^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.9.13

*earning nuffnang tetiba jadi RM0.00*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,


alamak..... 
cher tengok pic kat bawah.....



huhu, dah kosong dah kan acc nuffnang aku.....
aku ada lah klik klik beberapa button kat akaun nuff aku tu.....
tetiba cek cek semula dah jadi RM0.00 kat total earnings tu.....

aku try godeh2 lagi, refresh banyak2 kali tapi still gitu jugak.....
owh, bila di ingat2 semula, rupa2nya aku dah cash out dah amount yang lima angka tu.....
patut arr jadi kosong.....
hihi

alhamdulillah, rezeki dari Allah.....
terima kasih nuffnang bagi aku merasa cash out untuk kali ke dua.....
berapa amoun lima angka tu.....
hehe, 5 angka tu belum diletak titik untuk sen lagi, lepas letak dah jadi 3 angka jerk.....
apa2 pon syukur.....
sekarang ni still ada 4 CPUV yang tengah on going.....
bertahan lama ke tidak ker, x kisah lah.....
janji ada kan.....

so sekarang ni tunggu 30 hari dari tarikh hujung bulan (hari ni lah kan) untuk cek sampai.....
maknanya hujung bulan 10 kan.....
setia menanti.....

k, sekian

27.9.13

*busy - too busy - drug*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,


hari ni aku.....



tapi.....
 kan.....



betul ke.....


k, sekian


pssst : ape ape je lah entry ari ni kan..... x der info membantu langsung.....


jemput datang ye kengkawan

26.9.13

*assembly*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,




ari ni ada perhimpunan jabatan.....
attire baju batik ler kita, kata hari khamis kan.....

sedikit bizi sebab nak setelkan urusan set up aktiviti demonstrasi pembuatan produk kraf n kursus pemantapan usahawan sempena promosi yang akan diadakan kat opis aku nie start esok.....

so, kalu aku x berkunjung balas ke umah kengkawan, jangan marah yerk.....
ada masa nanti aku pi.....
jangan risau, aku tetap akan pi umah kengkawan walau lewat 3 4 ari, still baca entry kengkawan yang tertunggak aku x baca..... hihi
tunggu yerrr.....

k, sekian





iklan

25.9.13

*wordless wednesday ~ renovate rumah*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,



see, keyword 'renovate rumah' paling banyak yang di search menuju ke blog INI.....
hurm, musim renovate ye ujung2 tahun ni.....
hihi

k, sekian
 

24.9.13

*shopping carpet di Nilai 3*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,

 rentetan serita last weekend kami ke Taman Bukit Sendayan..... so balik dari sana pada Isnin tu kami ke Nilai 3..... alaaaaa tempat yang orang dah selalu pegi tu, nak shopping barang2 hiasan rumah tu..... walau kami dah 2  3 kali ke Sendayan, tapi x pernah pon menyinggah ke Nilai 3 tu..... padahal on the way jerk n kalau dari KL ni dekat jerk kan..... ujung minggu lepas, masuk je kereta nak balik dari rumah my Usu, aku terus cakap kat my dear Hubby ajak dia pi Nilai 3..... dia pon apa lagi, "bukak lah GPS",katanya..... itu tanda setuju lah tu kan..... hehe




pagi tu sebelum balik, sempat my dear Hubby memberi khidmat memasang rak kasut, ye lah my adik ipar dah kekurangan kudrat untuk buat kerja2 berat buat masa ni..... maka kami yang terdaya ni, tolong lah mana2 yang mampu.....

yang bestnyer kan..... dah nak siap pasang berskru bagai, tetiba nak pasang bahagian tingkat tengah tu ada pulak batang kayu kecil yang sepatutnya dipasang pada bahagian bawah..... padahal sebelum tu dah berkira2 dah skru kat mana nak pasang, punat ni kat mana nak cucuk..... makanya, dibuka semula semua bahagian untuk perbetulkan susunan skru n kayu yang sepatutnya.....maklumlah, dah lama x pasang rak, dah lupa dah..... itu alasan Hubby bila dia terpaksa buat kerja 2 kali..... x per lah, janji siap pasang kan..... hihi



ahah, pintu gerbang Nilai 3 yang tersergam indah..... erm, indah ker..... hehe
dah banyak bangunan baru yang dibina kat kiri kanan jalan..... last2 berpandukan GPS, kami pergi ke simpang hujung sekali..... jalan2 pusing2 survey2 x dapat nak pastikan nak parking keeta kat mana sebab semua bangunan lebih kurang sama jerk kan..... lagipon x der tujuan khusus pon kami ke sini..... so ronda ronda ronda..... last2 aku cakap, berenti je lah kat mana2 yang sedap mata memandang.....



