^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.5.11

*Bila mana cari parking tak jumpa, aku rasa kecewa sebab.....*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Hari ini hari selasa..... aku masih lagi pi kerja n balik kerja naik kereta sendiri..... setiap pagi aku akan hantar my lil Aisha ke rumah 'umi' pengasuh..... balik kerja petang pon aku akan singgah di rumah 'umi' pengasuh untuk ambil Aisha balik rumah.....

Ini gara gara Promosi Kerja Kahwin yang sedang berlangsung di opis aku dari 26 Mei - 6 Jun 2011 di Kompleks Kraf Jalan Conlay..... hubby aku sebagai salah sorang AJK Logistik perlu mengadakan diri beliau di opis cum vanue promosi sebelum aktiviti bermula sehingga aktiviti selesai setiap hari..... jadinya hubby terpaksa berada di opis sehingga jam 10 malam setiap hari untuk pastikan semua berjalan lancar.....

dan setiap hari sepanjang promosi itu juga aku pi kerja bawa kereta n hubby bawa motor..... walaupon tempat kerja kami sama..... huhu

upsss!! dah jauh menyimpang dari topic aku rupanya yerk..... maafkan atas keterlanjuran aku nie..... hehe asalnya nak cerita aku kena drive kereta sendiri jerk pi n balik kerja..... haha

ok berbalik pada tajuk n3..... hari ini memang kebiasaan akan ada Pasar Malam di Taman Dato' Senu..... n biasanya kami akan singgah ke pasar malam nie untuk membeli juadah dinner @ aku x payah masak la kan.....  tapi xder la banyak kami menabung di pasar malam ni, mana yang muat di bonet motor kami je la kan..... hehe

tapi di sebabkan aku bawa kereta..... so memang susah bangat la aku nak singgah pasar malam hari ini..... dah pusing 2 3 kali..... masih tiada parking..... siap jalan jem lagik sebab ada kereta2 yang mungkin x habis belajar driving school telah berhenti di tepi2 jalan yang sememangnya  kecil.....

setelah pusing 2 3 kali n still x jumpa parking..... akhirnya dengan rasa kecewa n tanpa persetujuan my lil Aisha (macamla Aisha tau kan.....hehe) maka aku teruskan  perjalanan balik ke rumah..... so, x dapatlah aku menabung di pasar malam hari ini..... huhu

n mood masak hari ini pon xder..... so, aku makan lah apa yang ada dalam fridge tu..... huhu, sorry dear, maam ni sayang x masak.....

k, sekian

*Ikan Keli Masak Sambal*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
maaf yerk, n3 menu tapi xder resepi n x der gambar.....

cuma nak share yang akhirnya hari ini aku dapat makan

NASI + IKAN KELI MASAK SAMBAL

alhamdulillah,
hehe, dah lama aku x makan menu ni kat opis..... rasanya dah dekat 2 bulan aku x makan ikan keli.....
so, hari in aku berjaya memakan ikan keli tersebut..... ada tambahan sayur brokoli goreng (kut).....
sayu bayam dah elek lor..... huhu

tapi x per, yang penting aku dapat makan ikan keli.....
hari ni aku makan berdua sajork ngan Timah.....
yang lain ada yang cuti, ada yan EL, ada yang MC, ada yang makan ngan adik, ada yang makan kat luar.....
so, hari ini menu aku ngan Timah sama..... IKAN KELI.....

hehe, banyak kali aku taip ikan keli kan.....
rasa macam bahagia sungguh dapat makan nie.....
harharhar

k, sekian


__________________________________________________________
RAHSIA JANA PENDAPATAN MUDAH DARI RUMAH ADA DI SINI

*Majlis Perasmian Little Maszmadi Shop*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,

setelah sebulan aku membuat persediaan
maka hari dengan rasminya aku membuka kedai online aku kepada umum
jemput datang ke Little Maszmadi Shop yerk

kunjungan anda didahului dengan ucapan terima kasih
k, sekian

_______________________________
JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

30.5.11

*Outdoor Photoshoot @ Jalan Jalan Historical Melaka*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Lagi lagi gambar jalan jalan kami di Melaka last two week.....

