^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.4.12

*Survey Tapak Photoshoot - Sentul Park*

12 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

salam,

aktiviti semalam.....
lepas makan free kat kenduri kawin umah Yana & Rafidi.....

kami ke

v

v

v

v

v

 Sentul Park @Sentul West

nak tahu kat mana, Google jerk, kompem jumpa.....


lebih kurang gini la jalan nak ke sana.....
kalu nak cari signboard Sentul West, kita akan jumpa jugak.....
tapi tempat ni macam still dalam pembangunan lagik la.....

aku ni nama jerk dok Sentul tapi x pernah sampai pon.....
ni la 1st time sampai sini lepas tengok gambar2 kat internet.....
not bad la tempat dia.....
"cantik kalau buat photoshoot kat sini..... walau agak horror bila dah menjelang malam" bak kata hubby
muehehe, pucuk dicita, ulam mendatang.....
aku memang sokong sesangat.....
maklum lah dah lama x buat photoshoot sendiri kan.....
so, jom survey tempat.....

memula kami masuk kat Sentul Park Koi Garden.....
cantik tempat nieh, dah feeling2 Jepun dah aku.....
tapi, kat pintu masuk tu bagitau tidak dibenarkan ambil gambo.....
huhu
sedey gue.....

x per, kita jalan2 jerk kat dalam nieh.....
owh ada tempat pembiakan ikan koi.....
memang teruja la aku tengok.....
tetiba ada pasang angan2 nak beli ikan ni letak kat kolam umah kami.....
tu pon bila umah kami dah siap la kan.....
*sigh*

okeh, jom jalan kat luar pulak.....



 hoho, ada orang (1 family actually) tengah dok bagi ikan koi makan.....
ada turtle jugak.....


 see di belakang tu, orang2 yang tengah bagi ikan makan roti.....


 actually masa kami sampai semalam, dah petang.....
n panas.....


 so, kami cari port yang redup untuk bergambar.....


 di belakang binaan berwarna oren itu kami berlindung dari matahari.....

kita jalan sikit lagi.....

dan













aha





dah jumpa port yang agak menarik untuk photoshoot.....


 see, cantik x?


 kat sini pon not bad kan.....

kat belakang dinding tu pon ada port cantik jugak.....
tapi kami x pi pon.....
dah petang n panas.....
so kami decide untuk datang lain kali n bawa camera.....
hehe
moga our model, Aisha dalam kesihatan yang baik untuk tujuan itu
n
moga semuanya dipermudahkan.....

sebelum balik.....


aku paksa hubby n Aisha berdiri mengadap matahari di tengah2 pokok ala2 pokok teh itu.....
n aku snap.....
hehe, sorry hubby n Aisha.....
tapi pic ni aku suka.....
macam kat CH jerk kan.....
cuma scenery belakang tu jerk yang x best.....
hehe

k, sekian

p/s: perasan x yang my lil Aisha x pandang camera BB bila bergambar.....
tapi kalau camera betul rasanya dia ok jerk pandang camera.....
hehe
selamat bercuti esok yerk kengkawan.....



*Jambu Genting*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

salam,

erm, hajat nak share pic di sebalik tabir my Usu's Big Day.....
tapi belum berkesempatan lagik.....

kali ni nak share still lagi pasal my Usu.....
tapi bukan dia nyer Big Day yerk.....

ni ha.....
ari tu my Usu n her husband dah pon selamat berhoneymoon di Cameron Highland.....
tahniah yerk buat mereka berdua walau ada kejadian yang menyedihkan my Usu itu.....
x per, nanti cari pengganti yang lagi best yerk.....

so, nak cerita pasal souvenir yang kami dapat dari mereka yang berhoneymoon.....
hehe
macam biasa la kalai dari atas tu.....
apa lagi kalau bukan sayur2an kan.....
selain strawberry 2 biji yang kedua2 nya aku makan.....
hehe
ada juga kobis, sawi, baby corn n carrot yang dah selamat aku masuk dalam bubur nasi semalam.....

x lupa juga ada buah2an.....
limau, jambu batu dan

dan

dan

dan








































jambu *ini*

ada sesiapa tahu jambu apa ini?.....
 bila one of my office mate tengok jerk pic ni.....
terus dia cakap.....
"eh eh, jambu genting"
"ha, jambu genting?, adik aku beli kat cameron....." aku tanya kehairanan.....
"ye la, ni jambu yang di buat jeruk tuh....."

