^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30 April 2013

*buah tangan dari kampung*

10 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,
 ~cerita tertangguh 2 minggu~





ahah, biasa kalu balik kampung kalu ada buah tangan mesti seronok kan..... begitu jugak aku, last 2 weeks, balik kampung yang ada kenduri anak sedara a.k.a anak my USU tu kan..... balik dari kampung, bawak jugak buah tangan.....

oho..... tapi bukan buah macam kat atas tu..... itu kalu nak kena beli..... hehe
buah tangan apa yang aku bawak balik.....










































tanya sama plastik, apa isi dalam? nanti jawab plastik, ini bukan durian.....

ha, dah nampak kan.....




buah kelapa

inilah buah tangan dari kampung..... suma ada 5 biji..... maklum, baru lepas kenduri, baki kelapa banyak lagi, weh ni Abah petik sendiri kat pokok tau, tapi ada jugak la pakcik2 Aisha tolong jugak petik jugak kan..... hehe




sebiji buah kelapa dengan kulit sekali

Abah suruh kopek sekali sabut dia, tapi my dear Hubby macam nak tunjuk kekuatan dia mengopek kelapa kat TRP kan, so dia biar je kelapa tu gitu gaya, seb baik dalam plastik, kalu x, kompem dah golek2 dalam bonet kereta ritu..... hehe
 
 so, Jumaat malam ritu aku cakap kat Hubby esoknya (Sabtu) aku nak masak nasi lemak..... mintak lah dia tolong kopekkan kelapa tu kan..... tak boleh tungu pagi, sebab aku takut dia bangun lewat, karang pukul berapa pulak aku nak masak untuk breakfast kan..... so, dengan senang hati, Hubby pegi dapur, ambik kelapa 1 plastik tu, parang Abah, plastik untuk alas dia bawa ke ruang tamu.....




depan pintu ruang tamu

ha, kelas x my dear Hubby kopek kelapa dalam rumah, kat ruang tamu lagik..... sambil tu mata jeling2 kat tv..... haha, seb baiklah time tu dah malam lebih kurang pukul 10 lebih, x der la orang nak datang kan.....

si anak dara apa lagi, pantang tengok orang dalam rumah tu buat bende baru, sibuk lah mulut dia tanya itu dan ini, Papa, sila jawab dengan berhemah ye..... kelam kabut juga dia nak tolong kopek sekali..... siap pegi dapur ambik penyapu sebab Papa dia buat sepah kat ruang tamu..... hehe, so sweet la anak Mama kan.....



 
 hamboi, tersenyum simpul anak dara

my dear Hubby menunjukkan kepandaian dia mengopek kelapa..... hehe thanx dear.....
dan malam tu jugak dia ke kedai pi parut kelapa..... owh, kat umah aku x der pemarut kelapa, kalu kat kampung dulu Mak ajar guna blendar, tapi blendar kat umah dah tumpul, takut makin tumpul plak kalu buat parut kelapa kan.....




kelapa parut

 pi parut kelapa kat kedai runcit dekat ngan rumah..... tanya Hubby dia charge berapa, maklumlah x pernah kan..... Hubby cakap 60 sen untuk 2 biji kelapa..... ermmmmm murah ke mahal yerk..... ye lah, upah parut jerk, kelapa bawak dari rumah.....

maka keesokkan harinya, terhasillah nasi lemak guna santan fresh..... kalu sebelum ni asik guna santan kotak jerk, kali ni masak nasi lemak guna santan fresh, perghhhhh bau dia menggiurkan sungguh, ditambah dengan daun pandan yang diambil dari umah MIL (tanam dalam pasu)..... semerbak bau dalam umah aku hari tu.....

alhamdulillah, dapat hidangkan nasi lemak kat my small family..... Aisha pon makan banyak jugak hari tu, dia makan nasi lemak ngan kicap ngan telur rebus..... ada balance lagi nasi sampai ke malam, so malamnya aku tambah dengan kepak ayam panggang, maklum, dah ada oven ni, cepat jek tangan aku nak memanggang..... hehe


k, sekian


29 April 2013

*Beautiful Princess in da house*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,




ahah, ini Princess Aisha (katanya) tengah melayan dia nyer bear dalam kereta, masa perjalanan balik dari kampung ritu, siap pakaikan bedung tu, hehe.....




