^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.12.10

Anniversary + pre new year celebration kat umah

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
huhu, dah masuk waktu petang dah nie.....
'
Happy anniversary dear.....
love u very2 much.....
'
sok dah new year pon, semoga tahun baru ini akan bertambah seri hidup ini dan diberkati Allah segala apa yang kita lakukan hendaknya.... n semoga apa yang telah belaku di tahun 2010 ini menjadi tauladan serta pengajaran kita untuk menghadapi hari2 yang mendatang.....
'
'
'
ari ni, on our anniversary, kami hanya dok kat umah jerk, seb bek PM bagi cuti, kalu x, hm, kat opis ler aku sambut anniversary smbil wat keje di hujung taun..... huhu
'
xder pape yang istimewa..... cume wish di pagi hari.... itu yang penting bagi aku untuk mengingatkan kami sesama sendiri tarikh keramat kami.....
'
for new year celebration..... rasanye kat umah jerk kut..... malas arr nak kuar memalam hari, lgpon ada aisha, takut nanti dia x selesa lak dengan ramai2 orang kan..... hm, memang x penah sambut pon new year selama nie..... hehe
'
ops, aisha da bangun tido..... n nak makan nasi ayam, hubby baru beli tadi......
happy new year 2011
'
k, sekian
'
'




30.12.10

*PM istihar cuti 31.12.2010 sempena anniversary kami*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
see da pic kat atas tu..... maknenyer lagi 16 jam 03 minit 03 saat akan tiba saat aku sah bergelar isteri kepada Mohd Rosmadi sejak 5 tahun yang lalu..... hm, ekceli masa tu x berapa nak tepat sangat ler {lambat wat n3 nie} tapi yang penting tarikh tu kan..... hehe boleh ke gitu??.....
'
n sok PM dah istihar cuti sempena anniversary kami...... ops!! sempena kemenangan team malaysia la kan..... so, kami boleh la menumpang celebrate anniversary kami sok..... hm x der plan pape lagi n adiah pon aku x pikir pape lagi coz baru jerk last week sambut birthday aisha kan.....
'
tapi yang penting tengah malam ni, aku akan wish to my dear.....
"Happy 5th Anniversary Dear"
'
semoga ikatan perkahwinan kami akan bahagia selamanya dan kami sentiasa diberi kesihatan untuk membesarkan anak2 kami di masa hadapan, ameen
'
'
k, sekian
'
'

*Makan makan sate kajang Hj Samuri Taman Melati*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah, jangan ingat sate kajang ade kat kajang jerk tau..... sekarang ni dah ada banyak branch restoran sate kajang hj samuri tau..... paling dekat ngan opis aku adalah kat Taman Melati, hm, nak kata dekat..... ada la 10 minit kalu naik Akleh..... kalu dari KL dia ada sebelah kiri MRR2 selepas zoo negara..... sebelum Balai Bomba Taman Melati.....
'
ha, waktu lunch ari ni, aku n seluruh opismate termasuk bahagian Teknikal n bahagian Pemuliharaan Kraf n sorang staff R&D n sorang staff cawangan Pahang ada wat makan2 kat situ..... sume sekali ada lebih kurang 25 orang staff..... acara makan2 ni kami buat sempena perpindahan 4 orang bos2 kami yang akan berpindah dari bahagian kami termasuk big bos kami yang sporting benarkan kami balik opis lambat..... hehe, pukul 3 baru kami beramai2 masuk opis..... bos pon ada sekali kan..... so, x der masalah la.....
'
'
acara makan2 kat restoran sate kajang hj samuri yang menggabungkan 4 bahagian n 1 cawangan..... apa yang kami makan..... offcourse la sate kan..... + kek strawbery cokelat dari sekret resepi.....
'ni la bos kami yang sporting tu, Hj Mohd Mokhtar Bin Lop Ahmad (kiri) yang dapat hadiah 'besar punya!!!!!!' dari kami sebagai penghargaan sama2 manjalankan tugas di bahagian ini lebih kurang 1 tahun.....
'
makan2 ni jugak sempena nak menyambut taun baru + rai kemenangan malaysia menumpaskan indonesia dalam piala AFF..... haha, ye lah tu + esok cuti..... very de meriah la restoran sate kajang kami buat..... dah macam umah kami jerk gayanyer, orang keliling yang makan kat situ, mampu tengok jerk kami yang macam anak2 baru jumpa playground.....
'
seronok jerk..... hm, taun depan ngan pengurusan baru pulak..... x tau lagi gayanyer camaner..... tunggu je lah yerk.....
'
k, sekian
'
'

