^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.1.12

*Salam from maszMADI pictures::gallery*

19 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,
~this is sticky post~scroll down for new entry~thank you~

welcome to my new blog that collect all of our view through

 hope u enjoy there
 n


*Mandi kolam @Pelangi Balau Resort*

12 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

semalam ada yang tanya kami ke mana lepas main pasir.....
aktiviti seterusnya kami masih lagi di Tanjung Balau sebenarnya.....
tapi kami ke Pelangi Balau Resort untuk mandi kolam.....

tak macam kat pantai sebelum nieh.....
my lil Aisha x payah nak suruh mandi kolam.....
dia sendiri jalan n terus jerk tuju ke kolam nak terjun.....
x sempat aku nak tukar baju mandi, dia menonong jerk jalan nak masuk dalam air.....

sekali lagi khidmat sepupu dia aku gunakan untuk pantau Aisha.....
time ni aku dah call orang kat umah (maklumlah rumah ke sini dalam 20 minit jerk perjalanan) untuk hantarkan baju spare sepupu Aisha tu coz dia x bawa baju awalnya.....
tapi terpaksa membasahkan baju coz nak layan si anak dara yang teruja dengan air kolam.....
hehe
kolam ni dikhaskan untuk penghuni resort tu...
pada orang luar yang nak masuk dikenakan bayaran.....
RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak2.....

jom layan.....





 aku tumpang seronok tengok Aisha seronok mandi kolam.....


 jom kita main water slider.....


 gembiranya dia kan.....
erm, apa la agaknya si baju merah tu marahkan anak dia yerk.. hehe


 3 4 kali juga lah dorang naik slider nieh layankan Aisha.....


 aku hanya memerhati dari jauh, sambil senyum sorang2 tengok gelagat dorang.....


 layan Papa jap buat aksi terjun tiruk.....
x menjadi coz Papa takut kena orang2 yang penuh dalam kolam tu.....


 sempat buat peace kat Mama.....


 peace lagi.....


 dan lagi peace.....


 last peace dari Aisha.....

lepas tu, aku dah paksa sepupu Aisha, Adik Ada bawa Aisha naik coz aku tengok dia dah kesejukan.....
lagi pon dah lama kami di Tanjung Balau nieh.....
mak kat umah pon dah call tanya bile nak balik, mak dah siap masak ayam masak lemak.....
nyum nyum sedapnyer.....

sebelum balik.....
kami layan photoshoot kat jeti.....
hehe




bersambung.....


# ..... #

30.1.12

*Main pasir @Tanjung Balau, Kota Tinggi*

14 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

entry sambungan last Friday.....
jom main pasir.....











akhirnya terpaksa minta bantuan Papa untuk bawa Aisha naik dari main pasir n air.....
kerana.....
kami nak ke lokasi seterusnya.....

kami ke.....






bersambung.....



# ..... #

29.1.12

Pemenang AJL26 - 2011

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Salam,

X nak bebel bebanyak, just nak share senarai pemenang Anugerah Juara Lagu 26 tahun ini.....

Juara Lagu Mobile - Sedetik Lebih, Anuar Zain
Persembahan Terbaik - Kisah Hati, Alya
Vokal Terbaik - Hafiz

Tempat Ketiga - Karma, Faizal Tahir
Tempat Kedua - Beribu Sesalan,3 Suara
Tempat Pertama - Awan Nano, Hafiz

Wow!!
Walau aku tengok sambil mata kejap celik kejap tutup.....
Tapi aku dpt rasa meriahnya suasana kat Stadium Bukit Jalil sana.....

Actually aku minat dengan persembahan Aizat dengan lagu Sungai Lui.....
Sweet jerk aku tengok dia nyanyi lagu tu siap dengan alunan muzik angklung lagi kan.....
Tapi kemenangan penyanyi2 malam ni memamg x dapat di sangkal lagi.....

TAHNIAH!!!
Buat semua pemenang.....

