^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

29.4.11

*Hatiku Hancur Luluh Punah Kecewa*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
________________________________

~peringatan, ini n3 panjang tanpa gambar~

'

'

haha, tajuk x boleh belah tul la petang2 nie..... maklum lah baru balik dari jenjalan dengan budak meja sebelah dan budak pintu sebelah..... hm..... kemana kami pergi yerk..... ahah!! rahsia la kan..... ala, poyos lak aku nie sampai x mor bagitau kemana kami pergi time rehat tadi yerk..... huhu, hehe kami x kemana2 pon, jenjalan area KL, pi S.P jerk..... huhu sungai petani ker? bukanlah, kat KL jerk..... pi sana cadang nak cari kasut..... pusing punye pusing punye pusing..... sampai naik penat kaki budak pintu sebelah tu..... sian aku tengok dia, masuk kedai kasut, duduk..... masuk kedai kasut, duduk lagi..... masuk kedai kasut, dan duduk lagi..... maklum la, dia berjalan bawa 2 orang sekali..... hehe, sorry yerk lie..... sampai habis pusing sume kedai kat situ, x der jugak yang berkenan di hati..... huhu..... dari kedai yang murah, sampai ke kedai mahal, dari kedai berjenama, sampai ke kedai x berapa nak berjenama..... x der jugak yang berkenan di hati..... last2 kami pi makan kat KFC..... lapar lor, jenjalan tapi x der hasil.....

'

dan buat pertama kalinya, budak pintu sebelah berjaya tidak men'shopping'kan dirinya di shopping complex..... haha, simpan duit yerk lie untuk adik alya.....

'

tu yang hati ini hancur, luluh, punah, kecewa semua ada nie..... ingat balik nanti boleh lah tunjuk kat hubby kasut baru..... selalu jugak jenjalan ngan hubby singgah kedai kasut..... tapi kompem hasrat jadi batal coz hubby lebih excited tengok kasut dia dari bagi komen pada kasut2 yang aku tunjuk kat dia..... huhu, so malam ni ingat nak jalan lagik cari kasut sampai jumpa..... tu pon Insyaallah lah kan, kalau diperkenan oleh yang di pertua cum driver aku tu..... hehe, sok nak balik kampung MIL, tu yang nak kena beli jugak tu..... kasut jenjalan dah x der stok kat umah, yang ada cume selipar bodo yang aku bawak jenjalan pi pasar jerk..... huhu, x best nyer.....

'

so, harap2 hubby bagi sokongan ngan idea aku nie.....

"dear, jom kita pi shopping kasut malam ni yerk..... pleeease"

'

k, sekian

'

'





p/s : lylie, aku gelar ko budak pintu sebelah, x per
kan.....
haha, jangan marah tau, nanti kena jual..... merana pulak iqmal
nanti...... hehe

*Makanan Penghilang Bau Badan*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
'

Bau badan merupakan masalah yang dapat menurunkan tingkat kepercayaan diri seseorang. Bau tidak sedap yang dikeluarkan dari tubuh adalah disebabkan karena banyak hal.
'
Salah satu faktor yang menyebabkan bau badan adalah makanan. Dikutip dari hoswtuffworks, jenis bawang-bawangan, kunyit, daging merah dan makanan pedas, merupakan makanan pemicu aroma yang tidak sedap. Untuk itu, Anda perlu mencegah makanan yang disebutkan tadi, setidaknya mengurangi makanan-makanan tersebut.
'
Namun, ada juga makanan yang dapat mencegah bau badan. Apa sajakah itu? Berikut empat makanan yang dapat memngurangkan aroma tubuh yang kurang sedap.

'

Tomato

Tomato merupakan antiseptik alami yang dapat membunuh berbagai macam bakteria, termasuk bakteria yang membuat tubuh beraroma kurang sedap. Seperti dikutip Curebum, bau badan boleh hilang dengan sering minum jus tomato. Disarankan minum jus tomato sebanyak tiga kali sehari. Jus tomato tidak hanya diminum, tapi boleh juga dicampurkan dalam bathtub, sebagai penambah ritual mandi Anda.