ini lah Beautiful Princess yang kat tajuk entry tu.....

pi shopping barang kiriman kengkawan kat Cosway, si anak dara dah terjerit2 "cepatlah Mama!" nak ajak masuk Tesco..... sampaikan budak lelaki ngan pompuan dalam kedai tu gelak2 dengar dia jerit2 dari luar kedai tu..... huhu
hajat x nak masuk dulu sebab nak beli barang rumah ujung minggu nyer..... tapi dah anak dara terjerit2 gitu, Papa dia pon x boleh nak control dah..... aku pon layan je lah..... macam biasa, masuk mana2 shopping mall kalu x beli menan memang x sah..... tapi tetap bajet x lebih RM10.00 sebab main x lama, lepas tu masuk peti anyaman rotan.....

ha, Beautiful Princess ni ala2 macam Lego, RM9.90..... nampak warning kat kotak tu, memang x boleh langgar dia nya amaran tu sebab dia didatangkan dalam kotak kecik yang mengandungi part2 kecik untuk dicantum2 menjadi bentuk dalam gambar tu..... ada lagi pilihan bentuk lain tapi biasalah anak dara mestilah nak pilih princess kan..... hehe
 



disertakan dengan step untuk memasang.....

gigih weh aku cantum mendealah ni balik dari Tesco ritu..... x menyabo2 tunggu esok siang, si anak dara dah teraburkan atas lantai.....

 


dah siap.....



 
zoom sikit kat princess, blurr lorrrrr.....


erm, saiz kereta kuda (dari kereta sampai ke kuda) ni sepenuhnya adalah sebesar tapak tangan..... tapak tangan bagi orang yang memakai baju saiz 'M' ye.....  ha, banyangkan la aku nak mencantum part2 yang kecil molek tu, belum lagi yang tertanggal2 bila dicantum part sini, part sana tercabut, bila lekat part sana, part bawah tertanggal..... tapi berkat kesabaran n niat ikhlas nak gembirakan hati si anak dara, akhirnya siap jugak.....

siap nak bawak pi school lagi..... huhu, "x boleh sayang, nanti kalu kawan ambik camner?"..... ha, itulah amaran kalu aku x bagi dia bawak menan ke sekolah..... Alhamdulillah, dia faham n menurut perintah..... hehe



k, sekian


26 April 2013

*posing2 di Danga Bay, Johor Bharu, Johor*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 

 kebetulan kami bercuti, so sambil pi tengok umah kami kat Gelang Patah, kami pon ambil kesempatan untuk jalan2 kat JB yang dah lama kami x jejak.....
ingat nak posing2 kat Danga Bay, tapi kamera x bawa..... sesampai ke sana, Festive Street Mall dah x der, rumah Limas pon dah x der, tempat makan Bay Leaf pon dah x der..... huhu, terkejut monyet kami sekejap..... nampak dah berapa lama kami x jejak ke sana kan.....

yang tinggal cuma


v



v



v



v



v



Restoran Danga Bay Marina Club.....

so, jom layan kami (Aisha) posing2 kat situ.....
all picture taken by my BB jerk.....
kalu gambar x clear tu paham2 je la yerk.....
hehe



merenung deck2 kapal dengan harapan untuk menaiki plus memiliki salah satu kapal di situ..... muahaha



peace from anak dara yang susah nak tengok kamera bila di ambil gambar.....



peace from us.....
 hamboiiiii cekak pinggang ngko anak dara tu..... hehe


hah, cekak pinggang lagi, macam gangster ayu pon ade.....



hasil paksaan senyum oleh si Mama.....
 terus x nampak mata..... hehe


terbang bebas bak burung..... tapi mata pejam, huhu
eh, ada pulak orang kat belakang tu nak interprem jugak.....


 kereta berhias Iskandar Waterfront Holdings.....

di mana2 pon dalam kawasna ni ada polis yang berjaga, mesti tempat ni dah jadi private place..... x sewenang2 nya orang ramai boleh masuk lepas nie bila pembangunan kat sebelah kanan n kiri Club ni siap sepenuhnya nanti kan.....




