^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.12.11

*Undangan Perkahwinan Kami*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin



tepat pada tarikh dan masa inilah kami diijabkabulkan.....
tapi itu 6 tahun lalu.....
kini aku bahagia dengan si cilik dalam gambar itu sebagai model kad kahwin kami.....
haha, boleh gitu.....


HAPPY 6th ANNIVERSARY
dear
love love love u so much
semoga perkahwinan ini akan berkekalan hingga ke akhirnya
dan
sentiasa dirahmati Allah hendaknya
Ameen


*Awesome Autumn in Japan*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

layan gambar dulu.....










subhanallah.....
cantiknya musim luruh di Jepun kan.....
kat Malaysia ada x macam nie.....
kalu ada pon, mungkin boleh pi kat Rumah 4 Musim di Taman Botani Shah Alam.....

nak pi untuk musim luruh ni boleh pi masa bulan Mac - Mei nanti.....
erm, terasa macam nak tebus balik la lawatan ke sana yang x jadi tu.....
hehe.....
jom papa.....

k, sekian

p/s : jam 6.30 pg nanti, papa Aisha terpaksa bertugas sempena Karnival KPKK di Dataran Merdeka.....
erm kena tunggu papa Aisha balik dari dataran lah kalu nak teruskan aktiviti kami hari ini.....
apa aktiviti kami? tunggu yerk.....
moga semuanya dipermudahkan..... Ameen

30.12.11

*Aisha's Small 3rd Birthday Celebration *

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

huhu, hari ni baru boleh up cerita birthday celebration for my lil Aisha yang di buat last Saturday.....
tu pon gambo x semua ada.....
mungkin external HD ada masalah, tu yang lambat load pic tu..... 

erm, xper la.....
janji ada pic n cerita aku nak abadikan dalam diari maya aku ni kan, buat tatapan anak2 di masa hadapan.....
hehe

okeh, jom layan pic jerk.....


 erm, birthday girl nak tiup lilin.....
gigih aku suruh hubby tutup lampu masa nieh.....
n inilah satu2 nye pic tutup lampu yang ada, lain2 pic x ter'upload.....


 hamboi2..... suke betul anak beranak ni erk.....


 habis krim atas kek tu dibedal Aisha.....
huhu


 see, bukan dipotong kek tu, tapi dikorek krim jerk guna pisau n trus masuk mulut.....
huhu


 sukanyer anak dara aku nieh.....
aku pon tumpang seronok bula tengok Aisha ceria jerk malam tu.....


 huh sama pesen jerk papa ngan anak ni.....


 papa lagi yang rajin melayan karenah anak dara sibuk nak makan krim kek.....


 dan papa lagi dengan anaknya yang suka makan krim kek.....
mana mama?.....







 tu dia mama baru muncul lepas berusaha letak kamera atas kusyen.....
hehe


 dan mama lagi yang berkain batik with birthday girl.....


 Aisha wif her cheongsam n rabbit ears.....
 erk!!! tetiba rabbit ears ada kat perut la pulak.....


 habis layan krim kek, birthday girl mintak BoBoiboy kat papa pulak..... hehe


 seronok.....
malam yang ceria buat kami walaupon hanya kami bertiga jerk yang celebrate.....
dengan makanan yang simple n hiasan yang simple jugak.....
owh
patutnya ada Moksu Aisha with her fiance CikLan sekali.....
tapi tunggu dorang x muncul2..... so kami mulakan je lah acara kecil2 lan nieh.....
perut pon dah lapar McDonald..... hehe

malam tu Moksu Aisha ngan CikLan sampai dengan membawa satay.....
alhamdulillah, rezeki.....
tapi sayang, pic dorang xder dalam nieh, coz kami dah malas nak posing2.....
muehehe, sorry yerk Moksu n CikLan
mungkin lain  kali.....

k, sekian


*Lauk Asrama*

12 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

semalam aku masak menu simple untuk makan malam kami.....
ni kira dah tahap x tahu nak masak apa dah nieh..... maklum lah dah hujung tahun, resepi pon dah habis korek dah..... haha resepi lah sangat kan.....

ok balik pada tajuk.....
"LAUK ASRAMA"
pernah dengar istilah itu.....
aku dah agak lali dengan istilah itu, coz tiap kali kalu aku masak sayur yang tanpa warna, kompem hubby akan cakap.....
'eee, lauk asrama'

nak tahu apa lauk asrama?.....
jom layan.....


 ini lauk sardin.....


 ini pulak sayur kobis soon.....
inilah sayur putih yang dikatakan oleh "Lauk Asrama" oleh my hubby.....
hehe


 ini, sapa x tahu angkat kaki.....
(my hubby masak tau..... sedap)


 so
ada sesapa yang pernah masak sayur "Lauk Asrama" tu.....?
kompem lah ada kan.....
n
sesapa yang pernah dok asrama pon kompem tau mende apa lauk asrama tu kan.....
hehe

ok dah, nak buat kerja.....
slow2 aku BW umah kengkawan yerk.....

k, sekian


29.12.11

*Aaron Aziz @ Hall of Fame 2011*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Aaron Aziz menduduki carta PERTAMA untuk 'Hall of Fame 2011'
jom baca cerita selanjutnya.....


