^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.8.12

*Mee Kantonis MaszMadi*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

~MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!~

orang lain bercerita pasal ketupat raya, kuih raya, baju raya, duit raya kan..... aku plak cuti2 ni nak cerita pasal menu buka puasa bulan puasa ritu..... hah! x habis lagi ngan menu buka puasa aku ni..... hehe

layan je la yerk kengkawan pepagi ni yerk.....


 mee kantonis MaszMadi

saje letak nama gitu coz aku buat main boh n campak2 jerk, ikut bahan apa yang ada dalam esbok..... yang aku ingat dalam kepala, nak pekatkan kuah kena letak tepung jagung..... so gigih aku suruh Hubby pi kedai beli tepung jagung, padahal nak guna 1 sudu jerk.... haha

meh aku share camner aku buat mee kantonis MaszMadi nieh..... aku pon google jerk kat tenet tapi aku ubah suai ikut rasa tekak aku... hehe

bahan utama : 
mee kuning (aku guna yang mee kering macam mee segera tu, remdam sampai lembut), kicap
bahan kuah : 
fish ball, carrot, sawi, bunga kobis, baby corn, tepung jagung (bancuh ngan sedikit air), telur, kuib ayam, garam, air untuk buat kuah
cara buat : 
mee kuning yang dah lembut tu digoreng ngan kicap n sedikit minyak, ketepikan.....
panaskan periuk yang dah di isi air, bila dah mendidih, masukkan fish ball, kiub ayam n segala sayuran yang dah dipotong ikut sesedap rasa, sawi last sekali tau..... taburkan sikit garam (x boleh banyak2 coz dah guna kiub, serbuk perasa pon x yah guna).... biar sekejap n pecahkan telur (aku guna 2 biji untuk 2 orang makan), terus kacau biar telur tu hancur..... pehtu masukkan tepung jagung yang dah dibancuh..... kacau lebih kurang n angkat..... sedia untuk dimakan.....

makan panas2 sedap tapi kena ati2 coz takut melecur lak lidah..... hehe

alhamdulillah, aku berjaya buat mee ni.....
erm, tapi kalu untuk aku jerk makan boleh la kan..... kalu nak buat untuk reramai makan nanti takut x menjadi plak..... maklumlah aku bukan terror memasak, setakat ikut rasa tekak sendiri boleh la..... apa yang penting? kerjasama!!! Hubby makan dengan penuh selera n tanpa apa2 komen..... erm tanpa komen tu maknanya sedap ker x sedap, hanya dia yang tahu, kan Dear kan..... haha

k, sekian

30.8.12

TAJUK SEGMENT : PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 


bismillahirrahmanirrahim, kali ni.....
 nak join




hadiah sangat gojes iaitu :-
1)DUA HELAI DRESS ANGGUN PILIHAN (2 Blogger bertuah!)
 2) 2 unit x wallet/purse (2 blogger bertuah!)
3) Baucer RM10 x 5 unit  (222 blogger bertuah!)
layak untuk sebarang belian di BLOGSHOP NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE
 
so jom reramai join sampai 31 Ogos 2012 - 12.00 tghmlm
 
klik banner kat atas tu atau KLIK SINI kalu nak join jugak.....

k, sekian

*Justin Bieber Boyfriend by Aisha*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

aktiviti biasa sebelum tido.....
aku akan cek dulu BB pape yang patut.....
especially game atau internet link takut2 x tertutup dek anak dara tuh.....
tetiba ternampak gambar nieh.....

!

!

!

!
 
!

!
 
!

!

!

!

haha, dok sibuk ambik gambo keliling umah tingkat bawah yang kosong tu, boleh plak dia captured  ngam2 jerk gambar tivi time tengah iklan Justin Bibior nyer ringtone kut.....

anak dara punya penangan, mak pak tengah makan time ni lepas orang Astro siap install..... hehe ambik gambo guna BB aku sampai baring2 atas karpet..... kalu nak ikut, memacam diambiknya tapi banyak yang blurrr..... yang ni bleh lak clear sikit lah kan..... pandai anak mak ambik gambo.....

anak oh anak..... semalam balik keje bleh plak dia tunjuk Sentul Park, mesti dia teringat yang kami pernah ke sana sebelum ni..... erm, tetiba aku plak teringat kamera gabak kat umah yang dok elok jerk dendiam kat dalam bilik nu, raya ritu pon x guna ambik gambo raya..... so, lepas waktu lapang2 karang leh la asah skill semula..... tangan yang sememangnya keras dah bertambah keras, kena lembutkan nieh..... huhu

harus cari masa yang sesuai untuk sesi gedik2 di situ.....


k, sekian

p/s : jemputan umah terbuka dah semakin banyak..... sume dalam 1 hari sabtu....
sok cuti, kerja kemas umah pulak coz ada tetamu nak bertandang ke Teratak Kami, sensorang jerk la kena kemas ngan si anak dara coz hubby kena join aktiviti merdeka kat bukit jalil sampai malam, bukan beratur tapi ada kerja logistik.....
moga semua dipermudahkan..... ameen 

*Deko Deko Teratak Kami ~ tivi kat atas*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

 sebelum ni ada sorang blogger yang tanya kat aku, nape tengok tv kat atas?..... ha, agak2 sape tu yerk..... hehe xder nyer lah aku nak berkecil ati ngan soklan tu kan dik kan.....

so meh akak nak share nape tengok tv kat atas..... umah 2 tingkat.....
ruang tamu tingkat bawah xder pape lagi, even set sofa untuk duduk pon xder kat ruang tamu..... yang boleh guna cuma ruang makan ngan dapur jerk..... bajet ruang tamu kat bawah nak gunakan khidmat incik astro untuk tengok tv.....
ruang tamu tingkat atas dijadikan family area.....