'

'

Teh hijauBau badan mungkin disebabkan oleh faktor lingkungan, seperti polusi, matahari dan debu. Bau badan karena faktor lingkungan dapat diatasi dengan bahan yang mengandung antioksidan. Antioksidan yang baik untuk mengalahkan aroma tidak sedap pada tubuh adalah teh hijau. Teh hijau juga memiliki aroma khas. Bila rajin meminumnya, maka bau segar dari teh hijau dapat keluar dari dalam tubuh.
'

'
Seledri

Seperti dikutip Foodscout, daun seledri dapat melawan bau badan. Kandungan seledri dapat melawan racun yang ada di dalam tubuh penyebab bau badan. Jadi, jangan lupa memasukkan seledri dalam makanan sehat Anda.
'

'
Jus rumput

Jenis rumput tertentu dapat dijadikan sebagai minuman. Mungkin kedengarannya aneh, tapi jus rumput sudah banyak dijual di gerai minuman yang ada di mall-mall. Dilansir dari Foodscout, khasiat jus rumput dipercaya dapat mengatasi aroma tidak sedap pada tubuh.


'

'

__________________________________________________________

info from email
'
'
'
hm..... dalam rancangan tengahari ni nak kuar ngan budak meja sebelah n budak pintu sebelah, hehe.....
'
k, sekian

28.4.11

*Taman Rawang Perdana : Day 62 renovation*

15 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
upss, sekarang baru boleh nak bertenet semula hari ini..... sedikit info pagi tadi, pasal assembly n majlis doa selamat - actually assembly telah di batalkan then digantikan dengan majlis doa selamat untuk Ketua Pengarah Kami yang telah dimasukkan ke hospital malam tadi kerana masalah kesihatan, alhamdulillah, bos2 yang pergi melawat kata dia dah ok petang nie.....

'

_________________________________________________________
'

ok, berbalik pada tajuk asal..... my house renovation at Taman Rawang Perdana is still in progress, aku rasa tersangat lah slow n steady nye la kontraktor tu buat kerja.....

'

mula2 kerja dulu memang laju, sekejap jerk dalam seminggu dah nampak progress..... tapi sekarang aku tengok perubahan dari minggu ke minggu x banyak perubahan pon..... alasan di beri adalah hujan, n pekerja x ramai yang boleh support..... nak kata kami x bagi duit..... rasa2 nya hubby 2 minggu sekali pergi bank untuk transfer duit yang katanya nak buat beli bahan..... bila kami tengok bahan x der pon kat rumah tu, alasan di beri, x der ruang nak letak bahan..... so, masalah kami ker tu..... huhu

'

n last Sunday kami pergi tengok rumah..... la, baru hari ni nak cerita yerk.. hehe, busy mah, agipon pic sume dalam simpanan hubby, kena mintak dulu, then hubby proses (transfer dalam pc sharing file) 2 hari baru boleh aku ambil..... hehe suami isteri nak share gambar pon ada schedule kan.... ops! ops! lari tajuk sudah.....

'

ok, nak cerita progress renovation rumah kami sehingga last Sunday..... sambil tu tengok pic la yerk..... baru best cerita sambil tengok gambar..... kan kan kan
'

inilah pandangan secara keseluruhan progress, bahagian belakang x mula apa2 lagi..... kalau sape2 yang ikut n3 sebelum2 ni, memang x banyak perubahan kan.....'

' anak panah merah menunjukkan slap yang dah pon di buat, last 2 week x ader lagi tau.....

bulatan putih tu pula (nampak ker?? hehe) adalah wire untuk lampu siling yang x der dalam plan asal, malam tadi baru kontraktor bagitau yang lampu tu perlu coz ruang balkoni besar..... (ikut perancangan asal, kami nak letak lampu dinding jerk)..... so sekarang dah kena cari lampu siling pulak..... huhu bajet lagi tu.....'
'

ini garaj bawah pula, setakat ni memang x der perubahan coz kontraktor nak tunggu bahagian atas n belakang siap dulu, then baru dia akan siapkan garaj ni betul2, takut rosak nanti..... betul juga kan.....