Tarikh : 16 & 21 Mei 2011
Masa : 5.00 petang
Tempat : Muzium Samudera / Melaka River Cruise / A Famosa, Melaka


 my lil Aisha di tepi Muzium Samudera.. x masuk dalam muzium pon, time ni lebih teruja nak naik River Cruise.....


 huaargh..... ngantuk ke sayang... jom kita naik bot nak..... tapi yang kecik je yerk.. hehe


 hadapan Muzium Kastam, x masuk jugak.. time ni muzium dah nak tutup dah.. ao sweet this pixture, i like tapi hubby salah letak tangan la, patut kat pipi kiri Aisha kan..... x per, len kali kita snap lagi..


 atas walkway pon jadik nak posing kami anak beranak..... time ni orang yang lalu lalang tengok jerk kami..... huh, aku pedulik hape janji aku dapat pose cenggini, penat hubby jengjek nak snap pic yang nampak sume lantai.. haha


 scenary sepanjang perjalanan naik cruise


 i like this moment..... me, Aisha n 'bear bear'


 wah!! dah macam askar nak bedil meriam la pulak.. hehe, hadapan kota A Famosa, sebelum naik atas..


 our little family @ dinding kota A Famosa..... memula kami posing2 x der orang pon kat sini, lepas tu ramai la pulak yang ke tempat kami ni nak ambik gambar jugak.. huhu, trus kami blah cari port lain lak.....


 kami di puncak kota A Famosa.....


 pose dari kami yang memang di rancang..... bukan candid..... hehe


kat bawah..... sebelum masuk ke Dataran Pahlawan untuk shopping souvenirs.....

lepas ni ke Pantai Kundur @ Pantai Puteri, hajat nak cari roti john spesial tapi x kesampaian..... nak minum coconut shake pon x dapat, masa pegi ramai sangat orang, masa balik dah tutup..... huhu

tiada pic posing2 di Pantai Puteri coz my lil Aisha dah x mor ambik gambar lepas menjejakkan kaki ke dalam air..... huhu lagi

k, sekian

Kedai Online Siap Dalam Masa 5 Minit Dan Terus Berniaga

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
  • Masalah utama tambah pendapatan melalui bisnes internetKos sarahidup yang tinggi menyebabkan orang ramai mencari pendapatan sampingan melalui bisnes internet. Namun permasalahan yang sering dihadapi oleh mereka ialah tidak tahu bagaimana nak mula, tiada modal yang besar, tiada pengalaman, kurangnya pengetahuan yang berkaitan dan masa yang amat terhad untuk menguruskannya.
 
  • EdyMart sediakan kedai online pelbagai produk laris
EdyMart ada jawapannya. Anda akan diberi satu sistem kedai online EdyCart, yang lengkap dengan pelbagai produk laris, pemasangannya memakan masa hanya 5 minit dan pengoperasiannya amat mudah dan tidak memerlukan masa yang lama untuk dilaksanakan.
 
  • Kedai online milik anda boleh diubahsuai dan dipromosikan
Anda boleh mengubahsuai kedai online tersebut menggunakan logo anda, memilih gambar muka depan yang menarik perhatian pelanggan serta mempromosikan laman web lain menggunakan ruangan yang disediakan.
 
  • Proses jual beli produk oleh pelanggan di kedai online anda
Sekiranya pelanggan membeli produk di kedai online tersebut, pelanggan akan membuat pembayaran ke dalam akaun bank anda. Anda hanya perlu ke admin sistem kedai online EdyCart, menyemak pesanan pelanggan dan mengesahkan pembayaran, kemudian anda dikehendaki membayar harga modal ke Edy Marketing. Pihak Edy Marketing akan menguruskan pembungkusan dan melakukan penghantaran pesanan produk tersebut kepada pelanggan anda.
 
