syabas)..... ok, so kami just tunggu je lah, nak buat apa kan..... lagipon kerja, nanti balik kalau xder apa2 perubahan, baru fikir nak buat tindakan apa seterusnya.....

bila balik rumah petang tu, tengok paip..... Alhamdulillah, dah ok..... terima kasih Puspel & Syabas tolong selesaikan masalah paip kami..... hehe

then tetiba macam nak cek telefon sebab ada voice massage..... owh dari Puspel rupanya.....
jam 11.14 pagi 
"Selamat pagi puan Mas, saya Anim daripada Syabas. Aduan cik berkenaan meter pada alamat xxxxx, rawang, aduan ini kami telah serahkan pada pagi ini untuk tindakan pada hari ini, terima kasih"

owh, kiranya yang pagi tadi telefon guna private number tu pihak Syabas la ye..... hihi, maklumlah, aku kalau no telefon yang x dikenali ni, takut nak angkat, apatah lagi private number kan..... huhu

so, sekarang ni, Alhamdulillah paip air kat rumah dah ok dah..... aduan hari Ahad, Isnin dorang fix the problem.....
syabas kepada Syabas atas tindakan segera yang diambil atas aduan pelanggan ini..... kiranya aku puas hati lah dengan perkhidmatan dorang ni..... x tau la kalau ada kengkawan yang mengalami masalah dengan perkhidmatan dorang..... kenalah guna saluran yang betul kan.....

dugaan di bulan Ramadan..... paip air patah..... erm, macamana boleh patah, x mor fikir dah, fikir nak raya je sekarang ni..... hihi
yang penting..... Alhamdulillah, dah selesai.....

jom cuci mata.....
Lazada Malaysia



update 4.8.2014:
sebenarnya kan, bukan je paip patah di tengah malam..... lepas syabas fix the problem, air dalam ketiga2 toilet kami x keluar, kat sink dapur n ruang makan bukan main lagi berderu-deru lajunya.....
so, Hubby beranggapan yang air x naik kat tangki lagi, tu yang air dalam toilet x keluar..... ok fine..... bersabarlah kami menunggu air di tangki nak penuh kononnya.....

sudahnya, air x penuh2 jugak..... dari hari Isnin, sampai ke hari Khamis, kami mandi dalam bilik air tingkat bawah, angkut air dari sinki ke dalam toilet, seb baik ada tong hitam tinggalan masa catuan air ritu..... berguna jugak..... hihi, mesin basuh pon kami hangkut turun bawah, letak sebelah sinki, senang nak angkut air ke dalam mesin basuh..... dah carca merba jadi umah kami dengan mesin basuh tertonggok depan sinki kat ruang makan..... haha, lantak, janji boleh basuh kain dengan aman..... thanx mydearHubby tolong angkut air..... hihi

Khamis malam tu, kami dah perjalanan balik kampung untuk cuti raya..... so, hilang sikit stress x der air kat rumah sendiri..... cuti raya seminggu.....

hari Sabtu, balik semula ke rumah sendiri..... still air x keluar..... eh eh, dah kenapa? x kan dah tinggal seminggu pon air dalam tangki x penuh2..... huh, stress la juga tapi sabarkan hati..... dah diskas2 ngan Hubby, nak buat direct paip, x yah guna tangki, n juga berangan nak pasang penapis air yang kat luar rumah tu (sekarang just guna penapis untuk masak air saja)..... tapi bajet nye mane?..... huhu

Ahad nye, Hubby gigihkan diri untuk panjat siling tengok tangki..... apakah masalahnya..... setengah hari jugaklah menunggu..... aku x dapat nak menolong sangat sebab di serang ceri beri..... huhu
maka setelah setengah hari turun naik, turun naik..... dengan kegigihan Hubby itu, maka masalah dapat diselesaikan tanpa melibatkan sebarang pengeluaran wang.....

alhamdulillah..... apa sebenarnya yang berlaku.....
pelampong tersumbat sebab berkarat, so ia x berfungsi secara betul..... lepas Hubby cuci, buang karat..... maka ia pon berfungsi semula dengan baik.....
ya Allah, kalau lah dari awal kami tau apa masalahnya, xder la bersusah payah mengangkut air n mesin basuh kan..... tapi x pelah..... pengalaman n pengajaran buat kami.....
tapi dalam wishlist masih lagi ada nak beli penapis air kat luar rumah tu..... dah semakin teruk karat air kat rumah tu..... moga dipermudahkan urusan kami..... aaminn.....