 this is our family area..... menempatkan set sofa L shape (yang dah jadi I shape) menghadap tv, kami gunakan khidmat incik video player sahaja n di ruang ni jugak aku tempatkan ruang untuk anak study n main..... yang kaler coklat belah kanan gambar tu adalah pintu toilet, ingat nak tutup buat dinding tapi non hado bajet, tunggulah nanti2 baru buat semula..... ke nak biar gitu jerk..... hurm

so, kalu nak jamu mata ngan koleksi video @ nak main game (hah game!???) kena naik tingkat atas, baru bleh layan..... kalu kat bawah nu, tivi pon x bukak lagi dari bungkusan masa pindah ritu..... tunggu ada talian hayat baru kami buka bungkusan, ala2 baru beli lah kununnyer kan..... padahal balut ngan plastik wrapper jerk..... haha


see, aku dah bagitau kan, kalu si anak dara tu yang tengok tv kecik comel lote, kompem2 lah Upin Upin dia yang menjengah tivi tu..... asik2 ulang2 cerita n episod sama, ha tu episod raya, pehtu karang episod air kolah, pehtu episod sekolah baru, pehtu balik semula episod raya..... mujur masih dalam mood syawal kan, so kami layankan je lah..... haha


ha ni pulak area untuk Aisha study n main..... tapi buat masa ni lebih main dari study, macam nak kena belikan meja kecik n kerusi study kecik la kut, baru dia semangat nak belajar, kalu x dia mengkaler n menulis kat lantai jerk..... sian kan.....

hajat hati nak buat decoration kat dinding tu biar nampak ceria sikit..... tapi x tahu nak letak sticker ker atau nak cat jer terus..... erm, tengah pikir2 lagi, x diskas lagik pon ngan Hubby, tapi rasanya dia setuju jerk coz kalu bab hias2 umah ni dia serah kat aku..... tapi kalu bab teknikal aku serah kat dia (i.e pasal nak halang lipas dari masuk dalam rumah, pasal jenis lampu n kipas yang sesuai, pasal mop mana nak guna dll)..... masih menggoogle pro n contra mende2 tu sume.....

sikit2 lah kami touchup Teratak Kami ni yerk.... kami ni bukan orang senang pon, Alhamdulillah dengan sumber kewangan yang ada, kami follow the wind..... moga ada rezeki kami di lain masa untuk kehidupan sempurna dalam kesederhanaan di masa hadapan..... ameen

k, sekian


update pagi ni : malam tadi tepat jam 8, orang astro datang seperti yang dijanjikan untuk installation, maka dah boleh tengok tv kat bawah dah..... tapi dok atas lantai jerk la yerk.....x per kan, janji boleh tengok tv especially berita, x lupa jugak wonderpets, dora, diego n rancangan yang sewaktu denganya..... hehe

29.8.12

*Astro @ Teratak Kami*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

ingat x entry pasal astro semalam yang aku buat.....aku tau x ramai yang baca coz aku up cerita tu dah pepetang hari time orang sume tengah sibuk nak siap2kan makan malam..... x per, leh jerk klik link tu semula kalu nak tau apa aku cerita...... hehe

so Hubby baru jerk lepas call extension no. aku jap tadi ajak balik awal..... xder la awal sangat pon, 4.30 pm..... coz orang Astro nak datang Teratak Kami nak pasang talian hayat..... weehu!!!!! senyum lebor aku dengan gagang telpon nieh..... hehe

nampaknya kali ni pekerja Astro buat dengan cekap, terima kasih jugak pada ajen kat kedai letrik Rawang nu..... kami mohon ari isnin, ari ni (rabu) dah nak pasang..... Alhamdulillah, kira 2 hari setengah bekerja dorang proses permohonan kami.....

tapi kena letak kat lantai lah jawabnya decoder ngan tivi kami coz xder rak tivi lagik kat ruang tamu kami tu..... erm, xper..... sabar yerk, nanti kita pi cari rak tivi yang murah2 jerk dah la kan..... janji bleh tengok tivi.....

so, nak mintak izin kat bos balik awal lah..... erm bos kecik jek boleh kan, coz bos besar n 2nd bos besar xder kat opis..... hehe

k, sekian


p/s : masz, jangan lupa yerk reserve kan duit tiap bulan untuk bayar yuran talian hayat tu..... hehe


*apehal ko ni?*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

hah, dah masuk pertengahan bulan syawal, baru sibuk nak gantung kad raya?.....

 haha, ni gara2 aku tertunggu2 jugak kad raya taun ni, tapi x dapat lor.....

 inilah satu2 nya kad raya yang aku dapat taun nieh..... terima kasih Sue


terima kasih bebanyak coz sudi bagi kad raya nieh, so leh abadikan kat blog ni..... hehe, taun lepas ada gak lah aku dapat 4 5 keping, tapi agaknya orang sekarang ni suma dah main guna SMS, blog, FB, WhatsApp dll jerk, tu yang xder kad raya tu kan..... tapi kalau ada, kan seronok, leh gantung kat umah macam dulu2, siap buat pokok raya lagik..... huhu windu plak saat raya dulu2.....

x perlah, yang penting kemeriahan berhari raya n bermaaf2an sesama kita tetap kekal hingga hari ni kan.....

k, sekian


*WAH CHAN @ raya kelima*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

~xder cerita raya pertama, kedua, ketiga, keempat..... kita terus cerita raya kelima yerk... hehe~



kejadian berlaku pada pagi raya kelima..... bangun pagi, lepas kemas tempat tidur aku tersedar yang pengunci subang (macam dalam gambar kat atas) aku sebelah kanan dah hilang..... erm, ini adalah kali kedua ia hilang, sebelum ni berlaku kat umah sewa Sentul nuun..... seb baik Aisha jumpa kat atas katil, kalu x... hurm pakailah aku subang sebelah macam pagi raya kelima lepas.....

terus aku bagitau hubby, ni kena cari lain nieh..... hubby ok jerk, tapi kena guna duit sendiri lah kan..... uhuk..... x per, akan aku dapatkan jugak pengganti coz dah cari merata2 tempat x jumpa pengunci tu..... ye lah, dah menda tu kecik cenonet jerk, mana nak jumpa kan..... so aku redha

maka, hari tu, kami sekeluarga planning pi umah kak long kat Kg Plentong Baru, Johor Bahru..... so aku suarakan hajat nak ke Plaza Angsana, kut2 lah bleh ke Habib nak beli subang baru kan..... ngeh ngeh ngeh..... setibanya di umah kak long, kami pon borak2 lah hal keluarga, hal semasa, hal 'Peah' n termasuk lah hal subang aku nieh..... n kak long cadangan kami ke Giant Plentong coz kat sana ada Wah Chan..... alah, kedai emas Wah Chan..... aku memang pelanggan setia Wah Chan sejak aku kenal barang kemas nieh..... x kiralah kedai lain ada design canggih ker, ada harga runtuh ke, ada hadiah percuma ker, Wah Chan tetap di hati..... untung Wah Chan ada pelanggan macam aku kan.....hahaha haktuih

so, balik dari umah kak long, kami singgah ke Giant Plentong untuk tunaikan hajat..... Alhamdulillah, urusan kami dipermudahkan..... tapi aku x kuar banyak duit pon..... aku trade-in subang x cukup sifat tu + cincin lama yang dah x muat di tangan, gulp! gemuks ke aku?..... so aku dapat pulangan 2 pasang subang.....