terus hubby stop kereta kat celah lorong ni..... kat pintu gerbang Gate 2.....



time ni my lil princess Aisha tido, so terpaksa kejutkan dia untuk jalan2..... bangun2 terus mintak bawa bekal biskut Tiger pemberian Mak Su..... keluar dari kereta, terus tuju ke bumbung biru tu, cari tempat redup sikit sebab panas yang amat time kami sampai tu.....




sebelum sampai kat bumbung biru tu, kami singgah kat kedai ni..... Khyber Maju Wholesale & Retail..... macam best jerk kan sebab orang x ramai tapi sentiasa jerk ada orang masuk kedai ni..... so kami pon follow lah.....



 kononnyer nak tengok2 jerk..... maklumlah gaji lagi 2 minggu kan..... aku tengok Hubby dah belek itu, belek ini, tanya itu, tanya ini, keluar masuk, keluar masuk..... aku dah macam x sedap ati..... macam gaya nak membeli jerk Hubby aku nieh..... duit dalam dompet xder lah tebal mana kan..... jangan ambek yang bukan2 udah lah.....




memang banyak pilihan kat kedai ni yang merambangkan mata kami..... tu belum sampai gudang atau kedai2 besar kat situ lagi ni kan..... isk3, bahaya tul.....
ha, anak panah ijau tu adalah my lil princess Aisha, dia sendiri pi duduk kat situ sambil tunggu Papa pilih2, dia makan biskut Tiger.....
aku aim cermin besar kat belakang tu, tapi rasanya x muat kut kereta yang kami beli..... harga dia bagi RM55 tapi boleh kurang lagi..... karpet purple kuning tu RM170 tapi boleh kurang lagi.....

last2 setelah keluar masuk keluar masuk kan, macam yang aku rasa Hubby ambik 1 karpet n berbargain dengan pekedai tu..... dari harga RM65 Hubby dapat best price yang kena dengan bajet kami.....




karpet tebal tempat sembayang dalam bilik kami n tikar getah kartun untuk bilik Aisha..... murah bagi kami dengan RM65 kami dapat 2 barang untuk kami n Aisha.....



 suka lah princess tu dapat tikar princess untuk bilik dia kan..... tikar barbie tu seb baik dia x nak, aku pon x berkenan sebab patung dia tu.....

 lepas keluar dari kedai ni, pi simpan barang dalam kereta, kami pon teruskan ke tujuan asal ke bumbung biru tadi tu..... dapat lah tudung Aisha 2 helai..... Hubby ingat nak cari porch bag, tapi xder yang berkenan..... aku dian je la sebab duit dalam dompet dah nipis..... dapat beli air je untuk hilangkan dahaga..... alhamdulillah



k, sekian

23.9.13

* outdoor photoshoot ~ Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,

kalu pi negeri sembilan x sah kalu x pi pantai kan..... so alang2 dah pi umah my Usu kat Sendayan, maka kami pon di bawa ke pantai..... nak ke Teluk Kemang, tapi jalan ke sana tutup..... maka kami ke tempat lain lah pulak.....

Pantai Cahaya Negeri
ok gak tempat ni, masa kami datang tu ada group CIMB Bank KLIA tengah buat family day..... siap ada lagu dangdut lagik..... hihi..... masa tu jugak hujan renyai turun..... so x boleh la nak berjimba2 sangat..... tapi sempatlah berphotoshoot kami di sana.....

jom layan gambar kami yang aku snap guna S2 jerk..... kamera gabak tunggu nanti ujung tahun baru guna..... inshaa Allah, moga dipermudahkan.....



my lil princess Aisha atas jambatan ke Pulau Burung.....


anak dara memberi kerjasama yang sangat baik bila di suruh berposing.....


tepi pantai berbatu pulak.....



tengah makan pisang goreng pon mama suruh posing, layan.....


si ayah patah tangan, si anak demam, moga ibu sihat n kuat untuk jaga mereka.....


kami, erk mata aku pandang mana plak tu... huhu.....



my Mak n Abah.....


