^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.3.11

*Penemuan Botol Susu BPA Free*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
huhu

'

tengahari sudaaa..... baru nak buat 1 entry..... sibuk rasanya hari ini..... di tambah pula mood berblogging yang baru nak naik semula nie kan..... dari pagi tadi asik dok ngadap PC, ingatkan dah nak setengah tahun ni x der la ngadap data tu lagi..... rupa2nye kena juga..... rasanya sampai ke hujung tahun aku asik keje ngadap bendealah2 tu sampai lah keluar report hujung tahun nanti..... huhu penat weh.....

'

dah, x mor lari tajuk.....

'

berbalik pada tajuk..... kan baru2 ni ada keluar berita pasal botol susu baby yang ada BPA yang x elok untuk anak2 kan...... so, aku n ramai juga kengkawan yang ambil tindakan untuk berhati2 dengan botol susu ni kan..... bagi aku, terus jerk aku buang hampir semua botol susu my lil Aisha yang rupa2 nye ada bahan terlarang tu..... sian anak mama.....

'

n, last weekend, aku balik kampung coz abah masuk sepital kerana suspect sakit buah pinggang [Alhamdulillah, abah terhindar dari penyakit itu but still ada darah tinggi n gaut]..... kami ada pi jenjalan ke Jusco AEON Tebrau City sementara menunggu waktu melawat..... hajat nak cari baju baru untuk my lil Aisha plus jenguk2 juga lah botol susu yang ada tertulis 'BPA Free'..... kengkawan ada yang suggest jenama Avent, Anakku n lelain tapi dikatakan x cantik.....

'

but ada sesuatu yang aku jumpa.....

'

see pic kat bawah.....

botol susu jenama Pureen yang ada tertulis 'BPA Free'..... haha, terasa jakun sekejap lak aku ni kan..... walaupon x der gambar2 zirafah, gajah, harimau yang berwarna warni bagai, tapi botol dia berkaler tau.....

'

'

ada jenis yang Slim dan yang biasa (saiz agak dobot n pendek)..... botol dia ada 3 kaler iaitu soft pink, soft blue n soft yellow + penutup yang berwarna sedikit terang..... so aku beli 2 kaler pink n biru..... nak beli 3 nanti hubby cakap ape lak kan..... hehe tapi dalam hati ada niat nak beli lagi..... x per kan dear.....

'

'

puas aku adjust snap pic nak zoom kat area BPA Free kat botol tu, tapi x dapat gak..... maklum lah, camera HP jerk..... HP murah lak tu..... haha

'

'

kat belakang packaging ada sedikit keterangan untuk bahan yang digunakan, cara steril n keselamatan bayi..... yang paling penting adalah..... "JANGAN MEMANASKAN BOTOL SUSU YANG TERTUTUP DALAM KETUHAR GELOMBANG MIKRO"..... rasannya semua ibu bapa kat luar sana tau kan perkara ini.....

'

'

so, sekarang aku rasa lega sedikit bila dah jumpa botol yang BPA Free untuk my lil Aisha..... lepas ni mungkin akan ada lagi penemuan2 botol lain yang lebih berwarna warna untuk menggalakkan anak2 minum susu sebelum menggunakan cawan.....

'

k, sekian

'

'

30.3.11

*Mesyuarat Agong Puspanita Cawangan Kraftangan Malaysia Kali Ke 6*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Alhamdulillah,

'

baru je lepas lunch free.....

'

pagi tadi attended Mesyuarat Agong Puspanita Cawangan Kraftangan Malaysia Kali Ke 6, aku sebagai Ahli jerk..... tapi tetap menyokong aktiviti2 yan di rancang atau di laksanakan oleh Puspanita..... setiap jabatan kerajaan akan ada persatuan ini kan..... kalau kat opis aku ni, anggota kerja wanita yang bekerja tetap di sini akan secara automatik menjadi ahli persatuan ini..... ia juga dibuka kepada isteri2 anggota kerja lelaki yang berminat.....

'

so, agenda utama mesyuarat tadi adalah pembubaran AJK lama n lantikan AJK baru untuk tahun 2011/2013..... semoga AJK yang telah dilantik dengan sokongan ahli seperti aku nie dapat laksanakan tugas yang dipertangungjawabkan dengan ikhlas n amanah..... TAHNIAH!!