subang belah kiri tu untuk aku..... subang belah kanan tu pulak untuk Aisha.....


hajat aku nak tindikkan telinga Aisha pon dah tercapai, tinggal nak pakaikan subang tu jerk lagi..... sekarang ni Aisha guna subang yang dibekalkan oleh kedai tu dulu..... nanti bila dah bosan dengan subang bekalan kedai tu, baru aku tukar dengan subang emas yang aku beli tu.....

sekarang ni aku guna subang yang lock dia lekat terus ngan bahagian depan (x mor dah pisang berbuah 3 kali, haha)..... tapi hajat aku nak pakai subang yang bergayut (anting) x dapat lagik, hubby x bagi coz takut nanti mudah putus..... huhu, x perlah, dapat yang ni pon dah ok dah..... so ini xder la dikira subang raya kan coz dah raya kelima baru dapat..... haha tapi ini adalah hadiah untuk diri sendiri n hadiah dari mama untuk Aisha, erm ni kira hadiah besday taun ni bleh x?... hehe

k, sekian

update untuk alynnz : actually masa tindik tu menangis jugak si anak dara aku..... memula dia ok jerk, siap boleh pilih sendiri nak subang yang kaler pink..... pehtu, lepas selesai tindik dua2 telinga..... huwaaaaa menangis x hengat dunia..... tapi xder la lama sangat, mungkin dia terkejut coz orang kedai tu tindik dua2 telinga sekali gus (kalu satu2 lagi haru kut kan..)..... tapi lepas keluar jerk dari Giant Plentong, kat kedai makan siap boleh main2 kerusi lagik, cuma x boleh nak tegur pasal telinga... nanti dia tetiba jadik moody n merajuk, hehe..... sekarang (lepas seminggu) dah ok dah..... Alhamdulillah


28.8.12

*cerita di ASTRO*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

~owh ini bukan intisari rancangan tau..... hehe~

 



kengkawan kenal ini logo apa?..... hehe

al-kisah, pindah ke Teratak Kami di TRP, Rawang ni, tiada talian hayat boleh digunakan untuk mendapat siaran TV selain dari menggunakan Astro..... maka semalam (27 Ogos 2012 - kena tulis sebagai rekod aku) terlanjur kami bercuti, maka terisilah borang permohonan Astro di kedai elektrik (ajen Astro) kat Rawang nuun,..... deposit RM50.00 pon dah di bayar.....ajen tu cakap paling awal 3 hari pihak Astro akan call untuk confirmation n pemasangan..... bila dah pasang nanti kena bayar lagi RM50.00 sebagai upah pasang.....

sebelum ni hubby ada register Astro guna khidmat care line yang no phone 1-800 tu kan, tapi sampai ke sudah x der pon orang astro datang pasang..... bila hubby call balik, rupanya dorang xder rekod pon yang kami register untuk pasang di rumah kami nieh..... padahal hubby dah call n dah dapat SMS yang mengucapkan terima kasih coz daftar ngan dorang..... rupa2 nya itu hanya SMS kosong jerk, kira itu bukan jaminan yang kami dah daftar la kan..... hahahampeh tul la kan..... n masa call tu pon, hubby dimaklumkan yang kami ada rekod x aktif ngan dorang masa kami dok rumah sewa dulu..... isk, bila masa lah kami register kan. seb baik lah x aktif..... kalu tetiba dorang cek ada tunggakan, x ker naya kena setel dulu baru bleh daftar lain..... isk mintak dijauhkan..... 

moga permohonan kami semalam akan cepat diproses dan dapat pasang segera coz kami dah x sanggup tiap2 hari tengok movie dari VCD yang hubby beli sebelum2 ni, cerita2 baru xder la pulak hubby beli kan..... huhu tu pon mujur la kalu x berebut ngan Aisha yang asik2 ler nak tenok Upin Upin yang ada 4 VCD dok ulang2 setiap masa..... dah la nak tengok kena dok tingkat atas..... kalu kami kat bawah tengah makan ke, tengah mengemas ke, sibuk la si anak dara tu ajak naik atas nak tengok Upin Upin.....

harap pihak berkaitan dapat melakukan tanggungjawab mereka sebaik mungkin.....

k, sekian




*hadiah dari Nyai untuk Aisha sempena raya*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
AS SALAM, 

~eh eh, ter cap-lock plak.. hehe  x per kan, janji maksud tercapai.....~


 erm, cerita raya, tapi bukan cerita kami berhari raya..... ini adalah cerita hadiah dari Nyai (nenek) Aisha sempena raya hari tu.....

terima kasih Nyai..... akan kami jaga elok2 pemberian ini.....
hadiah apa?

















TADA!!!

nampak ?
inilah 2 ekor turtle (1 kat belah kanan, 1 kat belah kiri belakang tu) pemberian Nyai buat Aisha sempena raya ari tu..... hehe, actually bukan Nyai bagi, tapi Aisha yang mintak.....

al-kisah, sabtu lepas my dear hubby drive kereta bawak mak n abah aku pi ke Sungai Rengit untuk tukar lampu akuarium ikan yang tersalah beli saiz..... so, mereka ajaklah Aisha sekali, aku dok umah jerk tengok tiwi..... eh, x lah, aku masak kat umah..... haha

ok, balik pada cerita turtle berdasarkan apa yang mak aku bagitau..... sesampai kat kedai tu, Aisha terus terpandangkan turtle dalam besen..... dia pon mintak lah kat my dear hubby..... maka my dear hubby yang sangat baik hati tu pon suruh lah Aisha mintak kat Nyai dia..... "Nyai..... nak tetel"..... maka seorang Nyai yang x suka menghampakan hasrat si cucu pon membelikan lah turtle itu yang berharga RM15.00 sepasang (memang itu jerk pon turtle yang ada kat kedai tu)..... siap beli sekali ngan akuarium comel berwarna pink itu berharga RM5.00.....