owh, aku x tahu pon.....
maklum la x pernah sampai sana.....
eh, aku pernah sampai genting, tapi xder la membeli belah n berjalan2 coz pi sana atas tiket kursus kan.....
so xder la berjimba2 di sana.....
hajat memang nak pi untuk berjimba2, tapi ntah bila.....
huhu



ni rupa dalam dia.....

rasa dia.....
sedap, memang ada rasa jeruk tapi x kuat sangat.....
jambu ni tinggal potong n makan coz dah kupas kulit.....
kalu xmor potong2 pon x per, gigit jerk terus tapi x ker huduh rupanya.....
coz jambu ni besar jugak.....
saiz lebih kurang 10cm dia......
ha, siap ukur ngko..... haha

memnag sedap, tapi 1 jerk.....
dia ada biji, kalu xder kan best.....
atau mungkin ada jenis jambu n boleh pilih.....
ni orang bagi, so aku terima jerk.....
Alhamdulillah

ada jugak souvenir keychain stoberi untuk Aisha.....
sweet jerk kaler pink.....
dapat, trus jerk gantung dalam kereta.....
gambo?.....
xder.....
haha.....

k, sekian


27.4.12

*Usu's Big Day #5*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,


erm, sebelum masuk gambar2 di sebalik tabir masa my Usu's Big Day dalam nieh.....
nak share sikit kejadian last week.....
majlis bertandang ke rumah pengantin sebelah lelaki di Felda Bukit Rokan Utara, Gemencheh, Negeri Sembilan.....

majlis sanding adalah pada jam 12.30 tengahari yerk kengkawan.....
memang dah jadi kebiasaan di sana yang majlis bersanding adalah pada waktu itu.....
so kami ikutkan je la kan.....

family aku sume bertolak dari Kota Tinggi, Johor pada jam 5.00 pagi dengan bas.....
bajet sampai dalam jam 11.00 pagi untuk siap2 kan pengantin.....
aku pulak dari Kuala Lumpur, jam 9.00 pagi gerak.....
sampai dalam jam 11.30 pagi di sana..... terima kasih pada GPS atas khidmat yang diberikan.....
standard la tu kan.....
yang x standard bagi kami adalah bersanding jam 12.30 tgh.....
matahari terpacak atas kepala tu.....
huhu


ok dah, cukup2 membebel.....
jom layan gambar.....


 rombongan kami.....
diketuai dengan kanak2 cilik berbaju tradisional merah.....


silat pengantin.....
ada jugak di sana silat2 ni yerk..... 
baru ku tahu, ingatkan kat johor jerk yang ada.....
lepas ni barulah pengantin dibawa ke pelamin untuk bersanding.....


kanak2 cilik bersedia untuk menari tarian lilin.....
aku x tengok pon coz ramai sangat orang kat depan pelamin time tu.....

see, ramai sangat orang kan.....
sampai hubby yang nak snap pic pon terpaksa selit2 jerk kamera kat celah kepala orang.....
ruang terhad, jadi kami lepak jerk kat khemah sebelah.....

lepas tarian tu, ada aktiviti merenjis pulak.....
macam biasa, ada wakil pihak lelaki n wakil pihak perempuan.....
xder gambar pon, coz hubby dah x larat nak berpanas.....
aku pulak asik le layan Aisha yang nak berdokong jerk.....
dah la dia baru bangun tido time tu, dengan panas lagik, so dia rasa x selesa la kan.....
papepon yang penting kami dapat makan.....
x dapat makan kat meja pengantin (xder gambar jugak) pon x per janji dapat isi perut kami yang tengah lapar time tu.....
dari KL x makan pape maah.....

selesai isi perut, kami ambik gambo plak.....


 peace dari kami adik beradik.....


lepas tu mak n abah pon kami heret untuk buat peace.....
hehe











n










last but not least










gambar kami bersama pengantin sebelum bersalaman balik.....
baru aku perasan ada towel atas kepala Aisha, pengganti payung.....
x per, yang penting di mata mama, Aisha tetap comel.....
haha

k, sekian


cerita sebelum :>

*Kanak-kanak 4 tahun cuba terbangkan helikopter*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

stop dari cerita my Usu's Big Day jap erk.....
coz nak share pasal.....
"kanak2 4 tahun cuba terbangkan helikopter"

sebelum cerita pasal tajuk tu.....
jom layan my lil Aisha posing kat parking school dia.....
semalam n 2 hari lepas, aku drive sensorang pi n balik keje.....
hubby naik moto coz dia balik lambat, ada kerja katanya.....
so tugas aku ler antar n ambik anak dara itu ke school dgn kereta.....