Abah malu2, Mak layan jerk anak2 suruh posing..... hihi




kalu guna DSLR kan best.....



macam kat obersi x..... hah hah hah, verangan.....



last but not least.....
credit to my lil Aisha sebab snap pic ni.....
dah makin sharp dia ambek gambo.....
sayang Aisha, mmuahhhhh


k, sekian



20.9.13

*layan kan je lah dorang ni.....*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam,



kat warung mak mah nasi ayam 1..... sempat posing sebelum pi ke kereta.....




berposing dalam kereta on the way ke Pasaraya TF Value Mart pulak.....



siap ajak Mama main nyorok2 lagi dalam kereta..... hihi



sampai pasaraya..... posing lagi sebab nampak ayam.....



lagi berposing..... ikan bilis pon boleh jerk jadi background..... hehe
nampak x bulu kuning atas kepala Aisha tu, ha tu bulu ayam dalam pic kat atas tu..... berusaha jugak nak pegang ayam tu, alang2 ambik lah selai buat kenangan..... haha



 Papa pon ikut posing jugak.....

kejadian berlaku sementara tunggu my Usu shopping barang umah dia..... hihi 



k, sekian

19.9.13

*jalan jalan Taman Bukit Sendayan*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

 cuti 3 hari ari tu ingat x nak ke mana2, dok umah jerk sambil kemas umah..... hah hah hah, kemas umah la sangat khennn, nak kemas balkoni sebenarnya yang dah serabut n nak tukar2 pasu yang dah x muat tu.....

tapi kami dikhabarkan yang my parents nak datang TBS a.k.a Taman Bukit Sendayan, umah my Usu sebab nak melawat cucu mereka yang demam sambil melawat menantu yang accident ari tu kan..... Mak dari kampung dah calling2 pujuk kami ke sana untuk jumpa..... hikhikhik windu ngan kami lah tu.....

so, hari Sabtu lepas menunggu my officemate yang katanya nak datang tapi x kunjung tiba..... petang tu dalam pukul 6 petang, kami gerak ke Negeri Sembilan..... jalan agak jem kat Highway Plus Nilai - Seremban menuju selatan..... erm, biasalah cuti 3 hari kan, semua orang ambil kesempatan cuti cuti Malaysia.....

dalam pukul 8.00 malam kami sampai ke tempat tujuan..... lepas salam2 cium2 peluk2..... maka makan malam lah kami beramai..... syiok makan ngan mak ngan abah ni..... feeling lain walau bukan kat kampung halaman kan.....




 erm, kami siap bawa bekal nasi hujan panas + kurma ayam balance makan tengahari kat rumah kami..... my Usu sediakan nasi putih, ikan panggang, sayur kobis masak kicap..... alhamdulillah.....

 lepas makan, memasing lepak2 borak2.....

then esoknya kami jengjalan..... x tahu tempat tujuan, kami follow jerk tuan rumah kemana nak di bawa kami..... gerak 2 kereta..... kalau masa mereka ke rumah kami ari tu, dorang follow kami, masa kat sana pulak, kami follow dorang..... hihi.....




ha, see the arrow..... hajat nak ke situ lah..... tapi sebelum tu.....






makan dulu.....



 warung mak mah nasi ayam 1..... nak cerita lokasi dia kat mana, idok ler teman tau..... try lah google yerk kalu jumpe..... huhu




menu yang ada..... kedai ni jual untuk sarapan pagi..... makan tengahari (nasi campur n nasi ayam)..... makan petang (menu goreng2)..... not bad, aku ambik nasi putih + ikan keli sambal..... dia punye sambal memang meleTOP pedas gilerzzzzz..... my lil princess Aisha nak makan nasi ayam, bagi la kat dia, last2 bungkus bawa balik sebab x abis..... total makan kat sini rasanya x sampai RM40 untuk kami makan 7 orang..... x sempat kira bil, cik lan dah ambek sebab dia nak bayar..... hihi



oho, ni la tuan umah yang bawa kami jalan2 ari tu..... dan mereka jugalah yang belanja kami makan kat warung mak mah ni..... terima kasih cik lan..... 




kalu nak tau, warung ni bawah kepada Pejabat Baitulmal Daerah Port Dickson..... ha, boleh google kut tempat ni kat mana..... hikhikhik




lepas kenyang..... kami singgah ke Pasaraya TF Value-Mart kat PD Waterfront..... my Usu nak restok barang2 yang dah xder dalam peti sejuk umah dia..... kami follow jerk....



setel shopping, kami ke Pantai Cahaya Negeri pulak..... cuci mata..... hajat my Usu nak bawa kami ke Teluk Kemang kut tapi sampai ke satu round about tu ada polis jaga n tutup jalan nak ke sana.... mungkin ada function atau jalan ke sana dah sesak sangat dengan kereta + orang..... tempat peranginan n cuti panjang kan..... so u-turn lah kami cari port yang boleh masuk.....




cantik x pic kat atas tu..... hehe, tu salah satu aktiviti kami kat Pantai Cahaya Negeri.....
photoshoot pre wedding anniversary my parent kununnyer..... hiuhiuhiu.....

ada lagi pic photoshoot lain..... tapi dah penat menaip, nanti aku share kat entry lain pulak yerk.....

k, sekian

18.9.13

*wordless wednesday ~ berkursus kita yerrr*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam, 