wah! balik dari Sungai Rengit (jarak lebih kurang 30 minit dari rumah) dengan bangganya, Aisha tunjuk turtle tu kat aku..... dah masuk dalam akuarium n bagi makan..... sibuk lah anak dara tu nak angkat n pegang turtle tu..... aku memula takut gak kalu di gigit, tapi ok jerk..... hehe jakun sikit aku x pernah pegang turtle kan.....

maka, sampai lah ke Rawang si pasangan turtle itu..... moga2 mereka selamat dok kat umah nuun sementara kami pi keje nieh..... Aisha dok sibuk nak bawa turtle pi school..... huhu, x boleh la nak oittt, nanti cikgu Shima marah..... buat sementara ni turtle tu aku letak jerk atas meja kat ruang tamu yang kosong tu..... sekarang ni tetiba macam semangat berkobar2 nak buat kolam untuk letak turtle tu kan..... memacam design ada dalam kepala nie..... muahaha, berangan tu kan free.....

owh, aku x tahu berapa umur turtle tu, n x tau jugak mana satu jantan mana satu betina..... yang sekor tu besar dia lebih kurang duit syiling 50sen, yang sekor lagi kecik sikit..... nama x der lagik, Aisha panggil tetel jerk dua2 tu..... hehe..... ha, ada sesapa tau x camner nak kenal turtle tu jantan ke betina, coz nak bagi nama nieh.....

k, sekian


update : jarak sungai rengit dari rumah tu 10 - 15 minit jerk ye?.. tu kalu x jem lah kan... hehe maklum dah lama x pi sana..... uhuk, thanx USU coz betulkan maklumat...
 

*gambo pon xder*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

alhamdulillah.....

setelah di additional one day..... so hari ini bertugas seperti biasa, setelah bercuti raya..... ;)
tengah mencari mood n cerita untuk blog aku nieh.....
cerita raya, x der yang spesel pon, coz gambo pon xder..... uhuk uhuk.....

so, wat keje dulu pape yang patut.....
pehtu nanti nak terjah umah kengkawan..... mesti memacam dah cerita pasal raya kan.....
x sabo nak pi umah kengkawan.....
tunggu yerk.....

k, sekian


tujuh setengah dah sampai opis ari ni coz gerak dari teratak kami nuun di Rawang..... awal giler..... haha..... maklum nak kena set masa baru untuk pi keje..... takut nanti punch merah la pulak kan..... hehe

23.8.12

*raya @ JB n restoran sasa*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
As salam,

Lama x coret kat blog nieh, maklum la masih mood raya n masih lg di kampung...hehe

Td siang pi umah maklong Aisha kat Kg. Plentong Bharu, JB. Kami di hidang ngan nasi putih lauk ikan goreng sambal, sayur bendi, tlur dadar n mee goreng... Pergh!!! Nikmatnye dpt mkn nasi lpas 4 ari x jumpa nasi...asik2 pulut, ktupat palas, pulut, ktupat palas...ari ni dpt blik ke menu harian yg biasa. Alhamdulillah...

Blik dr umah k.long, dah mlm...so cari mkn mlm plak, jln2...abg ngah ajak mkn kat Pusat Bandar Pasir Gudang. Kami ok je coz tpt mkn kat JB ni dah x brape nak ingat...hehe

Sn, ke Restoran Sasa lah kami menjamu selera, abg ngah ngan mak blanja. Alhamdulillah, em gambn xde yek... Maklum, tetiba lupa jap dunia blogging kalu blik kg ni, smpaikan dah msuk raya ke 5 ni pon gambo raya 1 pon kami x snap...Huhu, troksss kan

Harap2 sblum blik KL ni hubby pgang lah kamera dia tu n ambik gambo kami... Kalu x, xde la gambo raya taun ni, isk x best plak kan...

Owh, pasal restoran sasa tu, mknan not bad, ada rasa. Masa operasi 24 jam, servis cpat n harga...aku x tau coz org blanje kan, hehe tp rasanya harga standart kdai biasa je, tu pon aku tgok dr snarai harga yg terpampang kat sign menu mknan...hehe

So, blh mkn lg kat sini, kalu dtg kn pasir gudang johor lg la kan...

K, sekian


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

17.8.12

*perjalanan bermula*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
As salam,

Masih ada yg bekerja hari ni, kat opis aku ada lg, tp aku dah bercuti... Skrg ni pon dah ondaway ke kuantan pahang utk pulang ke kg, umah PIL.

Alhamdulilah, stakat ni jalan sume clear, dr rawang ke gombak ke karak, perjalanan lancar... Moga prjalanan ini trus lancar smpai ke destinasi, insyaallah.

Kengkawan mane yg nak gerak blik ke kg atau mana2 destinasi pon, moga semuanye dipermudahkan ye.

K, sekian

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

16.8.12

*perjalanan menakluk pantai timur*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

~blog pon rasa sunyi jerk, maklum dah ramai yang mula bercuti balik kampung kan..... hehe~

 insyaallah sempena cuti sambutan Aidilfitri ni, kami sekeluarga akan pulang ke kampung untuk sambutan...... malam ni atau sok pagi  dari Rawang, Selangor kami akan bergerak ke Kuantan, Pahang, umah parent hubby, then lepas solat aidilfitri nanti akan ke Kuala Terengganu, Terengganu untuk bertemu family abang hubby n to'ki hubby serta family..... pada hari raya ketiga, kami akan bertolak balik ke Kota Tinggi, Johor  melalui Mersing untuk bertemu dengan my family pulak.....

sebelum memulakan perjalanan, jom sama2 kita ingatkan semula doa yang dah patut jadi kebiasaan pada kita semua setiap kali memulakan perjalanan samada jauh atau dekat kan.....

jom baca.....


bi–smi–`allaahi `alr-rahmaani `alr-rahiymi.
ertinya:
Dengan–nama–Alläh Maha-Pengasih [lagi] Maha-Penyayang.
 
bi–smi–`allaahi majri—haa wa mursa—haa. `inna rabbi—y, la ghafuwrun rrahiymun.
ertinya:
Dengan–nama–Alläh keberangkatan | bertolak—nya dan kedatangan | berlabuh—nya [kendaraan ini].
Sesungguhnya [tuhan]-pengasuh—ku, sungguh Maha-Pengampun lagi Maha-Penyayang
[do’a nabi Nüh — Al-Qur`än, Hüd, 11:41]


 semoga perjalanan kami dan anda semua dipermudahkan n selamat pergi n pulang..... Ameen

k, sekian 


p/s : taun ni x sempat nak buat n berpos kad raya..... sibuk ngan urusan rumah yang baru kami duduki sejak last saturday..... nanti jemput datang umah pada kengkawan yang berhajat untuk bertemu yerk..... cuma still ada kekurangan di rumah kami, moga tidak menjadi penghalang pada perhubungan persahabatan kita.....