'





*TAHNIAH!!!!! Harimau Malaya - Esok CUTI!!!!!*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
TAHNIAH!!!
'
Kepada pasukan bola sepak Malaysia, tahniah! kerana telah berjaya merangkul piala Suzuki AFF 2010 malam tadi..... tak sia2 aku tengok tv berdua ditemankan aisha malam tadi..... hubby balik lewat coz ader keje yang nak diselesaikan kat opsi sebelum berpindah ke bahagian lain bermula taun depan [minggu depan].....
'
Pasukan Malaysia berjaya menumpaskan Indonesia dengan agreget 4 - 2..... betapa bangganya aku..... hehe, bukan aper, sebelum ni, setiap kali aku tengok perlawanan sukan x kira la sukan ape..... kalu secara langsung (kat tv je la kan) musti pasukan malaysia kalah..... so, malam tadi + malam sebelum ni (tengok kat kedai makan) barulah aku berjaya tengok secara langsung..... Pasukan Malaysia berjaya di perlawanan final..... Alhamdulillah.....
'
Tahniah sekali lagi kau ucapkan.
'
'
'
CUTI!!!!!
'
hm, lama dah x merasa dapat cuti peristiwa nie..... tapi sempena kejayaan pasukan bola sepak malaysia menewaskan indonesia malam tadi, Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak mengumumkan esok CUTI!!!!!..... yuhuuuuu, rasa cam best jerk kan..... coz dalam taun ni, kalu dapat cuti umum pon jatuh pada ari sabtu, so x der arr cuti ganti ari isnin.....
'
so, kepada rakyat Malaysia, berbanggalah menjadi rakyat Malaysia dan sokonglah industri sukan negara!!!!!
'
jangan lupa untuk sokong industri kraf negara juga!!!!!
'
untuk berita lanjut pasal piala AFF 2010 n pengumumkan cuti bacalah BERITA HARIAN.....
'
k, sekian

28.12.10

*Tak sabar.....nye nak balik KL*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
sekarang ni aku masih lagi berada di melaka, Puteri Resort Ayer Keroh, Melaka. dekat jerk ngan exit Ayer Keroh..... x berapa nak cukup tido lagi nie..... program kat sini akan abis petang ni.....
'

x sabonye nak balik KL
windu kat aisha
'
seb baik la kawan aku "Sandy" ader bawak broadband..... so, bley arr aku meng'update' blog aku yang x seberapa nie..... hehe
'
k, x bleh nak taip bebanyak coz tugas sebagai urusetia x abis lagik.....
sekian


'

27.12.10

*Outstation ke melaka*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm, ari ni, masa ini mungkin aku dah ondaway ke melaka..... melaka lagik, awal bulan lepas dah pi melaka kan..... ni pi melaka lagik..... huhu, camne, dah bos suke pi sane.....
'
kali ni aku pi ngan bebudah opsi for Ceramah Keusahawanan kat Puteri Resort, Melaka..... majlis tu sok, so biase arr urusetia kena pi awal kan, nak kena set-up pape yang patut kat sane nanti.....
'
hm, seb bek 1 malam jerk kena titon sane..... sok petang dah boleh balik dah..... tapi x tau la pukul bape sampai KL.....
'
sian aisha kena tido ngan papa sorang jerk malam nie..... sian kat aku jugak kena tinggal aisha..... hwua!!!! windu kat aisha.....
'
k, sekian
'
'
nak lepas windu..... tengok je la pic aisha yang ader dalam HP..... huhu
wishlist : nak nupload pic potong kek aisha kat tasik ari sabtu lepas

'
'

26.12.10

*Hujung minggu di rumah sahaja*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

pejam celik, pejam celik..... dah masuk waktu petang dah..... azan asar pon baru jerk berkumandang dari surau berdekatan umah..... baru boleh nak upload n3 kat blog..... apsal lak?? coz, my lil princess aisha baru jer menidurkan diri setelah berhempas pulas dari tengahari tadi menahan mata supaya tidak tidur.....

'

nape lak aisha nak kena tahan mata dari tidur..... coz ari ni, papa basuh motor, so aisha leh arr mbik kesempatan untuk bermain2 kat luar umah..... seb bek la kedua2 pagar umah tutup, kalu x, risau gak takut2 dia kuar n memain kat jalan raya..... nauzubillah.....