'

aku cuma menyokong dari belakang jerk yerk..... hehe

'

nak cerita aktiviti balik kampung last weekend tapi belum ada mood lah..... maklumlah balik kampung coz melawat abah yang masuk sepital kan..... so, mood tu kurang sikit..... x per kan...... thanx pada kengkawan yang doakan kesejahteraan abah yerk..... semoga kalian juga akan dilindungi ALLAH jua.....

'

since dah lunch ni, ada masa sampai 2.00 petang nak lawat umah kengkawan yang x di jenguk dah 5 hari..... mesti banyak cerita tertinggal kan..... so, tunggu yerk kengkawan.....

'

k, sekian

'

'


*PAGI (Hujan + Jalan Sesak).....*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
'

= sampai lewat ke opis.....

'

'

'

'

'

huhu, tengah cari mood blogging semula

'

'



p/s :

Alhamdulillah, abah dah kuar hospital semalam walaupon ada masalah kesihatan sikit.....
'

k, sekian

'

'


24.3.11

*Ya Allah Ya Tuhan Ku, Selamatkanlah Abah*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
baru je pagi tadi wish Birthday kat Abah
petang ni dapat berita yang Abah kena hantar ke Hospital Kota Tinggi, Johor
doktor suspect Abah ada masalah buah pinggang yang agak serius..... Nauzubillah, minta dijauhkan
sekarang ni Abah ada kat hospital ngan Mak, Uteh n husband
'
tu pon lepas Abang Ngah paksa Abah pi hospital selepas Abah muntah n x boleh bangun hari ni
'
'
semoga tiada apa yang serius menimpa kesihatan Abah.....
tiada apa aku nak taip lagi selain
"Ya Allah Ya Tuhan Ku, Selamatkanlah Abah"
'
aku tengah sedih ni, macam my lil Aisha dalam pic kat atas tu.....
rasa macam nak balik kampung sekarang jerk.....
'
"DEAR, jom balik kampung"
'
'

*Na'opo Internet Slow Bangat Sore Iki Yo.....?*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
'
'
'
translate :
"Kenapa Internet Slow Sangat Petang Ni Ye.....?"
'
'
'

*Riview Makan Makan @ Tesco Rawang - pengaruh dari blog A Story To Remember*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
rentetan bacaan di blog Aisha [nama sama ngan nama my lil Aisha] semalam telah membawa aku ke Tesco bukan Rawang tapi Tesco Selayang untuk merasa Nasi Ayam Cendawan..... so, malam tadi lepas Maghrib kami pon bertolak ke Tesco Selayang untuk menjamu selera n shopping barang2 rumah yang dah x der stok.....
'
jom kita jamu mata.....
'
~ Nasi Ayam Cendawan~
huuby kata sup dia x rasa apa2, n memang betul pon, cuma rasa bawang goreng yang di letakkan dalam sup tu..... nasi, daging ayam n cendawan dia rasa biasa2 jerk..... dia guna cendawan butang, so rasa dia macam pelik sikit nak masuk tekak aku nie..... harga RMtaktau coz hubby yang bayar.....
'
mungkin nak kena pi ke Tesco Rawang jugak kalau nak rasa Nasi Ayam Cendawan sedap yang dimakan oleh hubby Aisha tu kan.....
'
'
~Mee Goreng Ayam~
hubby order Mee Goreng + Ayam, ha ayam tu macam masak sambal kut..... hubby cakap menu ni pon ok2 jerk..... harga RMtaktaujuga coz hubby yang bayar juga.....
'
'
~Air Teh Tarik & Milo Panas~
air untuk kami berdua, Teh Tarik for hubby n milo panas for me..... nak minum air panas kena la cari yang my lil Aisha boleh minum juga, x boleh la nak order air Teh coz nanti angin pula..... hehe betul ker? aku order air milo untuk dikongsi ngan my lil Aisha, tapi kecewa sebab dia dok sibuk main kat Taman RM5.....
'
'
jom tengok my lil Aisha pula.....
'
'
'
see.....? betul x aku cakap, Taman RM5..... 1 ORANG BUDAK MASUK RM5..... hehe
memang setiap kali kami pi Tesco Rawang ni, kami akan singgah makan di foodcourt n biar my lil Aisha main kat sini..... dok dekat dengan Taman RM5 ni..... bila my lil Aisha terasa dahaga @ nak makan, dia akan keluar sekejap isi perut then, sambung main balik.....
'
.
ada slider gak..... my lil Aisha suke benau dengan bendealah nie..... so, untuk rumah kami di Rawang nanti, Insyaallah aku akan dapatkan 1 untuk my lil Aisha..... kat ner ada jual yang murah2 yerk.....?
'
'
macam2 mainan yang my lil Aisha main sementara tunggu kami habis makan..... nampak x kat dalam pic atas, sebelah kanan, area belakang tu..... tu bumbung mini house yang aku rasa macam best jerk kalau dapat sekali ngan slider tu kan.....
'
tetiba pagi tadi ni kat opis, dak Sandy tunjuk pic kakak dia ada beli mini house + slider untuk anak dia, harga dari RM1+++ boleh dapat RM4++, beli kat kilang kat Puchong..... so, aku macam terpengaruh jugak la..... dah memang ada cita2 nak beli kan..... tu yang bertambah semangat aku nak beli tu..... thanx Sandy yerk.....
'
'
susah juga sebenarnya nak ajak my lil Aisha kuar dari Taman RM5 ni tau..... tapi selepas dipujuk, baru la dia akur tanpa perlu buat aksi guling2 macam cerita Hindustan kat sini.....
'
aktiviti kami seterusnya adalah shopping bawang2 rumah kat Tesco..... asal cerita adalah untuk beli Pet Pet my lil Aisha yang dah kehabisan stok jerk..... tapi biase la kan, bila dah masuk ke bank yang ada pelbagai barang yang berwarna warni nie..... maka kami pon buatlah simpanan lebih sikit kat Tesco nie malam tadi..... hehe
'
k, sekian
'
'