k, sekian


23.7.14

beli kuih raya di tesco

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum,



 ahah, keyword popular yang aku dapat Nuffnang.....
'beli kuih raya di tesco'

hihi, macam sweet je keyword tu kan..... 
ritu pi beli barang kat Giant, ada juga jual kuih raya, tapi time tu x start Ramadan lagi..... so xder la membeli kan.....

sekarang ni, rasanya cukup kut kuih raya, beli dengan kawan2 opis je..... buat sendiri?..... tunggu ada mixer baru boleh buat..... hehe

oho, sekarang ni dah ada tesco online shop kan..... lagi senang, tinggal klik2 je, barang sampai depan rumah.....

shopping online kat Lazada pon boleh..... hehe
Lazada Malaysia
pssst : nak vaucher Lazada? email aku ekk
maszvemma@gmail.com (subject : Nak Voucher Lazada Free) sehingga 31 julai 2014


k, sekian

***********************************************************

untuk rekod sendiri
unique visitor nuffnang julai 2014

22.7.14

berbuka bersama blogger

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum, 


cerita hari Ahad.....

dapat wasap dari blogger ini..... katanya nak berbuka sama..... wokeh..... gigih datang dari Sendayan Negeri Sembilan ke Kuala Lumpur semata-mata nak berbuka bersama family aku.....

terima kasih la ye sudi berbuka bersama kami..... siap belanja kami makan Pizza lagi, beli guna Groupon.....
 disebabkan Hubby kerja hari tu, so aku minta dia datang ke opis, sambil2 cuci mata di Promosi yang sedang berlangsung di opis aku sekarang, lepas tu boleh la berbuka sesama.....




ha, atas tu gambar kami sementara menunggu waktu berbuka..... menu utama adalah 3 jenis pizza, then pi bazaar ramadhan kat opis, beli nasi lemak, air kelapa keruh, air milo ais, air tongkat ali panas, kuih bahulu n kurma.....

kesian anak dara aku yang terbaring atas kaki papa dia tu..... pagi tu x bersahur sebab Mama n Papa dia keletihan membetulkan paip air di tengah malam..... tapi alhamdulillah, dia habis juga berpuasa sehari pada hari tu.....tahniah sayang.....

hah, blogger tu adalah yang berbaju purple tu, datang ngan husband n anak dia yang tembun tu..... oho itulah adik aku a.k.a my USU..... pemilik blog amazingfiezah.blogspot.com..... last dia update blog pada bulan march, mungkin sebab tengah sibuk ngan bisnes dia..... tu yang x update blog tu, hihi..... sesiapa nak order kerepek atau buat hantaran, boleh la contact dia ye.....

makanya seronoklah kami berbuka bersama di bawah pancaran lampu jalan yang samar2 tu..... lepas tu, ajak dorang jenjalan jap, n dorang pon balik ke Sendayan semula.....

terima kasih bebanyak sebab sudi berbuka dengan kami n belanja kami ye..... inshaa Allah lain kali kita jumpa lagi.....

erm, sian gambar tu kan, separuh2 je nampak.....
nak beli kamera baru lah, hihi
Lazada Malaysia
pssst : nak vaucher Lazada? email aku ekk
maszvemma@gmail.com (subject : Nak Voucher Lazada Free) last 31 julai 2014


k, sekian

21.7.14

shopping online di Lazada - 1st time

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum,

 
 erm saja gatal tangan kan..... sebelum ni shopping online kat Zalora..... eh, katanya Lazada ngan Zalora ni adik beradik ye..... x kisah lah.....

aku pon sebab dapat voucher dari Lazada ni, tu yang shopping jugak kat sini..... orang memberi, kita merasa, orang berbudi, kita berbahasa..... betul x?..... hihi



 
erm, apa yang aku beli kat Lazada nieh..... nanti dah sampai aku share kat sini yer..... nak tengok samada betul x tagline dorang 'Great prices. Even better service.' tu..... hihi
inshaa Allah, semoga dipermudahkan.....

k, sekian


17.7.14

Taska Temanku, Menara PJD - apa kaitan dengan aku.....