K, sekian


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

27.1.12

*Diari KPKK 2012*

17 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

erm, semalam company aku ada buat edaran diari 2012 kepada staff.....
diari dari KPKK.....
alhamdulillah,
nak tunggu yang jabatan punya ntah bila la nak dapat yerk.....
huhu



 erm, sekali tengok dah macam tafsir Al-Quran kan.....


dalam tu ada memacam info2 pasal KPKK.....
 full colour n ada line untuk menulis..... i like.....


 dan yang paling penting, ada tarikh2 cuti..... weehu.....

hehe, rasanya aku simpan dulu diari nieh coz buku nota tahun lepas still lagi boleh guna n banyak note2 tahun lepas yang masih perlu dibuat rujukan tahun ni.....
nanti bila dah habis buku nota ni, baru aku guna diari ni.....
tapi,
rasanya aku lebih selesa guna note book (buku nota bukan note book laptop tu yerk) jerk dari guna diari untuk buat catatan meeting @ kerja2 yang perlu dibuat.....
so,
tersimpanlah diari tu macam tahun2 yang lepas.....
 hehe

k, sekian


# ..... #

*Pantai Tanjung Balau, Johor*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

gambar percutian pada Chinese New Year.....
kami jenjalan ke Tanjung Balau, Kota Tinggi jerk.....
lebih kurang 20 minit dari rumah.....
layan.....





 ramai sangat umat di sana..... kami cari port yang x ramai orang..... tapi tetap ramai jugak orang..... huhu


 my lil Aisha memula takut nak turun kat laut, mungkin masih trauma dengan umang2 yang ada kat Pantai Morib.....


 asik ler nak berdokong dengan sepupu dia..... tengok muka x suka tu..... huhu


 see, turun kejap pehtu nak dokong semula..... seb baik la sepupu dia, Adik Ada rajin nak dokong.....
pehtu balik umah, dia mengeluh penat, hehe sian.....


Papa time ni tengah syiok main layang2.....
maklum lah angin kuat tengahari tu.....
dapat lah lepas gian masa main layang2 kat Taman Tasik Metropolitan yang tak naik2 aritu..... hehe

 x lama lepas tu, aku minta Papa pujuk Aisha main air laut.....
so, nak tahu kami berjaya atau x?.....
tengok entry ini dulu.....









dan hasilnya.....










TADA!!!!!
 dia dulu berlari ke laut.....


 terus muka ceria jerk.....


 makin ke depan..... ke depan.....


 siap tarik tangan sepupu dia ajak ke tengah.....


 weeeee..... bebas berlari ke laut.....
time ni papa sambung main layang2..... hehe


 siram..... siram.....


 akhirnya wajah ceria si anak dapat aku snap.....


 tulis nama atas pasir.....
Papa tetiba perasan yang tarikh hari tu genap umur Aisha 3 tahun 1 bulan..... a'ah kan


alhamdulillah,
akhirnya hajat aku nak bawa Aisha mandi laut tercapai lepas misi itu gagal di lakukan di SINI dan SINI tak berjaya.....

erm, lepas tu kami ke.....





bersambung.....


# ..... #

26.1.12

*Ideas for pre-wed photoshoot*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

cerita hujung minggu CNY kami masih lagi tertangguh lagi.....
next week la share sini.....
hehe

sekarnag ni tengah mood wedding2.....
opssss bukan aku nak kahwin lagi tau.....
ini sume penangan balik kampung ujung minggu CNY juga la nieh.....
sepanjang di kampung, aku disogok dengan wedding planning for my sister.....
hurm, kerja bertambah la pulak for that
BIG DAY.....
tapi ok la bagi aku, coz masih lagi dalam kawalan.....
kalau sebelum ni misi aku adalah mencari kain batik.....
tapi sekarang dah bertukar coz my mummy dah dapat pon kain batik tu.....

misi aku sekarang adalah mencari.....
  • tudung family
  • t-shirt lelaki family
  • bunga medhar (penanggah/orang rewang)
  • beg kain sarung

erm, sume dah survey, tinggal tunggu duit jerk nak shopping.....
hehe

erm, paling terdekat adalah misi kami nak buat pre-wed photoshoot.....
ntah menjadi ntah tidak yerk.....
tengah belajar tekan2 klik2 nieh.....
kalu jadik, bleh war2 kan, kalu x jadik, USU simpan sendiri jerk la yerk.....
hehe

jom cari idea pre-wed photoshoot.....


 erm.... ala2 hawai la kan...
pic 1st tu bleh shoot kat A Famosa macam yang kami mbik last year.....
 contoh pic kami kat bawah.....
 ehem2..... model x berbayar.....


 erm , nak buat aksi ganas2 pon boleh kut kan.....
atau bercanda di tepian sungai.....


 nak guna props sedia atau props tambahan pon ok gak.....


 dok tepi pantai pon best jugak.....
gitar, tetiba teringat kat izan-mummy chacha laks.. hehe


 erm, suka pic kat lalang tu.....
kat jambatan tu pon suka.....

 so,
 thanx la pada company2 yang upload pic2 kat tenet nieh.....
memacam style boleh tengok.....