*khas buat saleha*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

masih lagi berentry hari ni..... ni pon autopublish jerk..... mood tengahari ni pon memang dah x boleh nak pandang tulisan lelama kat PC ni, kita tengok gambar berkaitan raya jerk, tu pon dah namapk kereta jerk nak balik kampung..... haha
 
ha, ada sesiapa yang bernama saleha di sini...... hehe
saleha mana?
alah, saleha kat bawah nie.....


erm, owh, saleha.....
hehe, dia ada tanya masa entry aku pasal Magic Water Purifier ari tu..... so aku nak jawab kat sini..... moga saleha berpuas hati dengan jawapan ni yerk..... lambat sikit jawab coz kepala bercelaru nak pikir pasal kemas umah ke, nak pikir pasal raya..... huhu

eh, dah jangan melalut.....
 
filter tu, akan di ganti selepas 18 bulan penggunaan, nanti pihak kedai akan call bagitau..... harga filter yang diganti tu RM180.00 sebiji, dalam tu ada 4 biji..... so nanti technician akan tengok yang mana satu kena ganti..... tapi bukan semua, dia tengok yang mana dah teruk jerk baru ganti..... 

pasal branch tu kan..... setakat ni HQ dia ada kat.....
Double K Marketing Enterprise
2/B, Jalan 3/23F, Off Jalan Langkawi, Taman Teratai Mewah, Setapak, 53000 Kuala Lumpur

yang kat Tesco Rawang tu adalah branch dia di alamat.....
Bazaar B4, Tingkat 1, Tesco Store Rawang 1, Jalan Rawang, 48000 Rawang, Selangor



tapi kan, boleh jerk kut nak beli, datang sekali jerk untuk kompem beli, pehtu dia akan hantar ke umah nak pasang, baray bleh jerk transfer duit masuk akaun..... ritu masa pasang kat umah aku, technician dia bagitau dia baru lepas pasang kat Kuala Kubu Bharu nuun..... jauh gak tu kan.....
 
so meh la reramai kita gunakan penapis air untuk kegunaan harian demi kesihatan yang berpanjangan.....
 
k, sekian
 

*aktiviti Julai - Disember 2012*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

hari ni masih ada lagi ker yang bekerja macam aku?..... tapi kompem esok ramai yang dah bercuti balik kampung kan, macam aku..... kalu yang xder kampung tu (khas untuk yang dok Lembah Klang), dok la sini dendiam yerk, kami nak balik kampung beraya bersama keluarga tercinta..... hehe

ok, x mor membebel pepanjang, mood dah lain macam dah nie..... nak tepek sini aktiviti bagi bulan Julai - Disember 2012 kat Taska & Tadika Temanku..... Play School Aisha la tu.....

 inilah aktiviti nya.....

erm, kiranya sampai ujung tahun ni jela la kut rezeki Aisha school kat sini, coz kami berhajat nak tukarkan school Aisha kat Rawang, dekat sikit ngan Teratak Kami..... tapi aku belum berurusan dengan taska baru tu..... insyaallah lepas raya nanti aku akan buat permohonan, eceh macam nak mohon masuk U plak..... no. telepon dah ambik dah, tinggal nak berbicara jerk lagi ngan tuan punya taska..... moga semuanya dipermudahkan..... ameen


k, sekian

15.8.12

*Deko Deko Teratak Kami ~ sayangkan dinding*

20 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

ha, kan aku dah kabo..... entry aku sekarang banyak pasal rumah..... selagi rumah x  siap kemas, selagi itulah aku akan letak sikit2 perubahan yang berlaku kat teratak kami tu..... harap2 korang x muak la dengan entry2 dalam blog aku nieh..... hehe

kali ni aku nak share camaner aku deko dinding dapur lak..... disebabkan dinding dapur adalah dinding kesayangan aku..... echewah, yelah, dapur adalah tempat strategik bagi wanita kan...... n kaler kat dapur jugak adalah kaler kegemaran aku..... so aku nak share apa yang dah aku buat ngan ruang dapur aku.....

jom tengok

 sebelum











TADA!!!!!
 selepas

dengan kos RM9.90 x 2 keping transparent kitchen sticker..... aku dapat elakkan daripada minyak terpercik ke dinding sewaktu aku masak dengan penuh kasih sayang..... hehe

hubby ajak beli lagi untuk letak kat sinki mencuci, ye lah, takut kat dinding terlekat kesan sabun la pulak kan..... aku pon rasa nak tambah jugak coz kat tepi kiri n kanan tu minyak tetap kena lah kalu menggorang..... erm, pelan2 kayuh, insyaallah semua keperluan itu akan kami penuhi demi keselesaan keluarga kami dan tetamu yang datang nak memasak..... kuang3

hurm, walau tanpa KC mewah, walau tanpa mozek menjalar ke dinding..... aku rasa dah cukup cantik dah dapur teratak kami tu.....eh! eh! KC tetap akan kami buat tau, tapi bukan sekarang..... kumpul duit dulu sampai cukup, then barulah boleh buat kan..... hehe

boleh la nak merasa deko2 nak raya ni kan.....

k, sekian


di entry ni jugak aku nak mohon
maaf zahir & batin
pada kengkawan semua yang kenal atau x kenal, yang drop komen atau yang baca jerk, yang jauh atau yang dekat dan semua yang sewaktu dengannya..... semoga hari raya yang menjelang akan dapat dipenuhi dengan ibadah di samping memberi sinar terbaik buat keluarga kami n kengkawan jugak..... ameen