anak panah yang ke kiri tu, aku nak bagitau yang tiang tu nanti bakal di potong kerana terlalu tinggi n nak sesuaikan dengan keitnggian gate nanti, sepatutnya boleh kalau nak tukar tiang lain kan, tapi untuk jimat kos n advice dari kontraktor, so potong je la tiang tu..... jangan kita bako.. kita bako jer... udah lah.. hehe

anak panah ke bucu kiri tu pula, adalah pemandangan yang aku rasa x sedap betul kat mata aku setiap kali kami ke rumah itu..... x sabar untuk lenyapkan pemandangan itu n digantikan dengan gate rumah kami yang x seberapa itu.....
'
'
'

ok, setakat ni je dulu progress rumah kami..... hasil perjumpaan dengan kontrakktor malam tadi, Insyaallah next week dia akan mulakan kerja2 di bahagian belakang pula..... semoga semuanya berjalan dengan lancar..... kami masih mengharap pada kontraktor tersebut untuk menyiapkan rumah kami mengikut tarikh yang dijanjikan..... x larat dah nak duduk rumah sewa + bayar untuk 2 rumah sekali gus.....
'
k, sekian

*Assembly cum Majlis Doa Selamat @ Office*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hari ini, pagi ini, di opis aku ni akan ada assembly dwibulanan dan juga majlis doa selamat (for what?? nanti aku cerita yerk)..... haha, padahal aku pon x tau nie..... so, semua staff wajib attend tapi kengkadang ada juga staff yang ngelat, x attend..... tu pon bagi mereka yang dah ketagih tiap2 hari harus pekena sajian breakfast di luar.....

'

hm, aku pon x paham kenapa dorang ni suka sangat makan kat luar dari kawasan opis ni, padahal kat sini dah tersedia cafe dengan pelbagai pilihan makanan (upsss, iyer ker pelbagai.. huhu)..... mungkin dorang ni nak tukar selera..... aku setuju, tapi bagi aku, kalau breakfast kat luar, banyak pula masa yang dibazirkan untuk berulang dari opis ke tempat ituew kan..... n minyak kereta @ motor juga akan dikeluarkan hanya untuk breakfast di luar..... la, aku rasa macam dah lari tajuk je kan..... hehe

'

haha, itu pandangan aku la kan..... x per la..... bagi mereka yang suka breakfast di luar tu, aku x la pula menghalang..... cuma..... macam aku cakap, itu pandangan aku jerk..... terserahlah pada mereka2 yang terlibat, jangan kecil hati tau..... sekali lagi aku ingatkan, HANYA PANDANGAN AKU SAJE.....

'

so, sebelum turun bawah untuk assembly.....

layan pic Aisha dulu.....

'

'

k, sekian

27.4.11

*Mahu Jumpa Kontraktor Rumah Kami Petang Ini*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
~n3 excited & risau~


'


'


'


huhu, kat sini dah bunyi dam dam dum..... bukan bunyi mercun tapi bunyi menandakan hari akan hujan..... hari ini naik motor datang koroje..... petang ni nak jumpa kontraktor yang buat rumah kat Rawang..... dari KL ke Rawang perjalanan ambil masa dalam 45 minit..... sebelum tu kena ambil my lil Aisha kat umah 'umi' pengasuh dulu.....


'


hm, ada kaitan tak semua apa yang aku taip kat atas tu????? hehe


tentulah ada kan.....


'


dan item paling penting adalah.....


'


HUJAN - dah nak ujan nie


MOTOR - ambo naik motor, janganlah ujan


KONTRAKTOR - semangat nak jumpa ni, discuss progress rumah


AISHA - harap2 x hujan time ambil balik karang


RAWANG - tiap2 minggu kami ke sana


'


k, sekian












*No Words To Write.....#5*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Masz n Nizam @ Wakaf Urusetia Demo Masak

HKK, Kompleks Kraf Kuala Lumpur


*No Words To Write.....#4*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Aisha @ bengkel kereta

Ampang, Selangor



26.4.11

*Puding Coklat Penambat Hati~dah tak der hati*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
1st time jengah blog ummizaihadi hati terus tertambat n terasa nak cuba resepi yang diberikan oleh kak Ummi.....