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum, 

 erm, buka2 FB, terbaca pasal berita Luahan Hati Ibu Bayi Dianiaya Taska Temanku, Menara PJD



ape kena mengena dengan aku..... eh, tak!!!!! aku bukan owner taska tu, aku bukan pekerja kat situ..... anak aku pon xder antar kat situ..... tapi aku pernah hantar my lil princess Aisha kat situ.....

terkejut kejap aku. sebab masa aku hantar Aisha kat situ. Alhamdulillah, semuanya ok, masa tu Aisha umur 3 tahun..... tapi sekarang macam teruk jerk..... owner masih sama iaitu Encik Husin.....

dah macam2 cerita pasal kejadian di taska keluar kat media sosial..... tapi tetap ada jugak kes2 yang x diingini..... yang ni pulak jadi kat taska tempat Aisha pernah duduk selama setahun sebelum tukar ke taska sekarang..... isk3..... takut pulak.....

nak baca berita penuh pasal kejadian ini..... KLIK SINI
nak baca pengalaman Aisha kat taska ni..... KLIK SINI

harap2 ada lah kesedaran pemilik taska dan juga pengasuh2 yang kerja cari pendapatan halal kat taska untuk jaga seeloknya anak2 manusia nieh..... jaga dengan penuh kasih sayang, insyaa Allah, Allah pon akan sayang kat kita juga.....

k, sekian


15.7.14

SUPER RAYA @ LAZADA

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum, 


dah masuk 17 Ramadhan, hampir kita ke garisan penamat untuk tahun ini..... moga apa yang kita lakukan diberkati Allah hendaknya..... so dah sedia persiapan raya ke kengkawan.....

ingat x yang aku penah dapat baucer Lazada sebelum ni..... ha sejak tu rajin lah aku bukak website Lazada nieh..... geram je tengok barang2 dalam tu, dah masuk dalam wish list, tapi esoknye bila nak purchase, alorrr dah sold out pulak..... kira ramai juga yang shopping kat Lazada ni ye..... mesti best shopping sini, tu yang ramai guna khidmat dorang nieh.....

sekarang ni lagilah, Lazada tengah buat sale sempena nak raya..... lagi lah cepat barang2 dalam tu habis..... huhu, so sebelum habis, baik kengkawan cuci mata n shopping kat Lazada nieh mana2 barang yang berkenan..... klik je gambar kat bawah ni
v
v
v
v
v
http://www.lazada.com.my/




kenal dengan Hatta Dolmat, alah, pereka fesyen terkenal tu, selalu jugak buat baju untuk artis2 tu kan..... sekarang dia dah ada koleksi sendiri yang kita pon boleh beli..... sempena raya ni, apa kata dapatkan sekurang-kurangnya sepasang koleksi Hatta Dolmat dari Lazada..... semua koleksi beliau ada diskaun 20%..... memang berbaloi2 kalau beli..... design pon cantik2 belaka..... sweet..... 

nak beli baju Hatta Dolmat dengan harga diskaun..... klik je gambar kat bawah ni.....
v
v
v
v
v
http://www.lazada.com.my/hatta-dolmat/


x cukup dengan tu..... nanti masa Super Raya, dorang ada buat game ala-ala Roda impian.....
boleh klik gambar kat bawah tu.....

http://www.facebook.com/LazadaMalaysia

macam-macam hadiah yang Lazada sediakan untuk kita kan..... meriahnya raya dengan Super Raya @ Lazada nieh.....


 ha..... yang paling best, pada 16 Julai nieh, Lazada ada buat Super Raya Sale..... jimat sehingga 92% tu..... macam best je..... so, 16 Julai ni kena masuk website Lazada semula nieh.....
v
v
v
v
v
http://www.lazada.com.my/super-raya-sale/

KLIK PIC Super Raya Sale kat atas untuk dapatkan penjimatan 92% tau.....
confirm puas hati.....
x sabar nak tunggu 16 Julai nieh.....


 k, sekian

11.7.14

kadar bayaran ZAKAT FITRAH 2014 seluruh negeri

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum,

alhamdulillah, dah masuk Ramadhan yang ke ..... berapa hari ni?.....
pandai.....


hari ni x mor berceloteh panjang sebab ada tugas yang menanti.....
just nak share something here.....

v


v


v


v


v

 


berapa kena bayar tahun ni.....
aku asal Johor, mydearHubby Pahang
kami bekerja di kolompo.....

kadar bagi zakat fitrah tahun ni adalah RM7.00 seorang..... moh le kita menunaikan kewajipan kita memasing.....


Lafaz Niat Bayar Zakat Fitrah Di Bulan Ramadhan
1. Diri sendiri.
“Inilah wang bagi menggantikan beras fitrah sebanyak ………… yang wajib bagi diriku pada tahun ini kerana Allah Taala.”

2. Diri dan tanggungan.
“Inilah wang bagi menggantikan beras fitrah sebanyak ………… yang wajib bagi diriku dan tanggunganku pada tahun ini kerana Allah Taala.”