*Happy 61th Birthday Wak Amat*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam,
'

hari ini pada tanggal 24 Mac 2011
maka genaplah usia abah
Muhamad Bin Osman (nama glamor Wak Amat) 61 tahun.....
'



'
'
semoga ALLAH sentiasa lindungi Abah,
dan semoga Abah semakin berjaya dan berjaya dan berjaya dengan apa yang diimpikan,
Alang sayang Abah,
'
'
dari kami nan jauh
Masz + Madi = Aisha
'
'

23.3.11

*Pulang Sendirian Hari Ini*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
YEA!!!
loceng dah bunyik.... macam kat sekolah dulu2 jerk ada loceng... hehe
hari ni kena balik cepat coz drive kereta sendiri, elak jalan jem.....
hubby nak balik lewat, so aku drive sendiri ke opis pagi tadi.....
'
TAHNIAH!!!
pada adik2 yang berjaya dalam SPM yerk.....
'
k, sekian
'
'

*Self Service - Layan Diri*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
tengahari ni, lunch hour..... aku layan diri sendiri jerk..... kengkawan lain yang pompuan turun bawah tapau makanan, kengkawan lelaki kuar cari makanan kat luar opis..... aku, kat opis jerk coz mr.'M' dekat di hati ini.....
'
sambil.....
layan blogging, jenjalan umah kengkawan maya.....
'
'
nasib baik lah ada.....
kuih donut beli extra masa b.fast pagi tadi.....
'
'
dan.....
minum air mineral jerk.....
'
'
tak dilupakan juga.....
Letter Find Book depan mata, layan bila website lambat load.....
'
'
itulah bahana bila mr.'M' dekat di hati ini..... jangan melekat terus udah ler yerk..... kengkawan laks..... mesti meriah aktiviti tengahari time lunch ni kan.....
'
k, sekian
'
'