 yang penting dalam setiap photoshoot.....
  • pasangan (model) perlu bekerjasama dengan tukang ambik gambo
  • model jangan malu untuk buat aksi
  • sentiasa ceria sepanjang sesi
  • tukang mabik gambo pon kena sentiasa berinteraksi dengan model
  • kena pandai pilih background n angle yang bagus

itu sedikit tips yang dapat dalam tenet.....
moga dapat membantu.....
ada tambahan, boleh tulis kat komen.....

k, sekian


# ..... #

*Sweet Papa*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

erm, apa la agaknya cerita aku ari ni yerk.....
tengok tajuk macam pelik jerk kan.....
hehe, xder ape sebenonye.....
just nak letak pic my hubby yang rajin2 sesangat melayan karenah anak dara sorang itu tatkala aku sebagai Mama dah malas melayan.....
so, tugas membawa barang2 diberikan pada aku n Papa pon mula lah melayan si anak dara yang sentiasa mahu itu dan ini.....

sementara aku bawa barang2, terutamanya kamera gabak tu.....
ofkos lah aku x lepas snap2 scene yang aku rasa menarik untuk dijadikan kenangan.....

since aku memang suka snap pic secara candid.....
so.....
jom tengok pic candid antara my lil Aisha ngan Papa sepanjang keberadaan kamera gabak di tangan aku.....




 ni masa kat muzium apa ntah, dekat dengan Kota A Famosa, Melaka tahun lepas, cuti2 Malaysia
~Aisha minta dokong lepas posing kat kereta lama~


 still kat Melaka, naik tangga untuk ke seberang sungai x tahu jugak nama (yang ada melaka cruise tu)
~Aisha baru bangun tido, so masih mamai n minta dokong~


 kat Melaka lagi, tapi di Zoo Melaka masih lagi mood bercuti
~Papa masih senyum melayan anak dara itu main playground dengan memegang jagung n payung milik si dara kecil walau hari dah nak hujan time tu~


di pameran bungan Floria Putrajaya, last year
~pantang nampak air, si anak sibuk nak main, Papa layankan ajerk~


 ni dekat jerk, Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur last year
~Tengok orang joging, dia nak joging, tengok orang senam dia nak senam jugak, seb baik Papa larat nak angkat, hehe~


 this year di Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur
~kalau pi playground, tugas jaga Aisha memang aku serah pada Papa yang tabah melayan si kecil ke sana ke sini nak main sume bende, mak x larat dah noks, duduk jerk kat bangku sambil snap2 pic dari jauh~


 kat Pantai Morib awal tahun nieh.....
~si anak dah x nak jalan atas pasir coz geli dengan umang2 kecil, so minta dokong, sebelum tu cuci kaki dulu..... k~


 latest picture last 2 week di Taman KLCC, Kuala Lumpur
~topi Aisha terbuka masa main2,  then sebagai sweet Papa, haruslah ditolong anak itu yang kepanasan bila topi hilang dari kepala..... kan~


 ok, banyak lagi pic2 yang aku rasa sweet jerk 2 beranak nie melakukan aktiviti bersama.....
tapi x larat dah nak upload sume2, aku simpan jerk la buat kenangan kami kan.....
nak di print jadikan frame, x tahu nak gantung kat mane (since rumah kami x boleh nak duduk lagi).....

 so,
aku memang sangat2 menghargai jasa Papa bila kami keluar rumah.....
bila kat rumah, Aisha lebih banyak dengan aku, masa aku masak, masa aku sidai baju, masa aku solat, masa aku sapu sampah, even masa aku tengok tv pon dia akan dok dekat aku.....
tapi bila di luar, Aisha lebih selesa dengan Papa.....
papa joging dia nak jugak, papa makan jagung dia nak jugak, papa posing kat pokok dia nak jugak, papa duduk kat tangga dia nak jugak, sampaikan papa minum air tonggak dia pon nak ikut style papa jugak.....
huhu, awak tu perempuan yerk sayang.....

kira adil la kan macam tu.....
hehe

k, sekian

# ..... #

25.1.12

*cerita Chinese New Year kami*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

cerita hujung minggu CNY kami di kampung Adela.....
nanti update yerk.....
xder cerita yang best pon coz xder berjalan kemana pon.....
tapi nak juga lah share mana yang ada sikit2 pon buat kenangan kan.....

tapi.....
kena tunggu transfer pic dari incik Nik dulu yerk.....

sekarang.....
nak pi lunch jap.....

k, sekian


# ..... #

*Wordless Wednesday - Blackberry Bold 9700 untuk dijual RM200*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v

 v