k, sekian



25 April 2013

*ikan laga dah mati*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,


erm, actually hari Isnin n Selasa lepas kami bercuti, balik kampung sebab ada kenduri anak sedara baru si Siti Ainnur Fatihah Binti Azlan Shah a.k.a anak my USU pada hari ahadnye..... balik dari Kota Tinggi mengambil masa lebih kurang 6 jam melalui highwai Senai-Desaru, highway Plus, highway Guthrie, highway Plus semula untuk sampai ke Rawang pada jam 5.00 petang.....

sampai kat umah ujan lorrr, x per, seb baik mak dah bekalkan nasi putih + sambal tumis + telur rebus untuk kami ngap.....
masuk jerk umah, on suis lampu (sebab umah gelap) n kipas, tapi x nyala..... owh, ni mesti ada kilat n hujan lebat sangat sampai karen mati nieh..... on semula lah kat kotak main suis tu kan..... apa susah.....

bila dah on, perkara pertama yang aku tengok adalah ikan n turtle..... alhamdulillah, turtle ok, tapi ikan x ok..... huhu





see, ikan dah mati sekor.....

yang mati tu ikan laga yang baru kami pindahkan dari akuarium kecil ke akuarium besar pada pagi sebelum kami balik ke kampung hari sabtu lepas.....
huhu


sedey lor.....

sebenarnya hubby ada cakap 2 3 hari sebelum kami balik kampung yang ikan laga tu macam dah nak mati jerk, sebab asik dok kat belah bawah akuarium, n nyorok bawak pokok jerk.....
ikan tu pon sebenarnya x berapa sihat (luka kat perut) lepas terjatuh dalam sinki masa aku nak tukar air dia 2 minggu sebelum tu..... huhu
rasa bersalah pulak aku.....


hilang sudah sirip n ekor dia yang cantik mengembang tu.....


so, untuk tak nak ikan tu keseorangan, aku cadangkan ikan tu dimasukkan dalam akuarium sebab orang kedai tu bagitau yang ikan tu boleh campur.....
erm,  ntah bila la ikan tu mati sebenarnya sepanjang kami balik kampung 4 hari tu kan, x dapat dipastikan.....
sedey tau, walau ia hanya ikan..... dah lah kat umah tu cuma ada 5 ekor jerk, bila mati sekor, tinggal 4.....
mati time kami tinggal balik kampung pulak tu.....
huhu

tapi cerita kat kakak2 kat kampung, KakLong cakap, ikan dia tak tinggal pon ikan2 dia mati jugak..... so, dah ajal dia kan, nak buat camner.....
hurm, moga ikan2 lain membesar n berkembang lah family dorang nanti.....
hehe macam orang pulak kan.....

hajat nak beli akuarium kaca, terjumpa kat AeonBig Pandan, JB, jual set siap ngan pasir, batu, lampu, pokok..... tapi ntah bila lah tercapai..... jauh plak tu nak ngangkut ke TRP..... hehe, verangan dulu lah.....

k, sekian


pssst : oh ya, aku balik kg 4 hari, tu yg x pi umah kengkawan tu, semalam sepagi ada meeting, petang buat report pulak..... so tunggu jap lagi aku pi jengah umah kengkawan yerk..... sori


24 April 2013

*wordless wednesday ~ baru lepas.....*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 


baru lepas

v

v

v

v

v
 



k, sekian
 

PEMENANG Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com

29 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,
~entry melekat sampai diberitahu n maksima adalah pada 24.04.2013~
~entry baru, kena rajin scrool ke bawah bawah dan bawah lagi~


iya, betul..... ini x tipu punya..... ini betul2 punya pengumuman.....
hehe

sepatutnya nak umum petang ni time lunch hour, tapi aku rasa x sabar pulak nak anounce.....
hehe
apatah lagi kengkawan yang join kan.....
so jom kita tengok sapa yang bertuah untuk memiliki Perfume Pen inspired by international branded perfume tajaan House Of Diza

jom.....










ini kumpulan kertas2 undi yang dah dilipat.....

ye ye, aku masih amalkan cara tradisional untuk sesi undian ni.....
aura pilihanraya lah katakan.....
muahaha










si anak dara sebagai pencabut undi

undi dicabut oleh Aisha n my dear Hubby.....
sorang separuh 4 + 4.....
baru adil kan.....
aku tukang taip, tukang print, tukang gunting n tukang lipat jerk.....
hehe



dan.....
daripada 181 orang peserta.....
lapan (8) orang yang bertuah memiliki perfume itu.....
adalah.....