DUA TIGA KUCING BERLARI
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
(Jarjit, pinjam pantun yerk, hehe)


*dek kerana anai2.....*

12 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

~entry WW..... x kut buat masa sekarang..... hehe~

ingat x entry pasal ada sesuatu yang x best aku cerita kat sini..... ni aku nak cerita.....

masa aktiviti pindah memindah last saturday kan..... kami dah decided mana perabot yang anai2 dah makan, kami akan tinggal..... maka banyak jugaklah perabot yang kena tinggal termasuklah kabinet 5 tingkat..... rak buku 3 tingkat x 4 unit (termasuk USU punya)..... n yang paling sadis adalah kami nyer katil pon anai2 berkenan jugak..... huwaaaaa rasa nak menangis jugak lah.....

see picture below.....
(wah, oh my english la pulak kan)
 
nampak x tilam tu letak atas lantai jerk.....

set katil ni hajat kami nak guna dulu sementara kami nak dapatkan yang lain untuk letak kat master bedroom..... tapi nampaknya x menjadi planning kami..... ini sume gara2 anai2 yang x makan saman nasi..... huhu

so, buat masa sekarang, kami letak je la set ni kat bilik tetamu tingkat bawah, n kami tido jerk atas tilam n beralas toto..... haha boleh je la, janji dapat tidur..... kan
bersyukur jugak coz yang lain2 (almari, meja solek, meja tepi n bangku) masih lagi elok n boleh guna.....

maka pencarian untuk set katil bermula..... opsssss, kena cari set ruang tamu dulu, nanti kengkawan datang nak makan nasi ambeng kena dok atas lantai pulak..... haha

k, sekian

14.8.12

*Deko Deko Teratak Kami ~ Meja Makan*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

muahaha, tajuk x agak2 kan..... dah start nak deko2 umah la pulak..... padahal barang yang pindah ritu x abis kemas lagik..... sekarang ni ruang yang dah nampak rupa adalah kat dapur ngan ruang makan jerk..... ruang tamu, ruang keluarga n segala bilik bagai..... aku x sentuh lagik..... huhu ada sesapa nak tolong kami kemas x?????..... erm harap2 sebelum balik kampung beraya, rumah tu siap lah kemas kan.....

aku mendeko ni bukan apa, sebab ruang tu nak guna kan..... so kenalah biar semenggah sikit kan, baru selera nak dok situ..... erm, memula aku deko kan meja makan.....

 sebelum





















 TADA!!!!!
 selepas


hehe, itu jerk yang mampu aku buat..... meja memang sediada dari rumah sewa sebelum ni, just pi Tesco Rawang, beli placemate 4 keping n alas meja 4' x 6' yang di bahagi 2..... 
baki alas meja tu aku letak pada coffee table kat ruang tamu..... hehe

 dan buat pertama kalinya kami berbuka di Teratak Kami last Sunday..... dengan menu.....
v
v
v
v
v
drummet ayam + nugget tempura ayam + kurma + air rut beer sejuuuuuuk (guna air dari Magic Water Purifier) bancuh sendiri + sos


alhamdulillah, menu ringkas jerk kami berbuka..... tapi malam tu kami keluar cari restoran n makan nasi..... haha
***
erm, hubby nak aku tukar corak placemate tu kepada yang lain atas sebab tertentu.....syyyyy rahsia..... so nanti sayang tukar yerk dear.....


k, sekian

*MAGIC water purifier*

16 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

aktiviti kemas umah dimulakan..... paling utama adalah pasang water filter kat dapur untuk dapatkan air panas n air masak untuk sedia susu si anak dara itu..... tetiba dah pasang, tuang lah air..... hukhuk ada air keluar la dari bawah mesin tu..... owh bocor lah pulak..... carilah aku kettle dalam kotak yang ada 3 buah khas letak kat dapur, habis semua kotak aku bongkar n kotak last baru jumpa..... alhamdulillah

dan di sebabkan water filter umah kami dah bocor..... maka, malam Sabtu lepas, selepas aktiviti pindah memindah selesai..... hubby ajak kami ke Tesco Rawang (tempat yang wajib pergi sekarang n akan datang, hehe) untuk cari water filter baru sekali ngan beli keperluan rumah yang x cukup.....

memang dah lama aim kedai (tenant Tesco Rawang) ni yang memang khas jual water filter..... hajat aku nak letak water filter yang besar tu, letak kat paip utama luar rumah..... tapi hubby prefer water filter dalam rumah yang ada keluar air sejuk n panas tu.....

maka pergilah kami ke kedai.....
Double K Marketing Enterprise
Bazaar B4, Tingkat 1, Tesco Store Rawang 1, Jalan Rawang, 48000 Rawang, Selangor

dan kami memilih untuk menggunakan
!
!
!
!
!
 Magic Water Purifier, made in Korea

malam tu order n bayar 1st installment RM160.00..... esoknya jam 5.00 petang, technician company tu datang umah pasang..... sorang jerk cina yang datang pasang, ye lah, bukan barang besar sangat pon kan.....


 technician tu siap bagi keterangan yang memang lengkap gile buat kami, erm actually hubby yang khusyuk dengar, aku antara dengar ngan x jerk..... technician tu buat sekali ngan test air tu kuar ke tak, sejuk ke x, leaking ke tak..... ofkos la kena test dulu kan..... hehe

penempatan aku letak kat dining area, senang nak minum air..... kata hubby.....
;)


 inilah dia rupa Magic Water Purifier milik kami.....