*Adakah Aku Bersedia Untuk Perubahan Ini*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
haha,
'
tajuk x boleh blah la pepagi nie..... upsss!! nak masuk tengahari dah rupenye..... huhu, bukan ape..... memandangkan usia aku pon dah jejak ke angka 3 di hadapan..... jadi adakah aku perlu untuk melakukan perubahan terhadap diri aku ini yerk.....
'
ha!!, jangan salah sangka yerk, bukan perubahan yang drastik pon..... bukan juga berkaitan dengan nak buat surgery, bukan nak tukar kerja atau bukan nak cari pasangan lain..... huh, jauh panggang dari arang.....
'
ini semua sebab kat rumah dah ada ini.....
set Safi Rania Gold
'
actually dah lama dah beli set nie tapi x pakai pon lagi..... stanby jer tunggu set yang pakai sekarang ni habis, then aku akan mulakan perubahan pada diri ini dengan memakai set Safi Rania Gold..... untuk wajah awet muda dan cerah sempurna..... hehe sekarang ni aku guna produk dari Cosway, tapi rasa macam ia guna untuk luaran jerk, bukan dalaman..... dari testimoni yang aku baca pon kebanyakan mereka berpuas hati dengan hasil Safi Rania Gold nie..... mungkin ia sesuai dengan kulit Asia macam aku nie..... hihi
'
sebelum ni pon aku memang dah guna produk Safi ni, tapi yang Set Safi Balqis jerk..... ni usia dah masuk ke angka 3 ni.. kena la buat perubahan kan, penjagaan muka penting bagi aku, untuk tujuan confident level pada diri sendiri n untuk suami tersayang..... hehe
'
one more product for women 30 plus age..... is

Anlene
'
aku dah stat minum Anlene tapi yang Concentrate n chocolate flavour jerk..... yang ori n creamy memang x boleh lalu kat tekak nie..... sampai kat lidah jerk rasa dah macam nak terkeluar..... huhu.....
'
tapi rasanya dah lama jugak aku x minum air Anlene nie..... rasanya sejak aku sibuk dengan HKK last month, aku dah lupa nak top-up stock Anlene dalam fridge..... maaf di pinta pada diri ini coz aku dah mula lupakan penjagaan kesihatan tulang sendiri..... terasa pulak kalau x minum, badan akan mudah rasa letih terutama area tulang belakang..... lagi lah kerja akuni asik duduk jerk depan PC, bangun pon sekali sekala jerk pi kat printer ambil paper, turun bawah beli makanan, pi n balik kerja..... n kalau yang x duduk diam pon kat rumah la kan..... asik main kejar2 jerk ngan my lil Aisha..... haha
'
hah, nak kena mula balik nie.....
'
so, aku akan berusaha untuk perubahan ini..... n bukan sahaja fizikal aku akan buat perubahan..... Insyaallah, dari segi rohani juga..... Ameen.....
'
k, sekian
'
'

22.3.11

*Aku Masih Di Sini Menunggu My Hubby*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam petang,
'
pukul 5 tadi loceng dah bunyi tanda waktu bekerja dah berakhir.....
'
kini aku masih lagi di sini, di hadapan meja kerja, mengadap PC tanpa suara.....
'
menunggu my hubby yang sedang bermain ping pong dengan kawan2 nya, di bawah sana.....
'
bajet dia nak balik jam 6.30 petang.....
'
aku tunggu jer la kat sini.....
'
k, sekian
'
'