 #34 - Nisha Nisrina









#102 - WANiE@WaN


#111 - Iwea Iyraa



#168 - MOHD IZAD





so
TAHNIAH
kepada yang bertuah di atas.....
kepada peserta lain, jangan berputus asa, inshaa Allah di lain masa mungkin rezeki kengkawan pulak kan.....

so, sila buat pilihan jenama perfume DI SINI.....
caranya dengan tinggal komen kat entry itu menyatakan nombor peserta n jenama perfume yang dipilih.....
contoh : 
#180 - Lacoste Style In Play (M)


siapa cepat dia dapat yer, sebab setiap jenama adalah untuk 1 pemenang, kalu #180 dah pilih jenama tu, maka # yang lain kena pilih jenama yang lain lah yerk..... faham kan
lepas tu emailkan nama, alamat, no tel kepada maszvemma@gmail.com untuk tujuan pengeposan hadiah....
maklumat diperlukan sebelum  24.04.2013. kalu x, kira hadiah burn.....


yang tidak bertuah dalam GA Perfume nieh.....
meh pakat2 survey kat blog House Of Diza untuk dapatkan perfume pen yang sume wangi2 nieh.....
jom


k, sekian


pssst : lepas ni ada GA lagi ker..... inshaa Allah
pssst 1 : klik free Wang Tunai RM5000 Untuk Blogger



~terima kasih kerana rajin nak scrool sampai ke bawah, lepas line kat bawah ni adalah entry baru yer, hehe~

23 April 2013

*durian oh durian*

11 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,




Aisha dengan durian paket


aha, musim durian ker sekarang ni..... x kut kan, sebab susah tul nak cari.....
tapi sebab anak dara dah request berhari nak makan durian, sebagai ibu bapa yang prihatin, kami berusaha mencari di mana ada jual durian.....

ni kes lepas balik ourstation ke Pahang last 2 weeks, kat tepi jalan Highway Karak tu ada orang jual durian, so anak dara ternampak, dia pon request..... tiap2 hari dia sebut.....

so, last Thursday, Hubby balik lewat dari opis, mintak dia belikan durian untuk anak dara kat 1 stall ondaway ke Rawang..... maka, lepaslah hajat anak dara kami itu makan durian..... Alhamdulillah.....
3 paket RM10.00 tapi Hubby dapat 4 paket n kesemua durian tu Aisha yang makan..... 
aku n Hubby mintak pon dia x bagi, ha dalam gambar tu, dia sua kat aku durian kat tangan untuk suap, aku mintak yang sebiji dia x bagi..... huhu
hantu durian upenye anak dara aku nieh.....

erm, sama lah ngan aku pon kan, tapi durian ok, tempoyak.....
no no no
bau pon x boleh nak terima.....
harap2 Aisha pon sama ngan aku, x makan tempoyak sebab Hubby suka sangat ngan tempoyak.....
erm, bila lagi ye nak ada musim durian bebetul.....

k, sekian

22 April 2013

*Chackers Chocolate from Langkawi*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,

 erm, last week ada officemate balik dari Kedah & Langkawi atas urusan kerja.....
so, dapatlah coklat free.....
hehe

terima kasih kak intan.....





 Checkers Mini Chunky Strawberry Chocolate

ha, ni lah coklat yang aku dapat.....
sangat cute, sayang rasanya nak makan....
dapat 3 biji, aku baru makan 1 biji.....
lagi 2 x tahu bila nak makan.....
sayang.....
hehe

hurm, bila lah nak sampai Langkawi lagi nieh, last aku sampai sana lebih kurang 7 tahun lepas.....
tu pon atas urusan kerja jugak masa aku keje Johor.....
kalu dapat pi ngan famili bercuti, bersuka ria pon best jugak kan.....
tapi kena plan bebetul la kan.....

Langkawi = coklat = Langkawi


k, sekian



20 April 2013

*balik kampung*

0 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,


hari ini kami sekeluarga





akan mulakan perjalanan untuk.....