3. Bagi pihak.
“Inilah wang bagi menggantikan beras fitrah sebanyak ………… yang wajib keatas pihak yang aku wakili pada tahun ini kerana Allah Taala.”



boleh juga nak bayar online bagi yang tidak berkemampuan ke kaunter.....


k, sekian

9.7.14

WW ~ manik untuk baju raya 2014

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum,
 



eceh, teaser lah sangat kan.....
hihi

moga dipermudahkan proses ini.....
inshaa Allah

k, sekian

8.7.14

Cari Perbezaan 3 Ayat

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum,


Tolong Cari Perbezaan 3 Ayat  Surah Al Ikhlas Dibawah ini..





Bismillahirahmannirahim...

1. Qul Huwallahu Ahad; 
Allahus-Samad; 
Lam Yalid Walam Yulad; 
Walam Yakul Lahu Kufuwan Ahad.

2. Qul Huwallahu Ahad; 
Allahus-Samad; 
Lam Yalid Walam Yulad; 
Walam Yakul Lahu Kufuwan Ahad.

3. Qul Huwallahu Ahad; 
Allahus-Samad; 
Lam Yalid Walam Yulad; 
Walam Yakul Lahu Kufuwan Ahad.




















-------------------------------------
Tahniah...

Anda Baru Sahaja Membaca 3 kali Surah Al Ikhlas. 
Barangsiapa Yang Membaca Surah Al Ikhlas 3 kali.Pahalanya Sama Seperti Membaca Al Quran 30 Juzuk.


Selamat Berpuasa Semua...



3.7.14

jalan jalan ke Plaza GM Kuala Lumpur

22 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum, 

sempatlah sehari sebelum 1 Ramadhan yang lepas bersamaan hari Sabtu ajak family jalan2 kat KL nieh..... eh bukan jalan saje2 tau, kami ni kalau x der tujuan, baik dok umah rehat.....
kami bertiga jerk..... aku, mydearHubby n Aisha pi ke Plaza GM, Chow Kit, Kuala Lumpur..... hasrat nak cari pearl n manik untuk jahit kat baju Hubby..... kalau rajin, nak jahit kat baju aku n Aisha sekali.....

so, berjalan lah kami ke sana..... eh bukan berjalan atau naik kereta..... anak dara dah lama request nak naik keretapi..... maka, moh le kita naik keretapi ye..... menggugel la aku jalan2 n train yang patut dinaiki untuk ke Plaza GM.....

ada 2 pilihan, samada nak naik KL Monorail dari Titiwangsa ke Chow Kit atau naik Putra LRT dari Sentul Timur ke PWTC..... ini kalau dari Rawang lah kan, dari tempat lain, sila google yer.....





dari Rawang naik kereta, then park kat Stesyen Titiwangsa..... RM6.00 sehari park di Permai Parking..... open parking.....


beli tiket (token) RM1.20 x 3 orang ke Stesyen Chow Kit.....
jarak 1 stesyen jerk.....





Aisha menikmati pemandangan dari dalam keretapi.....

"sekejap je....."
hihi, itulah dialog yang keluar dari mulut Aisha bila dah sampai kat stesyen Chow Kit tu..... ye lah jarak 1 stesyen je, berapa minit je kan..... hehe, x per sayang, lain kali ada masa kita naik lagi ye.....

lepas tu, jalan kaki la kat tepi2 kedai..... celah2 lorong..... belakang kedai.....





peh tu jumpa kawasan pembinaan di atas tu..... nak buat Plaza Haji Taib betul2 belakang Plaza GM..... hurm, nanti dah siap kita try pi sini pulak yerk..... hihi

puas jalan, sampai lah ke Plaza GM..... jom kita cari apa yang patut.....





mutiara





kristal





labuci





mutiara lagi





dan mutiara lagi

alhamdulillah, dah dapat apa yang di cari.....
beli kat kedai Green Crystal Marketing, depan K&K Crystal.....
harga not bad, mutiara saiz sedang RM1.20, kristal saiz kecil RM1.00 semua barang kat kedai ni, minima 6 utas boleh campur2 ye dapat harga tu.....
lepas tu singgah kedai K&K Crystal sebab google kat tenet, kedai ni ramai yang kata murah..... so tengok harga lebih kurang je lah..... cuma harga yang dipaparkan kat barang2 dalam kedai tu akan dapat 1/2 harga kalau beli 12 barang, boleh campur2 jugak.....