  • Anda dibantu dengan strategi pemasaran yang berkesan
Sistem EdyCart Marketing Advisor akan membantu anda dalam mempromosikan kedai online anda, melalui panduan tindakan strategi pemasaran yang berkesan, untuk dilaksanakan dari masa ke semasa. Ini mampu meningkatkan hasil jualan sekaligus menambah pendapatan yang diperolehi daripada hasil jualan kedai online anda.
 
  • Cara-cara untuk upgrade menjadi Pengedar Edy Marketing
Anda sudah bersedia? Bertindak sekarang dengan cara klik link  DAFTAR AHLI web EdyMart secara percuma. Selepas itu, login laman web EdyMart. Terdapat butang Upgrade sebagai Pengedar Edy Marketing.
 
  • Miliki sistem kedai online EdyCart dan terus berniaga
Pembayaran hanya RM 100 seumur hidup , dan sistem kedai online EdyCart milik anda untuk tempoh 30 hari. Selepas itu, sewa kedai online serendah RM1 sehari sahaja.
 
  • Potensi masa depan anda bersama bisnes EdyMart
Bisnes EdyMart mampu berkembang dari masa ke semasa, membantu dan melahirkan usahawan yang maju dan berdaya saing hingga ke peringkat antarabangsa.
 
Sekian Terima Kasih

*SALMA Juara Mentor 5*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
malam tadi telah berlangsungnya pertandingan akhir Mentor 5.....
aku tengok separuh jerk.....
my lil Aisha tido..... maka aku pon ikut tertidur jugak..... huhu

seb baik pagi tadi dengar HOTfm..... kalau x, aku x tau sape yang menang.....

TAHNIAH!!!
kepada Salma n Mentornya Erra Fazira

bagi yang bukan Juara
Shiha n Iqa..... korang pon best jugak.....

k, sekian

27.5.11

*Sudah hampir tiba waktunya, tik tok tik tok*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
lagi setengah jam dah nak habis waktu kerja.....
esok hari cuti kerja bagi mereka yang bekerja di kawasan pantai barat semenanjung malaysia.....
dan juga mereka yang kerja di sabah n sarawak.....

tapi aku kena kerja da.....
esok aku kerja.....
hubby pon kerja.....
so, my lil Aisha pon kena kerja.....

banyaknyer kerja.....
huhu

k, sekian

*Tetiba perut ini rasa lain macam.....?*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
huhu, dah pukul 1 petang rupenye.....
patut arr perut aku ni rasa lain macam jerk.....
ingatkan kenapa.....
lapar rupanya.....

JOM MAKAN!!!!!

k, sekain

______________________________________
JOM CARI DUIT TAMBAHAN DARI RUMAH

26.5.11

*BEN ASHAARI AJAK SERBU BLOG BARU*

24 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Biismilahirahmanirrahim


hah mesti ramai dah kenal dengan pemilik gambar yang hensem lagi kacak kat atas tu kan..... (bukan ayat bodek)
so apa lagi, jom tengok entry terbaharu beliau..... memang best..... (bukan ayat bodek lagi)


*Photoshoot @ Melaka - Melaka River*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
lagi photoshoot di melaka.....

Tarikh : 15 Mei 2011
Masa : 5.00 petang
Tempat : Tebing Sungai Melaka , Melaka
(iyer ker sungai melaka.. hehe)


 Tebing sungai berdekatan dengan Dataran Hang Tuah..... time ni my lil Aisha baru bangun tido, cian dia penat kat zoo x ilang lagi, kami dah angkut dia ke tepi sungai pula... huhu


see her face, nampak letih kan..... pose kejap kat tangga nak naik ke Jambatan Hang Tuah


 'Tapa.... Papa, tapa..... tu', tapa stand for bot (kapal cruise) yang sedang menyusuri sungai.....
I like this moment, very sweet father n his lil daughter


 Welcome to Dataran Hang Tuah


 Pose dari my lil Aisha..... mana senyum sayang?.....


 ala Aisha..... suruh posing, tetap dia posing tapi..... x boleh senyum la.....