*Taman Rawang Perdana : Day 33 renovation*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
last Saturday, pagi kami telah ke Taman Monumen, Presint 2, Putrajaya..... tujuan nak tengok festival Hot Air Ballon yang sedang berlangsung, tapi time sampai dah jam 1.00 petang, so ballon x der lor..... ada gambar sikit, but belum upload dari sd card camera lagi.....
'
but tujuan utama hari itu adalah nak melawat rumah kami yang sedang dalam renovation di No. 40, Taman Rawang Perdana..... yang bakal berjiran dengan Cikgu Kema yang bakal berpindah ke No. 55 taman yang sama..... rasanya umah dia kat ujung belah atas bukit..... next week nak try pi tengok lah.. hehe
'
ok, jom layan piccas.....
'
'
apa la yang dimenungkan my lil Aisha tu yerk.....
"bila la Aisha boleh memain kat rumah ni yerk, x sabo rasanya....."
'
'
inilah keadaan rumah aku pada hari ke 33 renovation..... datang hari Sabtu, so adalah pekerja sedang buat kerja dorang, kalu datang hari Ahad..... dorang x der, coz memang dah disyaratkan untuk tidak buat kerja pada hari Ahad, takut ganggu orang2 yang sedang bercuti di kawasan tersebut..... ok, kami akur......
'
'
tiang2 untuk buat beam telah didirikan semula selepas terpaksa dirobohkan last week dek kerana ada report berkaitan sesuatu di MPS..... then, dijangka hari Selasa [hari ini] lori simen akan datang untuk tuang simen buat slap tingkat 1..... semoga semuanya berjalan lancar seperti di rancang.....
'
'
hah, see my lil Aisha..... rajinnye anak mama ni tolong papa angkat kotak lampu..... seb baik kotak tu ringan jerk..... kami ada beli beberapa jenis lampu n kipas untuk dipadankan di runag tamu, ruang makan n tentunya bilik utama kami kan.....
'
'
x ketinggalan juga aku ada snap umah 'makcik kucing' sebelah..... see arrow tu..... menunjukkan kucing beliau sedang bersenang lenang atas kereta tuan dia..... tu baru satu..... yang lain sedang berkeliaran kat bawah kereta, kat tempat pasir, kat timbunan kayu, kat tepi tong air umah kami yang sedang huru hara tu..... tapi x sempat nak snap pulak..... cepat benau kucing 'makcik kucing' tu larikan diri..... degil sungguh.....
'
'
so, itulah aktiviti kami pada last Saturday..... balik dari tengok rumah, kami singgah Tesco Rawang untuk take our dinner..... lepas Maghrib, baru kami bertolak balik ke rumah sewa kami di Sentul, KL..... ondaway my lil Aisha dah tidur dalam kereta..... kepenatan.....
'
k, sekian
'
'

21.3.11

*Menu Makan Malam - Cara Aisha Solat*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
semalam hujan dari tengahari sampai lah ke malam hari..... hubby kerja so aku tinggal ngan Aisha jerk kat umah..... x tau dah nak buat apa..... tetiba timbul idea nak masak.....
'
pagi dah masak bubur untuk Aisha, tengok kat luar pokok ubi dah tinggi menggunung..... so, untuk tidak mengecewakan pokok ubi tersebut, maka aku dengan ditemani Aisha pon petik lah pucuk2 ubi tersebut untuk di masak..... n dari situ lah timbulnya idea aku nak masak di waktu keseorangan kat umah time tu..... nanti hubby balik kerja malamnye boleh la kami makan sesama kan..... hehe
'
jom tengok menu kami.....
'
~Pucuk Ubi Rebus~
memula nak masak pucuk ubi masak lemak, tapi x der santan la pulak.. huhu
'
'
~Sambal Tumis Bawang~
oleh kerana lada cili x der dalam peti sejuk, so aku gunakan cili merah giling jer la.. haha tu pon sambal tumis x letak ikan bilis.. huhu, boleh gitu kan, janji jadi sambal tumis.....
'
'
~Telur Dadar Daging Rendang~
hah, tengok dalam fridge ada daging masak rendang belen last week, tetiba timbul pulak idea siat1 daging tu biar halus, pastu tabur jerk atas telur dadar dalam pan tu..... ha, jadi ler telur dadar rasa rendang daging.....
'
'
~Ikan Masin Sabah~
ikan masin yang aku beli masa aku outstation kat Sabah last January..... sungguh rangup bila di makan, macam keropok pulak, hehe
'
'
secara keseluruhan, hubby makan dengan khusyuk nya, tanpa ada banyak bunyi..... cuma Telur Dadar Daging Rendang tu dia x berapa makan sangat..... bukan sebab x sedap, tapi hubby suspect darah tinggi, doc. dah advised untuk tidak makan daging.. so, tu yang dia x berapa nak makan..... tapi last2 dia gak yang perabih telur tu..... hehe Alhamdulillah
'
'
malam semalam juga time hubby x balik lagi dari kerja..... lepas aku solat Maghrib, tetiba Aisha yang tengah menyusu botol kat luar masuk bilik, coz susu dah habis ler tu..... dia terus pi kat tempat aku n kata "Pin... Pin..." sambil tangan tarik sejadah, nasib baik time tu aku dah sudah solat..... aku pon bangun bagi laluan Aisha tarik sejadah tu.....
'
dia terus keluar pi kat ruang tamu .....
'
dan.....
'
bila aku keluar, aku tengok keadaan Aisha dah macam ni..... hehe tengah sujud ler, aku pon terus ambil HP n snap ler buat kenangan.....
'
'
ops!! rehat jap tengok tv coz ada iklan.....
'
k, sekian
'
'