ada sesiapa kengkawan yang dah guna?..... 
  • harga total RM160.00 x 12 bulan = RM1,920.00 (0% interest)..... iye ke kosong?..... hehe
  • kuantiti air adalah 7 liter..... n auto stop bila air penuh dalam tangki water filter tu.....
  • air yang keluar..... kalu sejuk, memang betul2 sejuk macam air dalam esbok tu..... kalu panas, memang betul2 panas macam air baru lepas masak, 100 degree c.....
  • yang paling penting, dia ada safety suis, bila kita off suis untuk air panas..... maka yang suis sejuk pon akan terus off jugak, untuk mengelak dari elektrik shot n ter'over heat.....
  • lagi satu safety dia.....tempat air panas tu, ada lock, so bebudak xkan sewenang2 nya boleh letak cawan kat paip tu, tekan n air panas x kan keluar kalu x unlock.....
  • nak service, tinggal call jerk technician n dia datang umah..... filter tu akan tukar after 18 bulan..... erm time tu dah habis bayar installment kan..... hehe
  • lagi satu kan, dia siap bagi 1 jadual pembayaran n siap dituliskan tarikh n amount pembarayan lagik..... so kita tinggal pi kedai untuk bayar atau bayar kat bank (bawa resit) ke kedai untuk sain menandakan yang kita dah bayar untuk bulan tu..... sorry x der plak aku snap pic jadual tu..... hehe

so, inilah barang 1st elektrik baru untuk rumah kami.....lepas ni kalu dah habis bayar yang ini, atau ada rezeki lebih, hajat nak pasang water filter yang kat luar rumah tu akan dilaksanakan jugak..... insyaallah

k, sekian


13.8.12

*aktiviti pindah memindah*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

 Alhamdulillah, untuk 1st step dah selesai hari Sabtu yang lepas.....


 
 jam 10.00 pagi seperti yang dijanjikan, company yang kami assign untuk pindah memindah, punggah memunggah sampai..... sume ada 4 orang pekerja dengan lori 3 tan..... actually kami x kemas bebetul lagi kat umah sewa tu, coz kotak x cukup..... so bebudak pekerja tu (kenal baik ngan kami) tolong kami wrapping2 barang, kemas2 barang, sapu2 barang..... haha, terima kasih pada bebudak tu..... dalam masa 2 jam dah setel n kami bagi bebudak tu rehat..... eh bukan, bebudak tu rehat sendiri..... sementara tunggu kami sapu2 rumah..... hehe

so lepas ni kena ingat..... kalu nak pindah, kena sedia kelangkapan yang cukup.....
  • kotak saiz sederhana (kalu kecik takut barang x muat, kalu besar takut berat sangat n x boleh angkat)
  • plastik sampah heavy duty (untuk sumbat pakaian n sampah)
  • masking tape
  • marker (untuk tulis kat kotak item dalam)
  • tali rapia (jika perlu)
  •  plastic / bubble wrapper (biasanya company tu dah sediakan sendiri)



jam 2.00 petang, lori selamat sampai ke Teratak Kami di TRP..... so kerja menurunkan barang pulak..... humanaih..... lotih gilorzzz walau bukan aku yang angkat barang.... huhu, dah la hari tu cuaca panas..... rasa macam nak minum air jerk..... uish..... sabar sabar.....



 so, ginilah keadaan kesemakan ruang2 di Teratak Kami sekarang..... start semalam dah kemas sikit2..... yang betul2 kemas adalah ruang dapur..... tu pon sebab nak rasmi sticker baru yang tampal kat dinding tu..... hehe, nanti aku share yerk.....

erm, ada cerita kurang best lah..... tapi nanti2 aku cerita yerk..... ni cerita yang gumbira2 dulu..... hehe
lepas ni kompem entry aku asik ler pasal rumah sampai lah ke raya nanti..... silap2 entry raya x der kut kan..... huhu, insyaallah apa yang aku boleh share kat sini, akan aku share..... nanti2 aku nak tengok balik kejadian yang berlaku kat Teratak Kami ni, senang jerk, tinggal search jerk kat sini, kan..... kengkawan pon kalu nak dapat info pon boleh jerk ambik kat sini kan.....

 
k, sekian
 
p/s : terima kasih pada kengkawan yang x jemu datang sini, tunggu kedatangan aku kat umah kengkawan mana yang aku x jenguk lagi tu yerk.....

 

*hari ini hari isnin*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

dah hari isnin semula kan..... 2 hari hujung minggu rasa x cukup bagi aku..... erm, banyak bende nak cerita kat sini..... tapi, kena buat kerja dulu yerk..... hehe

k, sekian



p/s : abaikan tajuk yang ntah hape2 tu yerk..... hehe
tapi betul kan..... haha

10.8.12

*Rezeki di bulan Ramadhan*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

alhamdulillah, di bulan ramadhan ni ada rezeki aku sambil2 online kan.....

ritu ada join GA anjuran Dini..... hadiah dah sampai..... jauh tu dari Sarawak kan.....

pen sarawak yang cute..... siap ada rambu ramba lagik tau..... sayang nak guna, so aku letak jerk kat tempat aku letak pen kat opis nieh..... tapi dah test dah buat tulis, dakwat kaler itam..... hehe

thanx Dini, nanti kata ada nak buat GA lagik kan, bagitau yerk..... mana tau ada rezeki lagi ngan Dini kan..... wink wink


 last week, ada pulak nama dalam senarai nieh.....

dari blog Sue yang nak bagi kad raya pada pengomen tegar blog beliau..... x sangka aku dia nak bagi kad raya..... erm, kira ni adalah kad raya 1st untuk aku la taun neih, nanti dah dapat, aku gantung kat blog aku ni selama sebulan yerk..... hehe thanx Sue....

alhamdulillah, rezeki dari Allah.....


k, sekian

*Pak Hailam Kopitiam*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

last week..... berbuka di

!
!
!
!
!

kebetulan kami sedang mengerjakan lampu garaj di rumah TRP last Sunday..... kerja punya kerja punya kerja..... tup2 dah nak masuk waktu maghrib..... so kemas2 pape yang patut..... start kereta n kami pon ke Tesco Rawang..... belum sempat sampai ke tempat di tuju, azan dah berkumandang menandakan waktu berbuka dan maghrib dah masuk..... maka kami pon berbukalah dengan bekal apa yang ada dalam kereta dulu..... nasiblah ada roti n air green tea yang kami bekalkan untuk Aisha..... dapatlah alas perut sementara tunggu makan yang betul2 kan.....

so ssesampai di Tesco, tengok tempat makan sume penuh..... KFC, Garden Cafe, Santai apatah lagi food court kan..... kompem penuh..... then pusing2 semula ternampaklah tempat kosong kat Pak Hailam Kopitiam nieh.... 1st time makan sini nieh..... hehe

so, hari tu kami berbuka dengan Nasi Lemak Ayam Rendang, Mee Hoon Goreng, Popiah Goreng, air Soya Cincau, Milo Ais (patut milo panas hubby mintak) ngan Strawberry Milk Shake (free aiscream coz lambat)..... sebelum menu yang kami order tu sampai, kami dihidangkan dengan air sirap bandung n teh ais (free) untuk berbuka..... so, total menu kami hari tu adalah RMxx..... huhu aku x taulah pulak kena bayar berapa coz hubby yang pi bayar.... hehe, thanx dear.....