'

jom kita tengok resepi dulu yerk..... (di CP ikut huruf dari blog kak Ummi)

'

Bahan:-
1/2 cawan serbuk koko (akak guna jenama Vouchelle)
190 gm gula pasir
10 gm serbuk agar-agar
900 ml air
1 sudu besar rata tepung kastad
1 sudu teh esen vanila
1/2 tin susu cair
1 biji telor
2 sudu besar mentega

'

Bahan Kuah Susu:- (atau ikut resepi masing-masing)
2 cawan susu segar
1/4 cawan gula
1 sudu besar tepung kastad

'

Cara Membuat:-



  1. Dalam periuk, satukan air dan serbuk agar-agar. Masak hingga mendidih.


  2. Masukkan gula pasir dan kacau hingga gula larut.


  3. Sementara agar-agar mendidih, satukan serbuk koko, tepung kastad, telor, susu cair dan esen vanila. Kacau sebati.


  4. Masukkan ke dalam agar-agar tadi dan kacau sekejap hingga kuah nampak mendidih.


  5. Tutup api dan masukkan mentega dan kacau sebati.


  6. Tapiskan dan tuang ke dalam acuan yang telah dibasahkan dengan air terlebih dahulu.


  7. Biarkan wap panas hilang dan masukkan ke dalam peti sejuk. Hidangkan sejuk.


  8. Untuk kuahnya....kacau sebati semua bahan, masak sebentar di atas api perlahan sambil dikacau. Bila nampak pekat sikit. Tutup api dan biarkan sejuk sebentar. Sejukkan dan tuang atas puding bila hendak dimakan. SELAMAT MENCUBA...!!

'

hah tengok apa yang terjadi yerk.....

'

upsss, ini rupa sebenar, cilok direct dari blog kak Ummi..... hehe

'

n this is mine.....

'

'

'

'

'

tada.....

'

Puding Coklat Penambat Hati dah jadi Puding Coklat Jejari Manis


'

ini versi maszmadi nyer puding coklat..... guna bekas plastik yang ada kat umah jerk nie..... main tangkap muat jerk..... huhu


'



ini pula versi untuk bekal Aisha pagi tadi ke umah 'umi' pengasuh, guna acuan untuk buat apam kukus..... huhu


aku rasa cam keras sikit puding tu, mungkin sebab kurang air @ susu..... tapi x per, aku tetap suka coz ini hasil pertama aku menghasilkan puding n my lil Aisha suka dengan puding ini..... jom kita layan my lil Aisha makan puding pula ya.....


gambar atas ~ memula sopan jerk makan guna sudu kan..... tapi tangan kiri, huhu x per kan.....


gambar bawah ~ dah macam minum teh jepun pon ada gak.....


'


gambar atas ~ makan tanpa menggunakan tangan.....
gambar bawah ~ hanya menggunakan mulut untuk menggigit puding dalam mangkuk..... iskisk
'


dan akhirnya memberi senyuman gembira kerana berjaya makan puding mama tanpa menggunakan sudu..... huhu
'
'


ok, lepas ni nak kena cuba buat lagi coz x berapa puas hati la dengan hasil yang pertama nie..... masih x nampak sedap macam kat blog kak ummi tu.....


'


k, sekian


25.4.11

*Nak Balik..... Nak Balik.....!*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
lambatnyer tunggu hubby hari nie.....

ingat kan dok keje 1 opis..... senang jerk..... boleh balik awal sesama.....

tapi..... huhu

hubby dok sibuk main pingpong negna kengkawan.....

pastu tinggal si isteri dok kat opis ni layan tenet sengsorang.....

dah habis round umah kengkawan maya..... sampai ke n3 yang semalam n yang semalamnye pon dah bukak.....

huhu.....

hubby still x abis lagik.....

call x angkat pulak.....

sedey nie.....

k, sekian




*Lunch Menu Today*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
burbbb!!


'


alhamdulillah, dah kenyang..... tapi rasa x seronok pulak lunch hari ni..... bukan apa, turun2 jerk kat cafe, huhu lauk sume dah habis..... di sebabkan 1 kedai x buka, maka lauk pada hari ini pun habis..... iskiskisk


'


so, hari ni aku ambil lauk ikan keli goreng ngan sayur sawi goreng jerk..... + nasi putih la kan.....