port biasa aku parking kalau aku ambik anak dara ku dari school adalah di tepi pagar berjam depan Menara PJD, Titiwangsa.....
tu pon kalu xder orang park situ la kan.....
tetiba 2 hari lepas Aisha mintak aku ambik gambo dia kat pagar berjam tu.....
maka aku layankan aje la.....


 see my lil Aisha, dia boleh jerk dok situ suruh aku snap banyak kali.....
aku plak yang malu (ptuihhh malu la sangat kannn).. seb baik x ramai orang lalu lalang petang tu.....


 see, betul2 depan signage Menara PJD aku park kereta.....
n port ni betul2 depan pintu masuk ke school Aisha.....
 tapi kena pusing pagar kaca dulu baru bleh naik tangga ke pintu school Aisha, kira menapak la jugak aku membuang lemak di badan.....
haha


okey, stop cerita Aisha n pagar berjam nya.....
jom balik pada tajuk.....
al-kisah, lepas bergambaran di school.....
aku dengan senang hati ajak Aisha singgah kedai untuk beli barang makanan (gas kat umah dah habis n x sempat replace lagik).....
aku bajet beli roti ke biskut ke atau makanan siap jerk.....

sampai kat kedai.....
ada la 2 3 orang ibu2 membawa anak2 bershopping termasuk aku.....
tetiba langkah Aisha mengikut sorang kanak2 nieh, terus jerk menuju ke tempat gantungan mainan.....
n dia try ushar apa mainan nak pow aku beli.....
aku perati jerk dari jauh.....
takut gak kau kalu dia mintak yang mahal2.....
hehe
tengok punya tengok, trus dia panggil aku n tunjuk mainan yang dia berkenan.....
dalam banyak2 mainan yang tergantung kat situ.....
ada bas, ada bomba, ada barbie, ada belon buih, ada kereta polis.....
nak tahu dia pilih apa.....
"Mama nak helitopte"
ha, ni mesti kes teringat Muzium TUDM lagi nieh.....
aku pon layan kan aje la.....
RM3.00 jerk pon rege dia.....
hehe

blik rumah trus dia bukak.....
tau jerk dia tarik tali belakang ekor helikopter tu n lepas.....
maka berjalan lah helikopter tu.....
xder la terbang plak coz kalu yang terbang tu guna remote n xder plak di jual kat kedai tu.....

jom tengok Aisha main helitopter dia.....


mencangkung Aisha nak biar helikopter tu berjalan.....

penat mencangkung.....
Aisha nak terbangkan pulak helikopter tu.....


tark tali..... kipas pusing..... lepas.....


alor, helikopter tu x boleh terbanglah sayang.....
nanti kita mintak papa beli yang ada remote n boleh terbang plak yerk.....
hehe

maka berakhirlah cerita berkaitan tajuk seperti di atas.....

k, sekian


26.4.12

*Usu's Big Day #4*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,


choppp! choppp!
erm mlm td kami menerima tetamu.....
pengantin baru datang rumah kami.....
hakhak.....
eceh.....
erm dorang tumpang tido umah kami sebelum bertolak ke CH untuk honeymoon dorang hari ni.....
siap bawa ole2 KFC lagi untuk kami.....
thanx pengantin baru.....
ok lah, pape pon moge perjalanan mereka selamat
n
semoga mereka menikmati honeymoon yang menyeronokkan di sana.....
ameen


>>>>>>>>>><<<<<<<<<<

okey
sambung lagi cerita my Usu's Big Day.....
on 15 April 2012.....
majlis bersanding adalah pada jam 2.30 ptg.....
panasnya yang amat, tapi alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.....
tetamu pon ramai yang datang samada dari jauh atau dekat.....
mana tetamu yang x dapat bontrot / berkat, kami minta maaf sesangat.....
ia di luar kawalan kami.....

so.....
jom layan gambar.....



sebelum majlis, my Usu lepas siap diandam..... posing dulu dalam bilik sorang2.....
budak ni memang gila posing..... haha