'

hm, semalam dah setel tugasan yang diimpikan iaitu, potong kek besday aisha + wat simpel photoshoot family kat tasik..... x boleh berlama2an kat tasik tu, coz cuaca mendung nak ujan, so..... dapat arr snap beberapa pic family yang aku rasa ok, best n boleh digunapakai sebagai family photo, tu pon camera D90 hubby yang snap sendiri guna self timer..... xder guna photographer pon..... insyaallah, sok kalu x bizi, akan aku kongsi sikit pic dalam blog ni wat kenangan.....

'

ari ni, dah petang ni, xder kemana2 pon kami, dok umah jerk, aisha pon pagi tadi bangun jam 10 pagi, mungkin penat ngan aktiviti semalam..... hm, ingat jap lagi nak kuar pi Mydin kat Danau Kota, tempat yang selalu 'umi' aisha pi shopping..... saje jerk nak isi masa lapang petang2 ari nie..... tu pon kena tunggu aisha bangun ler.....

'

hm, sementara tu, aku ngan hubby bermalas2aan ler kat atas toto yang dikhaskan untuk aisha tido kat ruang tamu ni sambil tengok tv yang crite ntah pape tu.....

'

k, sekian


24.12.10

*Selamat menyambut hari krismas*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
beberapa saat n minit lagi akan tiba 25 Disember 2010,
'
'
'
'
'
i want to wish
Merry Christmas
kepada semua penganut Kristian di seluruh negara
'
macam ler orang seluruh negara baca aku nyer blog nie..... hehe
'
aisha posing kat pokok krismas yang diperbuat daripada botol mineral
kat Jusco AU2, Setiawangsa
'
'

*2nd Birthday - Dinner + Simple Celebration*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ari ni genaplah umur aisha 2 tahun 1 hari..... ape la aku ni, 1 ari pon nak berkira kan..... huhu, baru satu ari boleh la ingat, nanti dah puluh2 hari, ader nak ingatnye..... hihi
'
bukan ape, cuma nak cerita dinner malam tadi cum sambutan 2nd birthday aisha yang simple tanpa kek, tanpa hadiah besar, tanpa lilin..... so, cerita banyak x guna..... jom kita tengok pic n ader la cerita sikit2 kat pic2 tu nanti yerk..... hehe
'
'
tengok tu, budak dah 2 tahun..... jelingan yang agak menggoda jugak la bagi aku..... boleh di asah lagi bakat jelingan menggoda tu.....
hm, x sabo bdaygurl tu nak tengok aper yang papa tulis, hihi
'
'
ha, tu la yang papa aisha tulis.....
"Happy Birthday Dizaaisha Umairah, 2 tahun, 2010"
papan tulis tu [pebenda tah nama dia aku x tau], kami beli untuk aisha yang dah sibuk nak menulis..... beli kat Mr.DIY kat Jusco AU2
'
'
sementara tunggu makanan sampai, aisha sibuk la dengan gadget baru dia tu..... makanan dah sampai pon dia x hirau..... tulis, padam, tulis, padam, tulis, padam..... pastu bangun, jerit2 melontarkan suara dia yang nyaring tu kat dalam kedai..... kedai ape yerk?????.....'
'
inilah tempat kami dinner malam tadi, makan 3 beranak jerk, tapi makanan penuh meja..... last last, pizza n hut platter bawak balik coz perut dah x muat..... huhu'
'
sebelum balik, snap pic jap kat entrance tu..... tumpang banner jerk.....
jangan mare yerk tokey pizza, kami x buat party kat situ, tapi nak bergambar ngan banner tu..... huhu'
'
insyaallah, dalam perancangan nak potong kek bday aisha sok kat tasik titiwangsa cum photoshoot family..... tapi x tau la jadik @ tak..... x der sponsor ni susah sikit nak buat, sume kena wat sendiri..... sesapa kengkawan blog @ kengkawan opis yang tertau n terlalu kat Tasik Titiwangsa n terjumpa kami syok sendiri berparty potong kek + snap2 pic, kalu nak join..... meh ler..... aku alu2 kan, tapi x der aper2 la, cume sebiji kek bday for my lil princess.....
'
k, sekian


