salam
ari ni ari khamis kan.....
erm, nak share sikit tips.....
tips @ petua yang aku dapat dari blog INI.....
hehe, thanx USU
pasal petua mudah kupas kulit pisang muda.....
biasanya pisang muda ni adalah untuk buat kerepek pisang.....
caranya:
- rebus pisang muda dalam air selama lebih kurang 10 minit
- tos pisang dan biar sejuk seketika
- bila dah sejuk, boleh lah kupas kulit pisang muda
- siap
k, sekian
p/s: nak balik kampung, nak balik kampung.....
thanks 4 sharing this..kerepek pisang memang besh =)
ReplyDeleteTQ dikk .. menarik ;)
ReplyDeletewahh,mudah je rupanya.boleh bgtahu mak lps ni heehe..mmg leceh kan kalau nk kupas,melekat2 getah n kulit tu.
ReplyDeletetqvm share!~
E'eh....baru tau...betul jugakkan....bile rebus lagi senang nak kopek.....lagi sedap agaknye rase kerepek pisang yg dah direbus dulu ni agaknyer kan...
ReplyDeleteklu pisang muda yg buat masak kari tu ..kena rebus gak ke
ReplyDelete@~izan~ betul tu izan..
ReplyDelete@lieyalatif erm, x pernah rasa lagik.. nanti balik kg baru nak rasa, kalu ada lagi la kan.. hehe
ReplyDelete@eima alorr eima, x tau lak aku, nanti aku tanya ngan mak yerk.. hehe
ReplyDeletenanti dni nak cuba :)
ReplyDeletepisang tu x lembik ke dah kena rebus?
ReplyDeletewah sudah ade... lg menarik hehe
ReplyDelete