 Melaka River Cruise go through Jambatan Old Bus Station


 Our little family..... letak kamera atas tembok n set timer..... klik, tada!! jadilah gambar kami..... hehe


Taman bunga @ Dataran Pahlawan sebelah McD.....


Antara tempat menarik untuk dikunjungi di Melaka.....

all the pic here are direct upload from camera without adjustment, just add watermark.....

so, ini pic untuk sesi petang..... lepas ni kami naik Menara Taming Sari, tapi pic x berapa nak clear la, hubby x bawa speedlite..... so, pic x berapa nak clear..... hoho

k, sekian
_____________________________________________

*Photoshoot @ Melaka - Zoo Melaka*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Tragedi last 2 weeks kami di Melaka sempena cuti hari Wesak n outstation aku ke Melaka selama hampir 7 hari..... aktiviti hari pertama di Melaka.....

Tarikh : 15 Mei 2011 (Ahad)
Masa : 11.30 pg
Tempat : Zoo Melaka, Ayer Keroh

 penyambut tetamu..... burung yang menyambut kedatangan para tetamu di sini


 my lil Aisha wajib memberi pose istimewa sebagai model kami.....


 sementara tunggu tram, aku paksa hubby ambil gambar kami berposing..... x kira dah orang keliling yang tengok aksi kami..... haha


 cik boya yang sedang tidur kekenyangan.....


 jalan kayu menuju ke sangkar reptilia (kalau x silap la kan)..... so good my lil Aisha, memang ikut kata time aku suruh dok cenggitu.. hehe


 taman permainan kanak2 yang disediakan juga..... hm, ni pic memula ke pic last yerk..... Aisha lekat kat c2 x mor gi memana dah..... lama jugak nak pujuk dia ajak tengok haiwan yang cumel2 kat zoo tu.....


eh!! ini dah jalan nak kuar dah nie..... tunggang langgang la pic aku nie..... huhu


 ular apentah nama dia..... lama gak hubby dok kat depan akuarium ular ni semata2 nak shoot pic yang memuaskan n cantik.....


 cik zirafah yang jauh nun di sana..... time ni hubby shoot dari atas tram jerk, x larat nak jalan dah kami..... huhu


 last but not least, eh!! ini jalan memula nak masuk nie..... huhu jadi pic last pulak..... haha x per kan.....
kami @ Zoo Melaka

k, sekian

__________________________


25.5.11

*Mangga Melaka Entry # 2*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ingat x pasal n3 *Mangga Melaka*.....? ini nak kata sambungan tu x lah, tapi nak tunjuk buah mangga tu seketul pulak, eh! xder la seketul coz dah potong separuh baru ingat nak ambik gambar..... haha boleh gitu..... so jom kita layan gambar mangga yang suka suki aku jerk bagi nama Mangga Melaka.....


 inilah rupa mangga tu, sebesar tapak tangan n ala2 bulat yang x berapa nak bulat.....

ala..... aku ada snap pic mangga tu separuh belah tapi terdelete lah pulak..... huhu kiciwa


hah, ini my lil Aisha yang memang antu mangga..... nampak jerk dia mangga tu aku letak atas esbok, trus jerk..... 'Ma, buah, buah..... Ma, buah', sambil tangan tunjuk arah atas esbok.....


aku tengah kupas lagi separuh mangga tu..... tetiba tengok dalam mangkuk dah tinggal 1 potong..... huhu, aku x sempat rasa lagik time ni tau..... sume di makan oleh Aisha, so, yang sempat aku snap tinggal 1 potong je la..... huhu


hah, dah time lunch dah nie..... jom!!!!!

k, sekian

_______________________________________

*Promosi Kerja Kahwin 2011*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin


PETA KE LOKASI AKTIVITI
View My Saved Places in a larger map

JOM RAMAI-RAMAI DATANG MEMERIAHKAN SUASANA DAN KITA SHOPPING SAMA-SAMA DI SINI

24.5.11

*Photoshoot @ Amphiteater Kompleks Kraf Kuala Lumpur*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
macam biasa, kalau kamera di tangan ku, akan aku manfaatkan sepenuhnya kegunaan kamera tersebut, x kiralah kamera SLR, compact, digital, even kamera HP sekalipon kalau ada kat tangan aku, akan ku gunakan sepenuhnya..... kali ni kau nak share pic yang diambil sebelum aku outstation ke Melaka last week..... sume pic my lil Aisha, jangan muak yerk tengok model cilik aku ni berpotoshoot di pentas terbuka kat opis aku nie..... guna kamera digital jerk..... n x der effect2 tanbahan.....

jom cuci mata


 pembuka bicara..... kat entrance opis.....


 hah, dah mula menunjukkan bakat untuk berposing..... aku suruh duduk Aisha duduk, atas tangga pon jadi..... hehe


 aku suruh pandang atas, Aisha ikut jerk..... good girl


 suruh posing kat pokok, dia pi..... suruh pegang pokok..... pon ikut jugak.....


 hah, ni kat area belakang kaunter guard..... ada set kerusi kat situ..... snap2 lagik.....


 ini kat amphiteater pulak..... posing lagik


 ingat nak suruh my lil Aisha buat aksi tengah babai, tapi x sempat snap dia dah letak tangan balik kat pagar tu..... huhu


 ni aku suruh dia duduk kat tebing pagar..... huhu takut gak jatuh, tapi alhamdulillah..... semua ok


 kat pagar cermmi pulak..... blur sikit coz aku main hulur tangan keluar pagar n snap, x sempat nak focus lelama.....


last but not least, my lil Aisha wif her kiss to tombol pagar..... ahaks.....

k, sekian

______________________________________________ 

*Mangga Melaka*

15 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
haha, n3 sebelum ni aku ada cerita yang aku dapat mangga free dari staff cawangan masa outstation kan..... sapa yang baca n3 tu tau lah kan..... sapa yang x tau x per lah..... jom kita jamu mata terus.....

aku saje letak nama mangga ni 'Mangga Melaka', ntah ada ntah x nama mangga nie..... tapi sebab aku dapat mangga ni kat melaka n sempatlah aku peram mangga ni kat Kings Hotel, Melaka selama 6 hari..... maka aku bagi nama mangga ni 'Mangga Melaka'..... haha, padahal aku x tau nama sebenar mangga nie..... aku tau makan jerk.....

so, jom kita usha mangga melaka nie.....

inilah rupanya Mangga Melaka nie..... slurrrp, sedapnya..... memang manis n isi tebal, lupa pulak nak snap pix sebelum kupas..... kalau x, mungkin kengkawan boleh tau mangga apa nie kan.....


aku kupas 2 biji sekali..... tinggal 1 biji kat umah..... rasa sayang pulak nak kupas..... haha


 wah, my lil Aisha sedang menikmati Mangga Melaka..... x kira la tangan kiri atau tangan kanan, janji makan.....


 aku x tau la dia buat simbol 'peace', 'good' atau 'ok'..... coz aku suruh dia buat tumbs-up symbol for sedap..... tapi gaya itu yang keluar..... dah x kira dah aku suruh posing lain2, sume x menjadi sebab dia lebih khusyuk makan dari berposing..... huhu

so, itulah dia, Mangga Melaka yang di peram di Kings Hotel, Ayer Keroh, Melaka..... memang sedap dan diakui oleh my lil Aisha yang makan tanpa pedulikan aku yang sibuk snap2 pic..... sampaikan aku mintak sikit pon x dapat..... huhu

alhamdulillah, seronok aku pi outstation ke Melaka kali nie..... walaupon makan masa hampi 8 hari kat sana, tapi aku puas coz hubby n my lil Aisha dapat datang ke Melaka pada awal n akhir aku ber'outstation n kami sama2 dapat jenjalan di Melaka..... itu, nanti cerita yerk..... nak buat report outstation dulu nie.....

k, sekian

__________________________________________