+






+ = pic from mr.google


'
hm, x berapa nak makan sebenarnya, tapi sebab tekak nak makan juga, maka aku ikutkan je lah tekak aku nie..... air aku just ambil lipton green tea yang pagi tadi punye..... hehe
'
dah kenyang nie, nak BW kejap mana yang sempat yerk.....
'
petang2 sikit karang nak kena sambung aktiviti re'follow kengkawan mana yang tertinggal pulak..... huhu banyak lagi lor, tapi demi kengkawan, akan ku harung jua aktiviti itu.....
'
k, sekian

23.4.11

*Majlis Pertunangan Ashraf Muslim Dan Nur Dayana*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
~n3 tertunda dan tanpa gambar~

'

'

Alhamdulillah, pagi tadi 23 April 2011, Sabtu, tepat jam 9.30 pagi, pelakon yang juga dikenali sebagai ustaz, Ashraf Muslim telah selamat bertunang dengan wanita pilihan hati iaitu Nur Dayana. Tunang kepada Ashraf Muslim adalah merupakan pelajar yang akan bergelar doktor setelah tamat belajar nanti.....

'

Hantaran 5 dulang dari pihak lelaki di balas dengan 7 dulang oleh pihak perempuan yang manis mengenakan persalinan serba putih dengan hiasan lace ungu..... sungguh cantik gubahanhantaran kedua2 pihak dengan tema warna putih sebelah Ashraf dan unggu sebelah Nur Dayana..... Pelamin pertunangan juga di hias indah dengan bunga-bungaan segar di tambah dengan titian di hadapan pelamin sebagai laluan untuk Mak Uda (kakak kepada arwah ibu Ashraf) ke pelamin seterusnya menyarungkan cincin tanda sah Nur Dayana menjadi tunangan kepada Ashraf.....

'

Mereka merancang untuk melangsungan pernikahan pada tahun ini juga dan berkemungkinan besar akan dilaksanakan di Tanah Suci Mekah.....

'

Selepas tamat majlis, Ashraf dan bakal bapa mertuanya meneruskan acara dengan majlis perasmian Pusat Perubatan Al-Hidayah yang dikongsi oleh mereka.....

'

'

Majlis pertunangan tersebut telah diacarakan oleh pengacara TV yang popular iaitu Ahmad Fedtri Yahya dan mendapat liputan secara langsung di Nasi Lemak Kopi O, TV9 pagi tadi.....

'

semoga pertunangan mereka kekal hingga ke jinjang pelamin..... ameen

nak tengok gambar mereka, boleh jenguk kat SINI yerk

'

k, sekian






22.4.11

*Snap Snap @ Hospital Sultan isnail, JB*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
kejadian telah berlaku last month masa balik kg melawat abah yang warded di Hospital Sultan Ismail, JB..... 1st day sampai, lepas melawat abah..... kanak2 bawah 12 tahun x boleh masuk ke dalam wad untuk melawat aba..... so, sementara tunggu giliran untuk naik n aku ditugaskan untuk jaga my lil Aisha..... maka berlakulah seperti sedia kala..... kerja2 men'snap gambar pon terjadi..... hehe jom layanzz
'

posing kejap kat tepi tangga nak naik ke hospital, ada waterfall di situ.....

'

see da topi yang Aisha pakai tu, asal nak jadi pelindung dari panas, tapi gitu pulak jadinyer..... hikhik

'

toleh kiri, toleh kanan n Aisha tersedar ada sesuatu yang berkaitan dengan air rupanya di situ..... apa lagi, trus dia bangun n melangkah dengan gagah untuk mendaki bukit di situ.....

'
"air..... air, ma..... air" itulah yang disebut Aisha bila sampai di situ
"tish" sambil tangan menunjuk ke dalam air
'

itu jerk pic yang sempat aku snap coz lepas tu Aisha bersungguh2 nak masukkan tangan dia dalam air tu, bajet boleh sampai la nak sentuh air tu, sampai tertunggeng2 dia..... trus x jadi suruh dia posing2 lagik.....

'

"tish" > itu sebutan Aisha refer for FISH..... banyak lagi perkataan2 lain yang disebut Aisha berbunyi dengan awalan huruf 'T'.....

'

dan yang selalu dia akan sebut tiap kali aku ambil dia di rumah 'umi' pengasuh adalah "uuu tetati.....", "bai tetati....." sambil tangan melambai tren LRT yang nak berjalan..... dari rumah 'umi' pengasuh tu boleh nampak stesen LRT Sentul Timur, n sebutan tetati adalah stand for keretapi..... bye keretapi..... hehe

'

last but not least..... this is my father's picture taken by me on that day.....