 Nisha (anak kak long), Usu n my lil Aisha
nape anak mama pakai cekak rambut hasil kerjatangan mama gitu?.....
tapi cumel gak kan, nanti mama buatkan yang pesen pakai gitu plak yerk..... hehe



atas kiri > rombongan pengantin lelaki bergerak dari rumah persinggahan yang jaraknya lebih kurang 100 mtr, berpeluh jugak lah ketiak..... huhu
atas kanan > pasukan kompang yang serba hijau..... khidmatmu sangat dihargai
bawah kanan > pengantin duduk sambil menanti pesilat menjemput masuk ke dalam rumah.....
bawah kiri > saat yang ditunggu, kalau kat Johor biasanya sebelum pengantin lelaki masuk bersanding bersama pengantin perempuan, rombongan akan dikenakan tol sebagai mendapat restu dari pihak perempuan..... saja suka2, bukan mahal pon tolnya, kalau zaman sekarang ni sorang dapat RM1 sudah memadai..... time aku kawin dulu rasanya tol ni 50sen sorang je..... hehe
 
dah dapat masuk bersanding berdua.....
apa lagi..... menjeling menjeling ku bertentang lah kan.....
hehe

erm, x banyak sangat aku snap pic time majlis sanding nie.....
coz Usu dah hire pro PG kan, so aku selit mana2 yang patut jerk.....
lagi pon aku kena tengok2 kan apa yang berlaku kat luar nuun.....
dengan jemputan nya, dengan berkat yang kena replace nya, dengan kawan2 pengantin nya, dengan perseiaan makan beradap nya, dengan goodies bag nya, dengan duit salam kaut mak abah nya dan x ketinggalan of course lah my lil Aisha yang kejap2 datang dekat aku, kejap2 dok kat sepupu dia, kejap kang datang kat aku.....
seb baik ada makcik pakcik n sepupu2 yang bergilir buat bende2 tu sume, termasuk tengok2 kan Aisha.....
thanx buat semua yang membantu.....
lepas ni ntah bila la kita dapat together gather macam tu lagik yerk.....

owh, ok.....
sambung balik layan gambo.....


 ni pic mak ayah pengantin lelaki.....
lepas tu pic adik beradik lak.....
lepas tu pic sedara mara plak.....
(malas nak tepek sini, x per kan.....haha)





ni pic kengkawan plak.....
macam ada yang aku kenal orang dalam gambar tu.....
masa snap x perasan pak.....
hehe


 lepas sesi bergambar atas pelamin.....
makan time.....
x sempat aku nak merasa cupcake pengantin tu.....
uhuk uhuk.....

maka selesai lah sudah majlis my Usu's Big Day.....
alhamdulillah.....
lepas sume keluarga pihak lelaki balik.....
kami ambik kesempatan untuk bergambar sefamily plak.....
siap curik Mak ngan Abah kejap dari luar coz nak bergambar.....




pengantin lama yang sentiasa bahagia dan moga mereka bahagia selamanya.....
sempat snap 2 3 pic jerk.....
lepas tu Mak ngan Abah kuar rumah semula coz masih ada lagi tetamu yang datang n nak bersalam dengan mak pak pengantin.....


ni giliran adik beradik ngan anak sedara pulak.....
muke sume dah sememeh, makeup pon dah cair..... haha
owh time ni Aisha xder coz dia dah ketiduran di ruang tengah, kepenatan.....
huhu


lepas habis bergambaran.....
kami memasing sambung buat kerja2 mengemas.....
pengantin pulak tukar baju n pi kuar buat outdoor plak.....
idok ler aku ada gambo outdoor mereka coz aku x daya dah nak follow dorang.....
sorry yerk Usu.....
lagipon sian kat mak, abah n yang lain2 nak mengemas rumah, pinggan mangkuk segala bagai.....
sampai ke hari aku nak balik 2 hari lepas tu, kami masih lagi mengemas sikit2 sambil melayan badan yang sakit sana sakit sini.....
kalu ada panaflex sponsor kan best, boleh ilang sakit badan.....
haha




k, sekian


p/s : lepas ni tunggu gambo2 disebalik tabir plak yerk.....
hehe
owh, pic majlis kat negeri sembilan baru transfer semalam, so boleh la upload lepas ni.....
hehe


cerita sebelum :>

25.4.12

*Wordless Wednesday - anda hebat x?*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,




p/s : Alhamdulillah, betapa hebatnya otak yang dikurniakan oleh Allah...