Balik Kampung

 di
Kota Tinggi, Johor
semoga perjalanan kami selamat sampai n dipermudahkan urusan di sana.....

hajat nak pi JB tengok umah kami yang disewa.....
penyewa dah nak keluar bulan 6 ni, so kena ambil tindakan tertentu la kan untuk mencari penyewa baru.....
ada sesiapa yang dok JB tengah mencari rumah sewa di area Gelang Patah, Johor?
boleh contact nanti ye.....

tapi tunggu aku balik KL 24hb nanti ye.....
 selama dok kampung, x boleh diganggu, privacy konon.....
hehe




k, sekian


19 April 2013

*dapat pesanan ikhlas dari PM Malaysia*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 
 
eceh, cerita dah seminggu dah.....
my dear Hubby dapat surat dari PM.....
 by pos.....


muka surat depan


muka surat kedua
*aku mintak Hubby confirmkan dengan pemberi surat ni, sebab bantuan BR1M ni x dapat lagi..... boleh x, hehe


muka surat ketiga


muka surat keempat n last



erm, ada kengkawan yang dapat pesanan nieh.....
hehe
ni kira salah satu cara berkempen jugak kan.....
apa2 pon, undi adalah rahsia.....
ngeh3

esok nak balik kampung sempena pra-PRU13 ada kenduri baby my USU, moga semua dipermudahkan..... ameen

k, sekian



18 April 2013

*minyak wangi pen sebagai hadiah*

3 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 


erm, minyak wangi sebagai hadiah.....





see, cantik x?
sweet kan.....

nak tau maklumat lanjut pasal minyak wangi kat atas tu.....
klik

k, sekian

*hadiah GA Perfume*

17 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,

opsss, sekarang tengah BW lagi peserta2 yang join GA yerk.....
alhamdulillah, ramai yang join, terima kasih ye kengkawan.....
so tunggu hari ni juga aku up Senarai Penuh peserta yang join, cuma jam berapa aku x boleh nak janji, k.....


sebelum pengumuman pemenang aku umumkan.....
jom kita tengok hadiah yang akan pemenang dapat yerk.....
erm, untuk pengetahuan semua, disebabkan sambutan yang menggalakkan, si penaja house of diza berbesar hati menyediakan daripada 5 perfume kepada 8 perfume.....
so aku akan pilih 8 orang pemenang yang bertuah la yerk.....
 hah, apa lagi, jom tengok hadiah apa yang akan pemenang dapat nanti.....



 Perfume berbentuk pen.
Mudah di bawa ke mana-mana.
Perfume jenis spray inspired perfume berjenama antarabangsa.
Pelbagai jenama untuk lelaki dan wanita.
Ketahanan 6 ~ 8 jam.



jadi, pemenang GA Perfume by maszmadi.blogspot.com boleh pilih salah satu daripada jenama yang tersenarai di bawah:
CK Be (M) #180 - eyra dzuhairah
Lacoste Style In Play (M) - #168 - MOHD IZAD
Ralph Lauren Polo Black (M) - #90 farah eyyza
Ralph Lauren Polo Sport (M) -  #34 - Nisha Nisrina
 Clinnique Happy (W) - #47 - Si Matatajam
Lacoste Touch of Pink (W) - #111 - Iwea Iyraa
Paris Hilton by Paris Hilton (W) - #102 -  WANiE@WaN
Versace Bright Crystal (W) - #85 - Ismah Atikah

*(M) adalah perfume lelaki dan (W) adalah perfume perempuan


yang tidak bertuah dalam GA Perfume nieh.....
meh pakat2 survey kat blog House Of Diza untuk dapatkan perfume pen yang sume wangi2 nieh.....
jom


k, sekian

Wang RM3798.20 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger


update : semua hadiah dah pon dituntut oleh pemenang, sebahagian daripada hadiah dah pon aku pos..... so mana yang belum dapat lagi tu, tunggu 2nd postage ye sebab maklumat lewat dapat..... k
 

17 April 2013

Pengumuman Pemenang Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 



nak umumkan sesuatu ni.....
PEMENANG
bagi


akan diumumkan pada
18.04.2013
KHAMIS (esok ler tu kan)
selewat2nya pada jam 1.00 petang

so,
tungguuuuu.....

hehe, saje tajuk bagi gempak, tapi betul tau kengkawan, pengumuman pemenang aku akan buat hari Khamis ni.....


k, sekian



 