*T-Rex Makan Kawanku ~ Kawanku Di Makan T-Rex*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ini cerita betul punye..... bukan super impose..... ia direct dari camera Sony cybershoot milik Sandy n dia juga lah yang berada dalam gambar ini.....
'
bukan di luar negara, ia terjadi di Malaysia lebih kurang 2 tahun lepas pada 01 Januari 2009..... terjadi di KLCC..... hah, kat KLCC ada T-Rex ker.....? camner T-Rex tu boleh masuk ke KLCC.....? bile pulak berlaku.....? x masuk dalam surat khabar pon.....
'
'
jom kita layan pic dulu yerk.....
'
'
'
percaya atau tidak..... gambar ini telah buktikan segalanya.....
tapi Alhamdulillah, dak Sandy yang kena makan dengan T-Rex itu terselamat selamat.....
'

inilah dak Sandy yang kena makan dek T-Rex tu..... idup lagi sampai sekarang, sihat walafiat..... hehe, actually dia suoh kawan dia ambil gambar cenggitu masa ada pameran dinosour kat KLCC 2 taun lepas..... dak Sandy ni memang gitu ler dia..... asik ler ambik gambo yang ntah pape jerk..... but nice shoot kan.....

'

kalau nak tau, dalam simpanan dak Sandy ni memacam gamabr ader..... paling banyak adalah gambar yang berkaitan dengan kereta, macam2 no. plat kreta ada, macam2 kaler kreta ada, macam2 jenis kreta ada, macam2 corak kreta ada, macam2 kemalangan kreta ada, macam2 kerta mewah pon ada..... owh, gambar kreta dia accident pon ada gak..... hehe kan Sandy kan?.....

'

k, sekian

'

'

*Bila Anakku Yang Berusia 2 Tahun Shopping Sendirian*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah, tengok tajuk tu..... n tengok gambar2 kat bawah sebagai bukti..... hah hah, apa la yang jadi kan kalau anak-anak kita yang berusia 5 tahun ke bawah shopping bersendirian.....
'
kalau di negara Jepun, ada satu rancangan TV yang memaparkan gelagat kanak2 berusia sebegitu telah di arahkan oleh ibu bapa untuk membeli belah mengikut senarai barangan yang diberitahu..... gelagak kanak2 akan diperhati dan di rakam oleh kamera tertutup tanpa diketahui oleh kanak2 tersebut..... si ibu @ bapa akan menunggu di rumah sehingga anak2 mereka balik..... aku bangga tengok rancangan tu, entah apa tajuknye..... coz kanak2 di sana boleh di harap untuk membeli sesuatu mengikut arahan walaupon ada yang kengkadang tersalah beli barang..... but apa yang aku paling bangga adalah mereka berani untuk membeli belah seorang @ atau ditemani oleh adik mereka......
'
so, kali ni aku nak praktikan rancangan tu pada my lil Aisha, ok x..... jom kta tengok apa yang berlaku..... jom!!!!!
'
see, my lil Aisha sedang ushar barang apa yang nak dibeli.....
'
'
aha..... macam dah ada jerk barang dalam bakul tu.....
jom kita tengok apa yang Aisha beli.....
'
'
tu dia..... susu Nespray 1+ ada 2 pack n lampin pakai buang, ups, itu mama yang tumpang letak..... hehe, pandai anak mama shopping yerk.....
'
'
actually Aisha shopping dengan kami last Saturday lepas pi tengok umah kami kat TRP, Rawang..... time ni, hubby singgah pi potong rambut kat kedai Kwick Cut @ Tesco Rawang..... so yang tinggal cuma aku n Aisha, masuk jerk Tesco, malas nak ambil troli la pulak kan..... aku ambil la bakul heret..... n Aisha trus jerk meng'offer'kan diri untuk membawa bakul tu sampai lah ke kaunter bayaran.....
'
kalau aku ambil troli, mesti dia yang sibuk nak tolak tapi troli kan lebih besar dari Aisha, so aku prefer bakul heret tu, so xder la susah Aisha nak bawa kan....
'
k, sekian
'
'