'

Alhamdulillah abah dah kuar n sekarang tiap2 bulan kena pi hospital untuk rawatan lanjut for HBP

'

k, sekian

*Selamat Hujung Minggu*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
esok hari sabtu n adalah hari cuti bagi mereka2 yang bekerja di sebelah pantai barat..... tapi tidak bagi orang yeng kerja swasta la kan..... @ orang yang kerja di shopping mall kan.....

'

bagi aku..... esok adalah hari cuti..... n aku x payah nak susah2 hati pikir kena outstation coz dah ada orang lain yang cover kerja aku..... trimas bro wan..... i like..... hehe

'

perancangan esok..... ingat nak buat kuih..... banyak juga dah copy resepi dari blog kak ummi..... harap jadi la plan aku nie yer..... tapi kena la dengan sokongan en.hubby jugak kan, coz dia juga yang beria nak buat kuih nie..... hehe

'

doakan kami berjaya yerk..... n SELAMAT BERCUTI HUJUNG MINGGU!!!

'

huhu, x balik dr opis lagik ni.. tengah tunggu hubby main ping pong lagik kut kat bawah tu..... sian Aisha kat umah 'umi' pengasuh, mesti dia tengah tunggu..... isk

'

k, sekian



*Security Measure Maybank2u.com*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
!!!entry jakun hari ini!!!

'

hah, pagi tadi saje la gatal2 tangan login Maybank2u.com, konon2 nak buat transaction online la kan..... maklum la, dah nak gaji ni kan..... semangat la sikit nak buka online banking nie, walaupon dalam tu duit tinggal dua angka jerk..... huhu, camane nak shopping nie.....

'

ok ok choooop!!! berbalik pada tajuk.....

'

nak cerita masa aku login m2u, tetiba kena register untuk pengesahan keselamatan pulak..... owh!! baru aku ingat, selalu kalau ada pengingatan tu, aku cuma pilih 'Later' bukan 'Register'..... so hari ini, memang dah kena register dah.. x der pilihan lain dah nie..... so, aku pon register la dengan susah payahnya..... hehe, padahal senang jerk..... kengkawan mesti dah lama buat kan?.....

'

dan setelah aku register, inilah jadinyer.....

TADA!!!!!

ada bunga daisy di situ..... so sweeeeet!!! hehe

'

lepas login username, akan keluar bendalah macam kat atas tu untuk masukkan password..... dengan peringatan "The below image is a security measure to ensure that you are logging to Maybank2u.com. Is this your chosen image? If NOT, please DO NOT enter your password."

'

haha, so lepas ni berseri lah sikit setiap kali aku nak login dengan adanya bunga daisy yang cumeel ituew..... hehe gelak sambil rasa jakun penuh dalam hati ini.....

'

k, sekian

*Menu Bekal Hubby Hari Ini*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
sebelum turun pergi breakfast nie..... nak cerita lah masuk hari ini, dah dua (2) hari aku berjaya membuat bekal untuk hubby untuk pergi kerja..... itu pon sebab malam aku masak lebih, then ada lebih hubby boleh lah bawa bekal untuk pi kerja esoknye..... semalam bekal mee goreng sempoi (x der pic la..... huhu)..... hari ini hubby bawa nasi putih + ayam masak kicap + sawi masak lemak.....

ha, ni pic bekal yang hubby pack sendiri tau..... jangan jeles..... hehe

'

katanya nak buat makan tengahari, aku suggest kat hubby "makan pagi ni lah, x per laaa, nanti kang tengahari takut dah x elok"..... tapi kalau hubby seperate macam tu, x per kut kan..... boleh tahan sampai tengahari nanti.....

'

esok cuti, so x der la nak bawa bekal, tapi malam nanti nak masak lagi..... sekarang ni aku rasa semangat jer nak masak memasak coz tercabar dengan blog kengkawan yang selalu jerk enterpremkan gambar2 masakan..... kengkawan adalah pemberi semangat untuk aku memasak untuk family tercinta.....

'

k, sekian

'

'

21.4.11

*Aktivit ReFOLLOW Blog Kengkawan Bermula*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

setelah dengan gigihnya aku menukar akaun blog dari @yahoo kepada akaun @gmail..... maka pada hari ini, bermulalah sesi aku me'refollow (ada ker istilah ni yerk?) blog kengkawan kesayanganku semua ini..... sesi back-up blog sudah aku lakukan pagi tadi..... so sekarang ni sesi me'refollow la pulak..... semoga ia berakhir dengan cepat dan dipermudahkan urusan ini.....