dah dapat apa yang di cari.....
jom kita jalan2 cuci mata.....
cuci mata je tau.....
hehe






jumpa bende ni..... eh rasa ni pon kat kedai K&K Crystal tu..... dah upload gambo kat sini baru teringat, kenapa la x terfikir nak beli kotal plastik tu untuk telak manik2 n mutiara yang di beli tu yerk..... sekarang ni kena beli bekas pulak, baru boleh mula kerja..... kalu x, bersepah2 la letaknya manik mutiara tu kan.....  hurm.....





jumpa kedai beg





jumpa kedai brooch..... 2 packet RM10.00






kedai brooch lagi..... RM3.00 satu, minima 12 pcs





jumpa kedai anak patung..... woopss, hajat nak cuci mata sahaja berkecai bila anak dara ternampak Elsa..... beli lah satu..... mintak kurang kat nyonya tu dapatlah RM15.00, harga jual borong RM18.00 satu..... aku pi kat Tesco, harga lagi mahal dari tu..... x ingat berapa tapi dalam RM20 ke atas lah.....





jumpa kedai beg plastik packing





kedai yang sama..... plastik transparent






kedai jersi sukan..... RM5.00 sehelai (minima 6 helai)






eh, dah sampai kat luar dah..... hihi
ada jugak la kedai2 pakaian, tapi x mor ambil gambar sebab x tengok pon, maklumlah baju bajan dah beli kat KWC kan..... hihi


bagi sesiapa yang x tahu, Plaza GM ni ada 7 level untuk lot jualan, siap ada lot kat bawah tanah lagi..... parking kereta? kat tingkat atas mula dari tingkat 8, kereta kena naik lift dulu baru sampai kat tempat parking.....
kalu nak ikut GM Klang besar lagi, tapi sebab kami dok dekat ngan Plaza GM ni, maka ke sini je lah kami..... nanti bila2 free hajat nak ke sana jugak lagi, jalan2 cuci mata..... hihi

dah, anak dara pon dah ngadu lapar, moh ler kita balik..... cari kedai makan..... pehtu balik, rehat kat umah..... esoknye nak puasa.....





pose dengan token monorail jap.....  sebelum masuk dalam, singgah kedai serbaneka beli air ngan coklat untuk orang lapar..... hehe.....





tu dia, orang lapar makan coklat dalam train.....

maka, lepas ni kena tumpukan kerja2 untuk menjahit bahan2 yang di beli tadi tu..... ops, sebelum tu dah ajak Hubby pi kedai beli bekas plastik, kalu boleh nak yang macam tools box tu, muat sekali ngan benang, cutter semua.....


 macam ni ker.....
sumber

 macam ni ker.....
sumber

atau macam ni pon boleh jugak lah.....
sumber


hehe, verangan dulu yerrrrr

k, sekian

1.7.14

keyword popular di bulan ramadhan di blog

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

assalamualaikum,

erm, saje gatal tangan kan..... semalam sementara tunggu Hubby nak balik, sempatlah jenguk Nuffnang jap..... macam biasa, aku nyer concern dalam Nuff adalah keyword, sebab dah tau da CPUV x berapa nak ada, so yang itu tengok last sekali.....

dah masuk hari ke 3 kita di bulan Ramadhan, alhamdulillah.....
nak tengok apa yang di cari..... erm, kat blog aku la kan, kat mana lagi.....


keyword 30 Jun 2014 - 2 Ramadhan 1435

 tu dia..... keyword semalam.....
agar-agar milo // agar agar milo // resepi agar agar // agar-agar susu (eh, x pernah lagi buat n tepek kat blog nieh, nak google lah jap lagi, hihi).....




keyword 1 Julai 2014 - 3 Ramadhan 1435

atas ni keyword hari ni pulak..... pkul 1 setengah tadi prin skrin.....
resepi agar agar milo // agar-agar milo // agar agar milo

hurm, ramai yang mencari resepi agar-agar milo ni yerk..... ye lah, aku rasa ni la menu agar2 yang paling mudah nak buat..... bahan pon senang nak beli..... bulan2 puasa time cuaca panar ni..... memang sedap kalau makan agar2 milo sejuk time berbukakan.....
hehe

nak letak ke pic agar2 milo yang aku buat sebelum ni..... eh x payah lah, google jerk keyword tu, nanti kuarlah link agar2 yang aku buat sebelum ni..... hihi
rasa macam nak buat lagi lah..... kena pi kedai beli agar2 lah, sebab stok kat umah dah abes.....
hurm, ok gak tu..... hehe

k, sekian