as salam,
sedang aku menunggu si anak dara menghabiskan aktiviti kolaj dia masa perasmian PPAS ritu..... aku bacalah buku2 yang ada kat library tu kan, sambil tambah ilmu pengetahuan am.....
so, aku tertariklah dengan satu buku ni..... pasal negeri Selangor, maklum, dah jadi penduduk sini kenalah ambil tau pasal negeri ni kan..... hehe
buku Selangor
ada sejarah, nama2 pemerintah, senarai daerah, pakaian tradisi, kaum dan paling aku tertarik adalah pasal makanan tradisional dia..... ye lah, mana tau kan, lepas ni aku diletakkan di bawah ajk demo masak pulak kan, so adalah info yang aku boleh share..... haha
so, dalam buku ni, info pasal makanan tradisional negeri Selangor yang aku dapat adalah.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Bak Kut Teh adalah makanan tradisional negeri Selangor
ooooo baru aku tau.....
selain dari tu, ada la jugak Rojak Klang, Sate, Cendol, Mi Jawa.....
tetiba teringat sate kat stadium Selayang.....
dah tinggal 4 cucuk baru ingat nak snap pic..... betapa sedapnya sate tu kan..... Aisha pon makan banyak sate tu..... char kuew tiow kat situ pon sedap hingga menjilat sudu.....
nak pi lagi ke situ, tapi belum kesempatan pulak.....
k, sekian
penerbitnya chinese ke...
ReplyDeleteoo baru tau
ReplyDeletekita rakyat Malaysiakan.. dah kalau bah kut teh tu orang ingat klang jadi gituler...
ReplyDeleteLooo lieya pun baru tau...heheheeh tu org kate, byk membaca luas pengetahuan kan masz.....
ReplyDeleteoh ya ke? kalau ckp kt org lain mesti diorg pon tekezut.. ;-)
ReplyDeletebaru tau juga ni....
ReplyDeletesedapnye sate tu...
oo..nens jrg2 dengar bat ku teh tu ape..sbb kt kuantan xde kot..emm..ntah ler
ReplyDeleteooohhh.. patut lah kat Klang banyak kedai Bak Kut Teh yer~
ReplyDeleteoo ye ke , baru tau ni
ReplyDelete