Hero baru idaman Malaysia! Sebut saja nama Aaron Aziz, namanya ada di mana-mana saja. Baik di kaca televisyen, layar perak mahu pun di pentas teater. Anehnya, kemunculan pelakon kelahiran Singapura ini tidak pernah membosankan peminatnya.

Tahun 2011 boleh dikatakan tahun Aaron Aziz! Filem lakonannya, KL Gangster mengutip kutipan pawagam sebanyak RM11.75 juta sekaligus memegang takhta filem paling laris di Malaysia buat masa ini.

Drama lakonannya, Nora Elena pula berjaya meledakkan rating tertinggi di TV3, termasuk tontonan di portal Tonton.

Panggung Sari, Istana Budaya pula turut merasai tempias populariti Aaron sewaktu teater Badai Semalam dipentaskan. Teater itu kini memegang rekod penonton teater paling ramai dalam sesebuah produksi.

Hampir menjengah ke tahun baru, filem Ombak Rindu pula kini sedang rancak ditayangkan. Sehingga kini, sebanyak RM10.25 juta telah berjaya dikumpul.

Jangan terkejut jika Aaron Aziz muncul sebagai Bintang Paling Popular ABPBH 2011 mengenepikan penyandang gelaran tersebut, Shaheizy Sam.



selain dari Aaron Aziz, dalam carta tersebut juga menyenaraikan Yuna, Ombak Rindu, Khairul Fahmi Apek, Lisa Surihani, Astro First, Nora, Johan As'ari, Datuk Siti Nurhaliza dan Nasi Lemak 2.0 sebagai suatu yang menjadi sebutan ramai di tahun 2011.


*Photoshoot @ Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur*

13 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

lepas aktiviti Jejak Upin Ipin di Muzium Negara, kami teruskan perjalanan kami ke Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur.....
sejak dok KL dari tahun 2007 lepas kahwin dulu, inilah 1st time kami jejak kaki ke sini.....
nama jerk dok KL, tapi x pernah datang sini..... sadis kan..... huhu

ok x mor cerita panjang.....
jom layan gambo2 poyo kami yerk.....





 kita mula dengan..... layan Aisha kat playground.....


 lagi Aisha kat playground.....


 eh! mama pulak kat playground.....


 cukup2 yerk Aisha, kita pi tempat lain pulak.....


 kami mulakan perjalanan ke.....


 taman bunga & taman herba.....


 papa borek, Aisha rintik.....


 tempat yang sama, model yang sama, tapi tanpa Aisha.....


 lagi aksi papa borek, Aisha rintik.....


 peace.....


 like flying without wing.....


 kali ni mama borek, Aisha rintik pulak.....
abaikan aksi poyo aku yang bawah sekali tu yerk..... muehehe


 dua kali aku snap pic ni konon2 nak focus kat Aisha, tapi x jadi lorr.....
huhu, kena menuntut lagi nie.....


 lagi lagi papa borek, Aisha rintik.....


 rajin papa layankan Aisha main kat playground yerk.....
mama dah x larat dah, so mama ambil alih pegang camera, hehe.....


 sedang meng'ushar mainan mana lagi yang belum disentuh.....


 erm, ada macam kat Bali x?..... haha


pic last dari kami, Aisha tengah makan chikedis time nie.....

 okeh.....
dah upload banyak2 gambo ni baru aku perasan yang kali ni xder pic kami bertiga.....
huhu papa x bawak trypod la pulak.....

 xper, insyaallah di lain masa kita snap bertiga pulak yerk.....
hehe

balik dari Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur ni kami terus balik rumah.....
Aisha pon masuk dalam kereta terus terlentok n tidur.....
kepenatan.....

 k, sekian

p/s: nak cerita small celebration birthday Aisha.....
tapi x kesampaian lagi coz pic problem upload la pulak..... huhu
try esok lak yerk.....