'

bermula dengan 4 blog kengkawan yang aku memang follow guna akaun @gmail.....

'

kayuh pelan pelan n sehingga jam 5.30 petang tadi aku telah berjaya menambah kepada 19 blog kengkawan.....
'

x nak lah nanti dah nak habis duedate baru aku terkocoh2 nak cari kengkawan semula..... sayang kan persabahatan yang di jalin di alam maya ni, x kan nak biar hilang begitu je kan.....

'

insyaallah, sesi ini akan berlanjutan sehingga lah aku berjaya me'refollow kengkawan semula semuanya..... so, kalau ternampak my lil Aisha punye pic dengan nickname masz masnainiza muhamad, hah tu lah aku..... jangan terkejut pula yerk.....

'


this is a new image for mine, ok tak?

'

persahabatan itu indah walau di alam maya.....

'

k, sekian

'

'

*Hanya Menunggu Untuk Di Pos Sahaja*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
alhamdulillah, hari ni setel kerja aku untuk buat persediaan2 dokumen yang perlu di bawa oleh pegawai atasan aku ke Kelantan..... dia akan bertolak (hm, bila nak sampai kalau tolak yerk??) ke Kelantan insyaallah pada hari Ahad nie, tapi aku dah siapkan segala keperluan untuk dia bawa hari ini..... tapi yang 'officemade' je la kan, yang hire orang luar buat x sampai lagi, mungkin esok akan sampai.....

'

apa yang aku dah sediakan yerk.....

'

'

ini buku program hasil kerjatangan Faris, the art designer di bahagian kami..... aku cuma buat isi dalam n wat copy.....

'

ini pula borang kaji selidik..... print 1 n buat jer copy guna paper berwarna, barulah naik seri kan..... kali ni aku pilih kaler hijau..... ikut tema baju aku hari ni..... tapi pic ni x nampak ler paper kaler hijau tu kan..... hehe
'
ini pula tag untuk peserta dan urus setia..... dalam pic tu gambar sebelum buat n3 tau..... sekarang ni dah siap bertali dah semua tag tu, tinggal nak gantung kat leher peserta jerk.....

'

apsal aku susah2 buat bende2 ni semua yerk..... actually aku ada arrange bengkel sculpturing untuk produk kraf perak kat kelantan, disebabkan pegawai atasan aku willing nak pergi, so aku alu2 kan je la kan..... bengkel tu 1 minggu tur..... rasa sayang pulak nak tinggal Aisha sekarang ni sejak balik dari sabah awal tahun tu..... huhu.....

'

terima kasih bebanyak la en.Shazwan, pegawai atasan aku tu yang meng'offer'kan diri untuk ke sana n thanks jugak kat bos besar kerana meluluskan pemergian pegawai tersebut..... aku hargai jasa kamu sekelian..... tapi nanti mesti kena outstation juga kan..... cuma kalau boleh x nak lah jauh2 sangat..... windu la.....

'

next project sampai bulan Mei akan buat kat Sabah then Selangor then Melaka then Terengganu..... huhu, sampai ke bulan 6 ni aku kena arrange bengkel sebegini..... semoga semuanya success lah untuk diri ini..... lepas tu boleh rehat @ tolong kengkawan lain arrange bengkel dorang pula.....
'

k, sekian

'

'

*Model TV On Da Way*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah, x mor cerita bebanyak..... lepas ni nak kena sambung wat kerja laks.....
k, just nak share perangai my lil Aisha sekarang nie.....
'
'

suka duduk atas kabinet TV.....

'

diangkut nye sekali dia nyer teddybear yang telah dipakaikan baju.....

'

siap posing lagi biler nampak aku snap pic dia.....

'
hah, puas ajak turun, tetap x nak, so aku snap lagik.....
'

posing lagi..... teddy bear ntah ke mana hala.....
'

oleh kerana mutu pic x berapa nak lulus, maklum lah aku snap guna camera HP yang murah tu jerk kan..... so, aku edit la pic ni biar konon2 ada effect la kan, tapi tetap x berapa nak menjadi, so kat sini aku guna effect colour pencil opac 30% > lighten curves sikit.....

'

k, sekian

'

'