*Usu's Big Day #3*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

sambung lagi cerita Usu's Big Day.....
sebelum ni dah cerita kejadian hari pernikahan n malam berinai kan.....
so ni adalah cerita untuk the real Big Day pulak.....
pada 15.04.2012.....
pagi hari dimulakan dengan alunan bacaan Al-Quran oleh my Usu.....
diadakan majlis khatam Al-Quran.....

gambar?.....
x banyak sangat snap coz time ni memasing dah sibuk kat dapur n luar rumah dengan memacam persiapan.....
jom lah layan dengan gambar yang ada yerk.....


perantin.....
gambar edit sikit bior nampak cam gambar lama.....
hehe


antara wanita2 yang turut serta dalam majlis pagi tu.....


lagi mereka yang terlibat dalam majlis tersebut.....
aku main snap jerk gambo2 mereka nieh, x tengok pon portion view tu betul ke idok.....
maklum la nak cepat.....
huhu


lagi gambar perantin sedang khatam.....
tanpa mic, sayu jerk kami dengar dari dapur suara perantin yang malu2 tuh.....
untuk makluman, yang kiri sekali tu la cikgu ngaji kami kat Adela sinun.....
untuk berzanji ke, untuk khatam ke, dia jugak yang mengajar, cik Biah kami panggil.....


owh, terselit my Aisha dengan rambut baharu nye.....
saje aku tempek kat sini coz x byk gambo.....
hehe

tunggu story berikutnye.....
insyaallah

k, sekian


cerita sebelum :>

24.4.12

*Usu's Big Day #2*

13 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

sambung cerita majlis kahwin my Usu yerk.....
malam 14hb diadakan majlis berinai.....
just a simple majlis jerk.....
gambar plak hubby yang snap, thanx dear.....


 kedua mempelai siap sedia untuk majlis.....
siram2, tabur2, celet2.....
hehe


wakil dari pihak lelaki ada 5 orang semuanya yang diketuai oleh bapa pengantin sendiri.....
yang lain2 mungkin mak2 sedara n kakak/abang ipar pengantin kut.....
tidaklah ku kenal.....
haha


 wakil dari pihak perempuan pon 5 orang semuanya dan diketuai oleh mak pengantin.....
actually aku pon sempat merasa merenjis pengantin ni, tapi xder gambo.....
padahal hubby yang jadi PG nyer, tapi gambo istri sendiri x disnap pon.....
huhu kecewa tau.....


lepas tu ada sesi bergambar2 an pulak kedua pengantin.....
huh kejap mempelai, kejap pengantin aku panggil adik aku nieh.....
xper la kan, janji paham.....
ye dak..... hehe.....
time ni aku dah dok kat dapur siap2 kan barang untuk majlis cukur jambul plak.....
oh ya, untuk majlis berinai ni.....
bahan yang kami sediakan adalah
  • air mawar
  •  bunga rampai (ganti beras kunyit)
  • air bedak + daun sepulih
  • inai tumbuk


 pose ala ala manja oleh pengantin malam tu.....


sekali pandang cam model, dua kali pandang.....
owh adik2 aku rupanya.....
hehe
(hah, perasan lah Usu aku tu...)


habis dorang posing2, majlis diteruskan dengan cukur jambul Aida Marlisa Binti Mohd Shafie yang lahir pada 26 Februari yang lalu.....
owh lupa.....
sebelum tu ada majlis berzanji oleh pengantin perempuan n warga wanita di kejiranan Blok A6, Felda Adela.....
tapi xder gambo la masa berzanji tu coz aku kat dapur, hubby pulak malu nak ambik gambo di kalangan wanita2.....


so, ini je lah pic yang sempat aku snap masa majlis cukur jambul malam tu, lepas hubby serah camera kat aku.....

time cukur jambul tu pula.....
barang2 yang kami sediakan adalah

  •  bunga rampai (ganti beras kunyit)
  • air bedak + daun sepulih
  • air kelapa (untuk isi rambut yang sudah dipotong)