overall, makanan kat situ ok, ada rasa n kena dengan selera kami, cuma aku makan x habis coz bulan puasa kan..... makan x banyak..... maklum perut dah kecik..... haha

lepas ni boleh pi makan kat sini lagi kut kalu terdesak..... hehe

k, sekian

 

9.8.12

*stand alone eubiq system*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 


ingta x entry pasal eubiq system aku yang lepas..... kali ni pon aku nak cerita pasal mende yang sama..... yang lama aku tunjuk tu x beli lagi, dah tunjuk yang baru kan..... muahaha, saja aku nak share info ngan kengkawan, mana tau kengkawan berminat nak beli kan.....

okey, see picture below.....
!
!
!
!
!

tengok hanya di tengah2 gambar sahaja, bukan kiri atau bukan kanan yerk..... 

so dah dapat apa yang aku nak share..... hehe..... kalu sebelum ni aku tunjuk yang sistem lekat kat dinding..... yang ni pulak boleh stand alone n portable..... tapi still ada wayar untuk sambung ke main plug point la, cuma wayar tu ada 1 jerk n masih kekalkan sistem keselamatan macam eubiq system yang sebelum ni.....

mende ni aku jumpa kat kedai lampu Houses Lightings Puchong..... nama dia elepod..... harga pasaran RM699.00, sekarang ni ada best buy harga RM379.00..... n kalu beli barang kat kedai tu boleh dapat eubiq system ni dengan harga RM299.00..... memang didatangkan dengan set yang berdiri tu + 3 unit plug point.....

erm agak menarik..... tapi belum nak beli lagi..... tunggu kalu memang diperlukan nanti, kami beli yerk..... kengkawan ada yang berminat, bolehlah beli, sebelum harga kembali ke asal yerk..... ha, dah macam promoter kedai plak..... hehe

k, sekian
 

8.8.12

*sedang berkira2 nak pindah rumah*

12 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,


doakan kami yerk kengkawan.....
moga semuanya dipermudahkan..... ameen


p/s : esok n lusa aku cuti kemas umah..... hehe
kalu ada entry, tu maknanya aku dah schedulekan dah..... terima kasih pada yang sudi datang sini..... insyaallah next week aku buat kunjungan balas yerk.....


**GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

bagi laluan, bagi laluan.....

 
nak join GA by BHTH



sangat senang.....
nak join jugak?

semoga ada rezeki aku di sini..... ameen

k, sekian


*kecewa sikit, tapi puas hati*

15 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

 agak2 ada sesiapa yang dapat agak x apa yang aku nak cerita berdasarkan gambar kat atas nieh..... ngeh ngeh..... tetiba nak berteka teki plak aku nieh kan..... cerita jerk lah kalu nak cerita..... xder buang masa kan..... oteh oteh (sebutan okey by Aisha)..... hehe


 oteh, nampak itu signboard..... Kedai Lampu Perhiasan Houses Lightings..... kalu sebulan yang lepas, aku bagitau itulah sekali jerk kami pi kedai nieh..... tapi nampaknya last Sunday kami terjah lagi sekali kedai nie..... walau jauh, demi untuk dapatkan apa yang kami hajatkan untuk rumah TRP, kami sanggup..... muahaha..... gitu kan, dah macam patriotik nak sambut merdeka plak.....

tapi sedikit kecewa sebab masa kami sampai kedai tu tutup..... waktu tu jam 11.00 pagi, hari Ahad..... erm, dah 11 pagi x bukak lagi ker..... see, banyak jugak  kereta yang dah siap parking depan kedai tu menunggu kedai bukak.....


bila pi dekat depan kedai.....


 owh..... Selasa - Sabtu : 10.30 am - 7.00 pm, Ahad : 12.00 pm - 5.30 pm, Isnin : tutup..... yang aku ingat cuma Isnin kedai ni tutup..... tidak pulak aku perasan hari Ahad dia bukak lambat dari biasa..... hukhukhuk maklumlah, x bajet nak datang sini lagi kan.....

maka nya..... aku pon ajak lah hubby pusing2 dulu kedai2 yang boleh menarik perhatian kami untuk cuci mata kan..... tapi hubby sibuk pulak mencari stesyen minyak..... nak melepas hajat dulu..... hehe, sambil2 tu bolehlah aku cari bekalan buat Aisha..... air susu coklat, roti Gardenia RM0.70 untuk breakfast..... 

selesai di stesyen minyak, kami kembali ke kedai lampu tu..... kedai masih lagi tutup, so kami jenjalan lah kedai sebelah.....


kedai perabot jati..... kat situ hubby adalah borak ngan sorang pakcik nieh, katanya dia pon tunggu kedai lampu tu bukak..... n ramai jugak makcik pakcik, kakak abang yang tengah tunggu kedai tu bukak..... siap duduk kat depan kedai tu coz dah penat berdiri n x tahu dah nak pi mana lagi..... hehe

so, bila kedai bukak jerk, berderu orang masuk termasuk kami..... aku masuk2 jerk terus cari toilet ciz si Aisha memang suka nak buang air kat toilet kedai lampu..... kalu kat Batu Caves Centerpoint tu, setiap kedai lampu yang kami masuk, dia akan cakap..... "Mama, nak tecing"..... hehe macam dah jadik tabiat plak.....

selesai apa yang kami hajat kan..... tunggu salesman bagi nombor, cek barang, bayar, n balik.....


 see, nombor giliran kami..... kedai bukak jam 12.00 tghari, 12.20 tghari kami selesai urusan..... coz kami dah aim nak beli apa kat situ..... ha! ofkos lah beli lampu kan..... hehe


pembelian kami di kedai tu termasuk.....
!

cloth hanger saiz 6 kaki panjang..... RM99.00 (purchase with purchase)..... kalu harga biasa RM170.00..... masih lagi murah dari harga pasaran yang aku survey lebih kurang RM230.00 kat KL nieh, x termasuk kos pasang (yang aku survey la kan).....

erm, adakah kami akan datang lagi ke kedai ni lepas nieh..... insyaallah, jika diizinkan-Nya.....


k, sekian