#

*Negara tanpa nama dari Nuffnang*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

tadi ada check akaun Nuffnang.....
then saje tengok kat Analytics record.....
macam ada sesuatu yang pelik di situ.....

 erm.....
ada seorang yang tidak dikenali negara asal telah menjengah blog aku.....
boleh ker macam tu yerk.....?
sedikit pelik di situ.....
huhu

ada sesapa boleh reveal apa yang terjadi yerk.....
aku blurr la.....
huhu

k, sekian


28.12.11

*BE ME Nuffnang*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

kalo orang biasa dengan Nuffnang mesti x heran kan dengan istilah tajuk n3 aku tu.....
tapi bagi aku, nilah 1st time aku merasa mende alah tu.....
iaitu.....
BE = Buffered Earnings (kempem yang run kat blog kita setelah dipilih oleh syarikat pengeluar)
ME = Metered Earnings (senarai kempen yang telah tamat tempoh pengiklanan di blog kita)


contoh macam kat bawah nieh.....

so, sekarang barulah aku tahu istilah2 itu.....
setelah merasainya.....
cuma duit cheque dari Nuffnang jerk aku belum merasa lagik.....
hehe
bila la agaknye dapat merasa yerk.....
hurm, yang ada ni pon sikit jerk, berangan nak checque pulak.....
berangan itu penting kan sebagai motivasi.....
hehe

k, sekian

p/s : entry ini pon merujuk pada BE aku yang dah tinggal seketul jerk.....
huhu xsempat nak kumpul bebanyak, dah stop lak.....
kita cuba iklan lain plak yerk.....


*Jejak Upin & Ipin di Muzium Negara*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 salam,

okeh, ni nak cerita pasal kami jumpa tok dalang di muzium negara.....
actually nak cerita pasal birthday celebration my lil Aisha dulu last Saturday.....
tapi pic lambat load la pulak kat pc nieh.....
so, aku up dulu n3 pasal aktiviti hari Ahad kami dulu la yerk.....

jom layan gambar.....

 aku di entrance.....
dipaksa oleh hubby berdiri di tengah panas sambil dokong Aisha yang sedang tidur.....
berat wokeh nak dara aku sorang nieh sekarang.... huhu


 pada masa yang sama, ada juga pameran lain iaitu Pameran Tetap standard muzium dan juga pameran kapal karam.....


 pintu masuk yang sentiasa penuh dengan orang.....
time buka dari jam 9.00 pg n tutup jam 5.00 ptg.....
berdiri kat sini kena senyum tau coz upin nak snap pic korang (nampak x dalam pic tu upin tengah pegang camera... haha)


 owh, ini dua orang budak yang jaga kaunter.....
sangat peramah, nak jugak enterprem n hubby layankan ajer..... hehe


 hah, kat sini tersangatlah ramai orang yang berhenti ambil gambar coz ada patung watak2 dalam cerita upin ipin tu.....
macam kat bawah nie.....


 ini adalah kepala maskot Upin..... kat sebelah nye (belakang Aisha) kepala maskot Ipin plak.....
erm..... Aisha nak tolong cuci idung Upin agaknyer yerk..... hehe


 ini plak bahagian pembikinan cerita kedua keluaran Les' Copaque iaitu Pada Zaman Dahulu.....
terkejut gajah tu aku buat flying kiss kat dia... haha


 ini pulak section pameran step dalam pembikinan cerita Upin Ipin.....


 erm, aku rasa macam salah susun gambar lah coz ini adalah tempat pertama kalu korang masuk dalam pameran nieh..... haha lantak, janji ada ye dak?.....


 ha, lepas tu kami masuk rumah Opah kejap.....
x boleh lama kat sini coz my lil Aisha nak jalan terus jerk ke depan, lagipon ramai sangat orang dalam rumah Opah ni.....


 habis melawat rumah Opah, kami jejak Upin Ipin dalam zaman millenium plak.....
time ni Aisha kat belakang tengok orang main game upin.....


 last sebelum keluar ada section koleksi gambar2 aktiviti yang dorang lakukan.....


 hoho, time ni my lil Aisha dah nampak boring coz penat berjalan sakan kat dalam tadi.....


 then..... selesai.....


 ini adalah apa yang kami dapat masa bayar tiket masuk yang berharga RM12.00 seorang dewasa n RM6.00 seorang kanak2.....
my lil Aisha free yerk.....


 ini pulak kena beli yerk..... RM4.00 (Aisha yang pilih)
aku offer bende lain tapi dia x nak..... Alhamdulillah, selamat duit aku..... hehe


 ini pulak 3D puzzle yang dapat free masa daftar.....


 dan ini pula adalah pas masuk..... actually sebelah belakang tu ada boleh tulis maklumat peribadi untuk dapatkan cabutan bertuah..... tapi aku dah sampai rumah baru perasan.....
so, sesiapa nak try boleh lah yerk, kut2 lah ada rezeki di situ.....


 ini pula kira peta pameran..... teringat lak macam masuk Ikea, ada peta gini jugak kan..... hehe


 ini pula pic tambahan my lil Aisha yang cuba nak buat 3D puzzle di malam harinya.....

 maka dengan itu, selesailah jejak upin ipin kami di muzium negara last Sunday.....
lepas tu kami ke mana.....





 ada kengkawan dapat teka tempat nieh?
 hehe

lain kali cerita.....

k, sekian