Kursus Pemprosesan Data Dan Analisa Data Menggunakan Komputer (SPSS)
18-20 September 2013
8.30pg - 5.00ptg
Institut Kraf Negara, Rawang

dokek yo ngan umah den tompek kursus ni.....
yeay!!!

k, sekian
 

17.9.13

*riview makan makan @ Bayu Biru, Ikea, Damansara*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam, 



gambar ulang tayang dari entry ini..... hihi
aku tukang pegang S2 n my dear Hubby tukang tekan punat capture..... maka dapatlah gambar sebegitu..... janji ada kan..... ngeh3

so, lepas berjalan2 dalam IKEA n my USU dah dapatkan barang apa yang dia nak untuk rumah baru dia kat Sendayan nu..... maka misi isi perut pon bermula..... pagi makan nasi lemak, then jam 4.00 petang baru nak lunch..... sampai merajuk2 lah anak dara aku tu lapar nak makan.....

kuar dari IKEA, jalan sampai ke hujung, turun travelator n cari kedai makan yang paling dekat dengan kaki kami n paling x ramai orang..... kedai tu ok ke x tu no 2 pikir sebab perut dah lapar..... maka kami sekotak sebulat suara pi lah ke restoran.....




Bayu Biru Waroeng Indonesia.....
 tengok nama pon mesti dah tau kan apa menu yang ada..... ofkoslah makanan indonesia..... bajet2 kami makan kat indonesia la ni tau..... hehe



pelayan tengah melayan, kami ambik menu yang mudah2 jerk, biar cepat siap n x perlu pikir lama2 untuk makan..... dah lapo lah katakan..... hihi, cume Hubby jerk yang order lambat..... orang dah siap order ngan makanan ngan air siap ngan side order lagik, dia baru nak order air..... lepas tu belek2 menu nak cari nasi pulak..... hurm, kami tunggu jerk dengan sabar..... tapi anak dara tu lah, mulut membebel sebab lapar..... huhu



ini bunting sempena bulan ramadhan yang lepas tau, ada lagi kat situ..... cuma ditutup tulisan ramadhan kat atas tu untuk digunapakai sepanjang tahun kut..... jimat x yah buat bunting baru kan..... hikhik

sambil tunggu hidangan sampai, sambil layan anak dara, sambil layan S2, sambil layan si Teha tembun (anak my USU) makan bubur..... yeay..... kejap jerk makanan dah sampai kat meja kami..... time ni ada 2 meja je yang ada orang..... so layanan pon pantas..... bagus2



Set A - Nasi Ayam Penyet + Air Sirap Bandung for my USU n her husband.....
boleh lah..... kata mereka




Set C - Nasi Ayam Merah + Air Sirap Bandung untuk aku
not bad, ayam dia lembut jerk, aku yang masih dalam pantang sakit gusi pon boleh kunyah ayam tu baik2 sebelum telan..... portion pon besar


Air Sirap Bandung untuk set di atas.....
tapi aku punya air bagi kat anak dara sebab dia nak air tu, so aku order air lain.....



Nasi Ayam Bakar Cili Padi for my dear Hubby.....
 perghhhhh dia punya cili padi memang sungguh kawwwww, sampai kan Hubby makan sambil lap peluh.....
tapi sedap, licin Hubby makan..... ke sebab lapar..... hihi



Air Sirap Limau Suam for Hubby n Air Limau Suam untuk aku.....
suam tapi ada straw..... ha lantak, janji boleh minum.....




French Fries
side dish untuk Aisha..... tapi orang lain yang rasmi dulu..... hihi
habis dia makan sambil ditolong oleh Papa, Pakcik Makcik dia..... aku x makan sebab angin..... huhu




so total RM56.45 lepas tambah tax, untuk 5 orang makan..... ok lah kan..... 
service ok, suasana kedai pon ok, walau kecik tapi sebab x ramai orang, so xder la nampak kelam kabut walau kami pi tu time hujung minggu..... ke time tu orang semua dah siap makan, ye lah dah pukul 4 petang kan, sume orang dah balik umah dah.....
anywhere, terima kasih Cik Lan sebab belanja kami makan hari tu..... alhamdulillah, murah rezeki Cik Lan sekeluarga.....

maka secara keseluruhan ok lah kedai ni..... boleh datang lagi tapi bukan ambik menu ayam penyet yer.....

ntah bila lagi la dapat datang IKEA kan, tunggu ada tetamu rumah kami yang berhajat nak datang sini baru boleh jejak kaki, kalu semata2 kami nak datang, lambat lagi kut..... nak jugak rasa meatball IKEA tu kan..... inshaa Allah.....



k, sekian