*dah semak tempat mengundi*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 
  

ini untuk si suami
 


ini untuk si isteri (aku ler tu, hehe)


sorang Pahang, sorang lagi Johor.....
ada kawan opis aku bagi idea, memula pi Pahang dulu, incik somi pi mengundi pepagi, lepas mengundi balik Johor pulak hari yang sama untuk aku mengundi pulak..... erm adil x kalu gitu yerk..... 
pi mengundi jam 8.00 pagi kat Kuantan, paling lewat jam 9.00 pagi dah siap, then gerak balik Kota Tinggi melalui Pekan, Mersing ambil masa 4 jam perjalanan, sempat la sampai tempat mengundi sebelum jam 5.00 petang kan.....

x diskas ngan my dear Hubby lagi nie..... harap2 dia setuju..... hehe
erm, katanya Isnin tu ada cuti tanpa rekod yer?..... betul ker.....

 yang belum semak, nak semak? klik sini


k, sekian

 
pssst : jom KLIK Wang Tunai RM5000 untuk Blogger FREE jer


16 April 2013

*Bandar Baru Felda Adela*

12 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
 
as salam,


 ahah, ada sesiapa kenal Felda Adela..... itu nama tempat tau, bukan nama orang.....
hehe
ritu aku somi istri masuk Harian Metro.....
ni tempat tumpah tanah darah ku pulak.....
hehe
jom baca keratan akhbar kat bawah ni dulu.....
 petikan akhbar berita harian 2 april 2013

 cilok dari blog my USU masa jenjalan umah dia ritu.....
so, ada sedikit kebanggaan di hati ini sebab aku adalah antara generasi pertama Felda Adela..... owh, macam isi entry my USU taip.....
kalu orang tanya asal mana, aku cakap "Felda Adela", mesti orang tanya semula, "kat mana tu?".....
so, aku x mor cerita panjang2, aku terus jawab, "atas sikit dari Desaru"..... ooooo..... panjang dorang punya o tu kan..... maknenyer dorang tahu, sebab Desaru kan terkenal sebagai tempat pelancongan tepi pantai..... kalu x tahu jugak..... sila guna khidmat incik google yerk.....

so, balik cerita pasal Felda Adela.....

ini adalah gambaran rumah asal felda yang aku duduk lepas lahir lebih kurang 30 tahun dulu.....


dan.....

ini adalah rumah felda milik my Abah n Mak yang dah diubah suai seiring dengan pembangunan felda kini.....

Alhamdulillah, rezeki dariNya.....



Masjid Gugusan Felda Adela.....

teringat masa sekolah rendah n menengah dulu tiap kali ada majlis Maulidur Rasul, kami ramai2 berarak dari sekolah ke masjid ni, n bila dah selesai majlis, kami makan ramai2 dalam dulang.....
heaven..... hehe


ini pulak Sekolah Menengah Kebangsaan Adela atau nama ringkasnya SEMEKA

kat sini lah aku sekolah menengah dari tingkatan 1 sampai ke tingkatan 5.....
 ada sempat bercinta monyet dengan rakan sebaya kat sekolah ni..... muahaha




aku sekolah agama kat sini tau, kat negeri Johor memang wajib pergi sekolah agama ni kan.....  dari darjah 1 sampai darjah 6, sempat masuk darjah Khas tapi x lepas..... huhu

erm, cari gambar Sekolah Kebangsaan Adela, tapi x jumpa plak..... nak bagitau sekolah ni sume termasuk lah masjid n rumah my Abah tu terletak kat atas bukit..... maklum, felda kami ni berbukit bukau..... so, memang adventure la kalu datang ke felda kami nieh.....

kini, nak buat Bandar Baru Felda Adela pulak..... dah memacam pembangunan kat sana yerk..... aku dah jarang balik sejak dok keje n menetap kat Rawang n KL nieh..... kalu balik pon, time ada kenduri, raya, atau ada sesuatu yang menuntut kami untuk balik.....
so, harap2 dengan adanya pembangunan kat situ, makin majulah Felda Adela, sekali Negeri Johor n Malaysia amnya.....

ecewah, patriotik sikit..... kempen ker ni..... x lah, tempat mengundi pon x semak lagi.....
huhu.....
bleh semak online kan..... jap2 lagi time rehat la, kalu x sibuk.....
hehe

k, sekian



RM3798.20 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik