^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.7.11

*Ucapan untuk muslimin dan muslimat seluruh dunia*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

  semoga ramadhan kali ini diiringi dengan ketulusan hati
dan
semoga ramadhan kali ini dirahmati

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

29.7.11

*iPad for my lil Aisha.....?*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Kejadian berlaku pagi semalam masa nak hantar my lil Aisha ke umah 'umi' pengasuh..... disebabkan hubby akan balik lewat malam, maka aku telah diarahkan untuk membawa kereta ke opis.....

Seperti biasa kalau aku bawa kereta, comfirm lah aku yang kena hantar my lil Aisha ke umah 'umi' pengasuh pagi n ambil di waktu petang.....

Biasanya kalau pagi aku just angkut jerk Aisha ke dalam kereta coz dia masih tidur lagi.....

Tapi pagi semalam tetiba dia bangun awal daripada aku n hubby, jam H/P bunyi, dia yang kejutkan aku bangun..... "ma, ngun..... ma, ngun....." sambil tangan dia tepuk2 perut aku yang sedia slim nie..... hehe.....

Aku bangun, n dia pon bangun sekali n trus tuju ke HP atas meja solek n kembali ke katil..... aku pon siap ke bilik air n dengar dah ada bunyi suara mickey n kawan2 daripada cerita cartoon Mickey Mouse Club House versi Melayu yang aku rakam daripada TV.....

Cartoon tu aku rakam lebih kurang 2 minggu yang lepas..... dapat 1 episod - Aye Aye Captain Mickey..... rakam guna HP jerk so xder la perfect sangat kan..... tapi sejak itu lah my lil Aisha akan ambil HP aku n tengok cartoon tu tiap kali kami bersama.....

Itu juga salah satu untuk aku biar dia dok diam tatkala aku drive atau ke kedai dengan dia..... kekadang time makan pon aku bagi dia tengok n aku just suap jerk makanan dalam mulut dia..... n alhamdulillah dia just buka mulut ngan makan, kalau x..... kemain susah dia nak makan.....

Hasilnya sekarang, my lil Aisha dah x payah aku bukakan HP tu, dia sendiri dah pandai untuk cari di mana aku simpan folder cartoon tu..... tau2 jerk dia dah khusyuk jerk tengok cartoon tu.....

Berbalik pada cerita pagi semalam, my lil Aisha terus tengok cartoon tu sampai lah ke umah 'umi' pengasuh..... ulang, ulang, ulang dan ulang lagi.....

Sampaikan dia x nak lepas HP tu dari tangan..... kalau boleh dia nak bawa sekali HP tu ke umah 'umi' pengasuh coz nak tengok cartoon tu..... "mana boleh sayang..... x per, nanti petang kita sambung tengok lagi yerk".....

Wallah, mau nagis lah budak tecik cumel itu coz aku x bagi dia bawa H/P..... last2 aku pujuk ngan bear dia, barulah dia ok sikit, tu pon jalan x mor pegang tangan aku nie..... huhu, sedey wo!!!!!

So, kesan dari peristiwa semalam, aku rasa macam nak bagi sesuatu buat my lil Aisha untuk dia dapat tengok cartoon kegemaran dia tur..... agak2 apa yang patut aku sediakan untuk my lil Aisha aku tu yerk.....

"Papa, apa kata kita bagi iPad kat Aisha..... so xder la dia main HP mama lagi kan....." hah, agak2 hubby setuju x dengan cadangan aku nie..... haha


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

28.7.11

*Inai Di Jari*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Awal Bismillah meletak inai
Inai diletakk ditapak tangan
Mari berdoa beramai ramai
Semoga pengantin bahagia dan aman Damai

Bunga Cina jambangan Cina
Bungkus inai dalam kertas
Sungguh saya bena tak bena
Di dalam hati haram tak lepas
Awal Bismillah menepek inai
Inai di tepek di tapak tangan
Mari berdoa beramai-ramai
Supaya pengantin di dalam aman

Bersedekah pisang kepada monyet
Menyuruh gajah mencabut tebu
Bagai kapur jumpa kunyit
Merah inai mencari kuku

di atas adalah beberapa pantun berkaitan dengan INAI yang aku google dari tenet.....
terima kasih kepada pemiliknya, aku mintak izin ambil yerk.....
tapi aku bukan nak cerita pasal pantun
tapi nak cerita pasal inai di jari
sebelum ni aku dah pernah post pasal Inai Mekah Di Jari Cilik Itu
dan hari sekali lagi cerita yang lebih kurang sama tapi lain bentuk aku nak konsi kat sini.....

jom tengok



 my lil Aisha dengan jari jemari yang telah di inaikan oleh aku pada 2 malam yang lepas..... hehe
inai tok'mi Aisha bagi ada lagi, so aku gunakanlah sebaiknya di jari My lil Aisha yang semakin boolat itu.....


 inilah budak kecik yang x habis2 suruh aku inaikan semua jari2nya.....
asal aku nak inaikan 2 3 jari jerk..... tapi dari 1 jari ke 1 jari disuanya kepada aku suruh letak inai.....
akhirnya..... semua jari berinai, siap ada bunga2 lagi tur..... haha


 lagi posing dengan jari berinai.....
inilah anak pompuan kan..... keje nak cantikkan diri jerk..... hehe
nak kata mama borek, anak rintik..... iyer ker? x kut..... haha
tapi ada jugak anak kawan opis ni yang geli dengan inai ni.....
anak2 kengkawan macamana..... suka x ngan inai nie?

 k, sekian


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

27.7.11

*Aisha's Spongebob*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

 hurm..... khusyuknya anak mama ni..... siap kerut2 dahi la si Aisha nie..... agak2 dia tengah buat apa tu yerk.....
nak tau dia buat apa.....
cher tengok cher tengok.....



















hah, turun sikit lagi.....














sikit lagi yerk.....



















ok dah.....
cher tengok.....
 hah, dapat cam x apebende nie.....


 ya!!!!!..... sticker spongebob yang dah terbelah dua.....

 so, inilah kerja my lil Aisha baru2 nie.....
tampal sticker spongebob atas aku nyer tapewer..... habis keliling penuh ngan gambar bob si span seluar petak tu.....
tampal, cabut, tampal balik, cabut balik, tampal lagi dan cabut lagi.....
last2 terbelah dua bob si span tu.....
huhu

k, sekian


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

26.7.11

*Rahsia Alamat Email*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@ yahoo.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

 
Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@yahoo. com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

 
Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@ yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.


Nama Samaran
Hehheh... ramai yg suka buat email begini..Contohnya tuntul_comel@ yahoo.com. Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan oarang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

 
Nombor Dan Abjad
Contoh: abc123@yahoo. com. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak ... kirim salam sahajalah..

 __________

p/s : 
agak2 kengkawan di kalangan orang yang macamana yerk..... aku?..... x der pulak cerita pasal email dengan 'nama sendiri + nama pasangan' kan..... hehe


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

25.7.11

*Original vs Artificial*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 just want to share pictures taken by me with XpressMusic Nokia's Camera jer

"Original Sunflower VS Artificial Sunflower"

Sunflower (Helianthus annuus) is an annual plant native to the Americas that possesses a large inflorescence (flowering head). The sunflower got its name from its huge, fiery blooms, whose shape and image is often used to depict the sun. The sunflower has a rough, hairy stem, broad, coarsely toothed, rough leaves and circular heads of flowers. The heads consist of 1,000-2,000 individual flowers joined together by a receptacle base.

Sunflower seeds were taken to Europe in the 16th century, where, along with sunflower oil, they became a widespread cooking ingredient. Sunflower leaves can be used as a cattle feed, while the stems contain a fibre which may be used in paper production. - http://ms.wikipedia.org
take a look all these pictures (wah..... omputih gitu kan ari nie..... haha)







hah, agak2 dapat cam x mana satu ori n mana satu arti.....?
kalau betul x der adiah pon yerk..... hehe

credit to my beruk coz jadi model x berbayar untuk photoshoot ni yerk..... tq

k, sekian


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

23.7.11

*Baju Pengantin Memey RM7.2juta*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
pic from mediamalaya
 KUALA LUMPUR - Pelakon Memey Suhaiza akan memakai gaun bertatah mutiara lengkap dengan set barang kemas dan kasut yang kesemuanya bernilai RM7.2 juta pada majlis persandingannya dengan Norman Hakim di Crowne Plaza Mutiara di sini, 28 September ini.

Memey, 23, akan memakai dua persalinan iaitu setiap satu bernilai RM500,000 tajaan Rafflesia untuk majlis persandingan dan acara memotong kek.

Menurut Bill Bora selaku wakil Rafflesia, sebelum ini Datuk Siti Nurhaliza Tarudin pernah mengenakan gaun bertatah mutiara bernilai RM400,000 pada hari persandingannya.

Selain dua persalinan itu yang ditaburi mutiara mengikut gred, Memey juga akan mengenakan dua set barang kemas bernilai RM2.8 juta setiap satu merangkumi anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara untuk dipadankan dengan pakaian tersebut.

"Sejak minggu lepas, borang penyertaan untuk rekaan pakaian perkahwinan Memey sudah dibuka kepada semua pereka fesyen yang berminat.

"Pakaian itu kelak akan dipadankan dengan anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara. Terpulang kepada pereka untuk menghasilkan pakaian itu, namun kedua-duanya perlu dihiasi mutiara.

"Selain itu, Memey juga akan mengenakan dua pasang kasut rekaan khas Prof. Datuk Jimmy Choo," katanya ketika dihubungi wartawan di sini hari ini.

Kata Bill, Memey amat beruntung kerana pereka kasut ternama itu sudi menghasilkan kasut khas bertatah mutiara untuk majlis perkahwinannya yang dianggarkan bernilai RM300,000 sepasang.

Memey dan Norman, 35, bakal bernikah pada 24 September ini di Felda Tenggaroh Selatan 1, Kota Tinggi, Johor.

"Persandingan mereka boleh dianggap sebagai wedding of the year kerana mendapat sentuhan orang ternama," katanya.

Kata Bill, Memey dan Norman dipilih kerana sebagai pasangan selebriti, kedua-duanya sentiasa menjadi perhatian ramai dan dinanti-nantikan penampilan mereka. - sumber radiokita
 

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

22.7.11

*Hasil Klik'an Si Cilik*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 papa borek, anak rintik

pernah dengar x peribahasa tu, tentu pernah kan..... cuma ditukar istilah 'bapa' kepada 'papa', coz aku nak merujuk kepada my lil Aisha yang dah mula menunjukkan bakat2 papa nya dalam mengambil gambar.....

pantang aku pegang h/p, kompem dia nak..... samada nak tengok video mickey mouse club house atau nak ambik gambar..... tapi aku tengok dia lebih suka ambik h/p aku n memulakan aktiviti snap sana klik sini.....

nak tengok hasil klik'an (huhu kalau DSUD Rais Yatim tengok perkataan ni, mesti dia geleng kepala) my lil Aisha.....
jom


 kat luar umah pon jadik..... senyap2 jerk dia ambik h/p aku atas meja n kuar umah wat aktiviti dia.....


 hah, ni pon dia ambik tau..... apa motif pon aku x tau.....


 ops!!!!!! salah setting lor..... ada jari di situ..... huhu


 nampak x my lil Aisha snap gambar apa..... dakwat pen yang aku campakan ke luar coz cover pen tu dah patah dikerjakan.....


 erm..... agak2 Aisha nak ambik gambar pokok bunga kat luar pagar tu kut..... tapi nampak rumput jerk..... huhu


 haish!, sliper aku pon dia nak snap gak..... alorrrrrr


 oho..... kaki milik si photo-g


 bob si span seluar petak yang dah terbelah dua pon di snapnya.....




last but not least.....
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 my lil Aisha si photo-g yang suka tersengih nampak gigi.....
ops!! rambut baru lepas potong versi senget2, tapi dah ratakan dah lepas ambil gambar nie..... hehe

 k, sekian

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

20.7.11

*Wordless Wednesday - Aisha With Her Favourite Bear*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

 *****




********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

*Wordless Wednesday - Makan Ice Cream Di KFC*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 

*****


*****


*****



********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

19.7.11

*Nama Baby Boy atau Baby Girl untuk bakal ibu/mama/munny/umi dysd*

15 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.

Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu “W.TAUFIK WWW”.

Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.

Cikgu Ajoi : “Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?”.

Taufik : “Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : “Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?”.

Taufik : “Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..”.

Cikgu Ajoi : “Takpe-takpe Taufik,cakap jer..”.

Taufik : “Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi

Wabarakatuh…”.


Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam.

Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid.

Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.

Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”.

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : “Dian ada abang di sekolah ini?”.

Dian : “Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3.”

Cikgu Ajoi : “Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?”.

Dian : “Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN”


Cikgu Ajoi :@$%&#^%



********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

18.7.11

*Coklat Bertempe vs Tempe Bercoklat*

16 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah!! dah jam 1 petang nie kita cerita pasal makanan nak?????
x nak?????
x kira, aku nak cerita jugak.....

ni la, aku jenjalan umah kengkawan tadi n ternampak 1 n3 oleh Ejan dengan tajuk Coklat Tempe..... nak tengok ape bendenya.....
inilah dia......
pic from blog Ejan

Cokelat Isi Tempe

n aku yang suke mende2 pelik2 ni try lah google dengan tajuk yang ada kat resit dalam blog Ejan tu.....
dan hasilnya aku jumpa 1 blog dengan tajuk Chocolate Tempe


aku pon apa lagi..... terjah la kan... n aku jumpa bende2 nie.....
12pcs RM14.50

6pcs RM10.00

Box + 12pcs RM50.00

dan yang paling best..... ada forero rocher tur..... haha
Coklat Bersalut Tempe
RM15.50

so sesape nak tempah untuk raya nanti leh trus hubungi dorang ni kat :
Chocolate Tempe
0173988951 / 0331876731
Emel: sha_910712@yahoo.com


aku letak jerk, xder komisen pape yerk.....
k, sekian

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

*Difference between "Wife" & "Girlfriend"*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
some people say : Wife is a HARIMAU..... Girlfriend is HARI HARI MAU.....
n
some people say : Wife is like .......... TV


 Girlfriend is like.......... HP
















at home watch TV..... go out bring HP.....
no money, sell TV..... got money change HP.....

sometimes enjoy TV..... but most of the time play with HP.....

TV free for life..... but HP if you don't pay, the services will be terminated.....
TV is big, bulky and most of the time old..... but HP is cute, slim, curvy and very portable at any time.....
operational for TV is often acceptable..... but for HP is high and often demanding.....

most important
TV got remote..... but HP doesn't have.....

last but not least
TV do not have virus..... but HP have VIRUS..... once get it, HABIS LAH.....

so better choose TV lah!!!!!

k, sekian

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

17.7.11

*Video Pre Wedding Nurul Syuhada (Majalah 3)*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
so sweet video pre wedding pengacara Majalah 3

Raja Amir & Nurul Syuhada Nurul Ain
Title : Dating
Technic : Stop Motion

Directed by Syahir Ismail
DOP by Zakaria Ruslan
Shooter by Rudy Bahar
Sound & Light by A Are



Tarikh Nikah bagi pasangan ini adalah 16 Julai 2011


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

16.7.11

*Tiga Pokok Tertua Di Dunia*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
 Pokok Ketiga Tua
Bristlecone Pine 4200 tahun
Pokok cemara atau pine (pinus ) merupakan pohon dari keluarga Pinaceae yang boleh kita temui di mana sahaja asalkan daerah itu tanahnya berpasir berkapur , banyak air ataupun yang mempunyai kadar keasaman cukup tinggi.
Kita boleh menemui pokok ini mulai dari Siberia, Scotland, Norway, kepulauan Canary, Filipina, pergunungan Himalaya sehingga ke New Zealand, Brazil dan Chili.

Pokok ini memang tenar kerana selain dapat hidup dimana-mana juga mempunyai pasaran yang sangat tinggi dalam industri perkayuan. Semua bahagian pokok cemara boleh dimanfaatkan mulai dari kayu,getah , ranting,biji hingga daunnya mempunyai kegunaan yang bernilai ekonomi.

Pokok cemara adalah salah satu pokok yang berumur panjang kerana boleh mencecah umur kira-kira 100-1000 tahun dan malah mencatat rekod menjadi pokok tertua di dunia iaitu pokok cemara dari spesies Great Basin Bristlecone Pine ( Pinus longaeva ) yang pada tahun 2008 berumur 4840 tahun.
Pokok ini tingginya antara 3-80 meter tetapi kebanyakan tingginya 15-45 meter. Pokok tertinggi dari spesies Sugar Pine manakal yang terpendek adalah cemara Potosi Pinyon dan Siberian Dwarf Pine

Pokok Kedua Tua
Jomon Sugi 2000-7000 tahun

Menurut wikipedia, Jomon sugi adalah pokok cemara tertua di Jepun dan ditemui pada tahun 1968, dengan tinggi 25,3 meter dengan volume 300 m kubik dianggarkan usianya antara 2000 – 7200 tahun terletak di Pulau Yakushima bahagian paling utara Jepun 40 minit dengan pesawat dari Bandar Udara Kagoshima.

  Pokok Paling Tua
Spruce Ione Norway 9550 tahun

Tingginya hanya 4 meter, namun sebatang pokok jenis cemara, yang masih hidup di Sweden , diketahui berusia 9.550 tahun. Hidup sejak akhir zaman ais, pokok tersebut tercatat sebagai yang tertua di dunia pada masa ini.

Spesies pohon spruce Ione Norway ini ditemui pada tahun 2004. Para pengkaji menemuinya di sekitar semak-semak pergunungan pada ketinggian 910 meter di Provinsi Dalarna , Sweden . Pokok ini adalah biasa kerana penduduk sering digunakan sebagai pokok Natal .
“Usianya yang sangat panjang kemungkinan besar dicatat pada kemampuannya mengklon diri sendiri,” ujar Leif Kullman, profesor eologi dan persekitaran hidup di Universiti Umea , Sweden .
Batang dan rantingnya memang diketahui dapat bertahan hidup hingga 600 tahun. Kullman menjelaskan, semasa batangnya mati, batang baru akan dibentuk dari akarnya sehingga umurnya menjadi sangat panjang.

Pokok ini lebih tua dari pinus Bristlecone di White Mountain California yang hanya berusia 5000 tahun. Pinus Bristlecone tertua hanya bertahan hidup hingga 7.500 tahun namun membesar hingga 150 meter.
Jika umur pinus Bristlecone diukur dari garis pohon di rantingnya yang dipantau setiap tahun, umur cemara di Sweden pula diukur dari jejak radiokarbon di akarnya.

 k, sekian

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

15.7.11

*Video Persiapan Persandingan Farah Brip Brip & Johan*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

Keunikan majlis perkahwinan Farah memang ada umpph! Bertemakan konsep Love Lake Garden, Farah & Johan akan disandingkan di atas pelamin yang direka indah oleh En. Ary, Wedding Couture.



Malam semalam, pihak LHMedia Tv membawa lintas langsung khas majlis malam berinai Farah AF2 di rumah kekandanya, di Gombak, Kuala Lumpur. Nantikan update lebih padat, melalui OHBULAN! di hashtag twitter #FarahJohanKahwin.



k, sekian

********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********

*Di mana blog ID kita*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ini bukan tutorial, tapi sekadar berkongsi maklumat dengan rakan seperjuangan yang mempunyai kemusykilan dalam penggunaan blogspot..... kepada mereka yang dah tahu x per lakan, tapi bagi mereka yang baru nak tahu..... jom kongsi ilmu..... aku pon bukan nak tunjuk pandai, tapi dah ada ilmu tu, kita kongsi2 lah kan.....

ini komen dari rakan seperjuangan :

 dan apa yang aku nak kongsi kat sini adalah:



maka kepada alynnz, agak2 n3 ini membantu x? Blog ID kita boleh dapatkan pada address bar samada masa kita tekan tab 'Posting', 'Comments', 'Setting', 'Design', Monetise' atau 'Stats'..... kadang2 kalau kita klik kotak komen kat setiap n3 pon Blog ID tu akan kuar..... seperti di bawah:-

http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=1302147250735203189

harap dapat membantu yerk alynnz n kawan2 yang membanca n3 ini.....

k, sekian


********** bit.ly/iLPtS8 ********** http://bit.ly/iAUmnM **********