Alhamdulillah, semua majlis berjalan dengan selamat walau agak kelam kabut coz memasing nak kejar masa.....
maklumlah dah malam kan.....
lepas majlis selesai, memasing sibuk ke dapur pulak untuk siap2 keperluan esok hari.....
doa kami supaya hujan tidak turun seperti hari sebelumnya (hari pernikahan).....
malam tu jugak, ramai lah sedara mara kami sampai dan bergelimpangan lah kami tidur di ruang yang ada.....
so, jumpa lagi lepas ni di episod lain yerk.....
hehe

k, sekian


cerita sebelum :>

*Lawatan school Aisha ke Muzium TUDM*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

erm, ari ni rehat dari cerita Usu's Big Day jap yerk.....
nak story pasal my lil Aisha bleh?.....
kalu x bleh pon aku nak cerita jugak.....
haha

semalam kan, kan, kan.....
Taska & Tadika Temanku tempat my lil Aisha belajar ada buat lawatan ke Muzium Tentera Udara Diraja Malaysia.....
so, memang exited la my lil Aisha bercerita balik dari school semalam.....
nampak jerk muka aku depan pintu nak ambik dia semalam.....
trus dia bagitau.....
"Mama, tetopen"
hah, aku tengok la ke atas langit nak tengok kut2 ada aeroplane.....
"Tak de pon....." aku cakap ngan dia, saje aku buat2 x tahu..... hehe
"Butan, tetopen tadi, Aisha tetopen....."
 "Owh, Aisha tengok aeroplane tadi?"
"Ha....." sambil dia angguk2kan kepala.....
hehe, cumel plak aku tengok anak dara aku yang dah sedia cumel tu.....

start dari situ memacam lah dia bercerita dengan aku.....
sampai kat moto, dia bercerita dengan papa dia plak.....
jadinya dari school sampai lah ke rumah dia bercerita.....
walau aku x berapa nak dengar butir cakap dia, coz dia dok depan.....
so papa la yang layan dia bercerita.....
hehe
pantang nampak bende terbang, dia bertanya.....
"Papa, ape tu?....."
Papa pon layan je la sepanjang jalan sampai ke rumah.....

sampai kat umah, dia buka beg school n kuarkan 1 kertas.....
"Mama, tetopen..... tantik tak?"
"Aeroplane..... cantik....."


alahai anak dara aku, setiap kali ambik gambo suka buat muka gitu sekarang.....
bajet nak nampakkan lesung pipi dia bawah mata la tu.....
so inilah souvenir yang Aisha bawa balik dari lawatan school dia ke Muzium TUDM semalam.....

erm, lepas ni x tau la ada trip ke mana lagi yang school Aisha akan buat.....


k, sekian

23.4.12

*Usu's Big Day #1*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

erm, hari ni Taska & Tadika Temanku, school Aisha ada buat lawatan sambil belajar ke Muzium Tentera Udara Diraja Malaysia.....
semoga semuanya selamat pergi n selamat kembali.....

ok
seperti yang dijanjikan.....
nak mulakan cerita my Usu Big Day memerlukan ketekunan dan kerajinan yang melampau di waktu ini.....
haha
bukan apa.....
banyak keje kat opis nieh.....
tapi nak jugak share kegembiraan majlis kami hari tu.....
Alhamdulillah, semua berjalan lancar..... 
walaupon penat sesangat tapi kami seronok.....
dapat gather2 dengan sumer family at one time.....

so, kita mula dengan majlis nikah pada
14.04.2012

dah sedia?.....
jom layan.....
kita mula dengan.....


hantaran dari my Usu si pengantin perempuan kepada pengantin lelaki
yang xder dalam gambar adalah rantang (makanan yang diletakkan dalam mangkuk tingkat)


 ni plak hantaran dari my Adik Ipar si pengantin lelaki yang serba biru


 acara salam goncang bermula dan sah dengan sekali lafaz.....
alhamdulillah

owh, nampak tangan jerk yer.....
nak tengok gambo pengantin.....
scroll bawah yerk.....




























































































































ha, tengok sipi2 dulu erk.....
ni time sarung rantai tangan n leher.....

nak tengok full face both pengantin.....
leh tengok SINI dulu.....
nak tengok yang aku nyer versi, kena tunggu la yerk.....
hehe


 dah selesai majlis.....
both pengantin bersalam-salaman dengan seluruh ahli keluarga lelaki n perempuan.....
minta restu n doa kekal bahagia.....


owh, ini aku saje ambik.....
time ni tetamu semua dah keluar rumah untuk menjamu selera.....
aku saje gatal tangan shoot kasut pengantin untuk dipakai masa sanding esok.....
mak pengantin aku kata aku x betul ambik gambo kasut.....
muehehe


erm, ni je lah pic nak share this time.....
boleh kan.....
aku upload pic x banyak coz nanti overshadow tuan punya badan plak.....
n mungkin jugak cerita ni akan berlarutan atau tersangkut2 dengan cerita lain.....
x per kan.....
hehe
so, tunggu episod seterusnya yerk.....

k, sekian