23.12.10

*Masihkah Kau Ingat- bukan lagu*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
~catatan khas buat anakku Aisha~
'
'
'
'
'
'
'
dengan bantuan ubat induce, mama yang dah lewat 13 hari kandungkan aisha akhirnya selamat lahirkan aisha pada tarikh ini, bulan ini, tahun 2008, jam ini, minit ini [saat x sempat nak countdown]..... dengan berat 2.86 kg [berat jugak bagi mama], panjang 50cm [bukan tinggi coz time ni aisha baring] n ukur lilit kepala 34cm [ok ler tu, jangan besar kepala k] papa adalah saksi kelahiran aisha di Hospital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru.....
'
lama jugak mama nak tunggu aisha lahir ke dunia ni, nak tau kronologi kelahiran aisha tak?? k;
'
> mama last check-up kat Klinik Kesihatan Sening pada 20hb dis 2008 - doc. cakap kalu sampai sok aisha x kuar, mama kena antar pi sepital, nak paksa aisha kuar
'
> soknye 21hb dis mama pi klinik lagi n doc. trus bagi surat kepada HSI, JB - nak suoh mama masuk sepital ler tu
'
> 22hb dis tu, pepagi lagi mama, papa, nya'i n ya'i anta mama pi sepital, sampai lebih kurang 12tgh trus pi lab, coz doc nak check bukaan - ha, dah 3 cm
so, doc cakap kena stanby la kalu2 aisha nak kuar bila2 masa dari sekarang
'
> malam tu mama tido sensorang kat bilik sepital, papa tido kat loby sepital - huhu, x leh teman mama kat wad
'
> 23hb dis, jam 10.00 pagi nurse suoh tukar baju, pakai baju yang sepital sedia untuk pesakit - nurse cakap nak kena tolong pecahkan air ketuban, mama x tau ape benda prosedur tu, so mama ikutkan je la
time ni dah berdebar dah hati ni, trus bg mesej kat papa bgtau mama dah kena masuk lab
'
> lepas doc pecahkan air ketuban, lagi sekali mama kena dok sensorang dalam lab tu
mama cuma dibekalkan dengan air masak 1 gelas - nurse cakap kalu nak air lagi bagitau dia, ok
1 gelas air pon mama x bleh nak abiskan, coz kat dalam lab tu sejuk + air ketuban yang sentiasa keluar, buatkan mama lagi sejuk
'
> kejap2 mama dengan orang bilik lain menjerit coz baby memasing nak kuar - mama jerk yang baring dendiam dalam bilik tu, coz nak bangun x bleh, tangan ada wayar
'
> lebih kurang 4 jam lepas tu, baru mama rasa sakit sikit2 tu pon lepas 3 kali nurse tu naikkan paras ubat kat mesin apentah, mama pon x tau
'
> then jam 5.30 petang [dalam bilik tu ader jam betul2 kat dinding depan mama] mama start rasa sakit yang teramat sangat, x dapat nak bayangkan sakitnyer macam mana, mama trus jerit panggil nurse - nurse tanye "dah nak teran ker?", hm, mama sempat pikir dalam ati, mana la aku tau nak teran dah ke, belum..... isk, beberapa minit lepas tu papa pon masuk bilik nak bagi semangat kat mama, hehe sukenyer
'
> 5.45 ptg, sorang doc yang dah abis duty, masuk bilik mama n tolong mama nak kuarkan aisha n dia jugak la yang bagi semangat jugak
'
> alhamdulillah, tepat jam 5.49 petang, mama dah boleh menangis dalam kegembiraan yang teramat sangat kerana aisha selamat lahir dengan cukup sifat ke dunia ini - nurse tunjuk kat mama, tapi mama x berapa nampak coz mama x pakai speck time tu, nurse bawak dekat2 baru boleh nampak, seronoknye
papa trus azan n iqamat kat aisha, then papa kena kuar n tunggu mama kat luar lab
'
> nurse bawak aisha kuar dari bilik coz nak cuci badan aisha yang penuh ngan darah, sementara nurse lagi satu jahit luka mama
'
> peh tu, lama jugak la mama kena tinggal ngan aisha dalam lab tu, coz nurse sibuk tolong kelahiran mama2 orang lain - aisha ada jugak menangis time tu, mungkin nak susu, tapi mama xder kudrat nak bangun n pi kat troli aisha nak bagi susu, sedey - x tau nak mintak tolong sape coz nurse x der lalu pon kat pintu bilik mama time tu
'
> jam 8.30 malam [bayangkan dari jam 5.50 - 8.30 = 3 jam kami ditinggal] baru lah ada nurse yang datang n bagitau kita dah boleh masuk wad biasa, seronoknya
'
> kuar dari lab, papa dah menunggu [sian jugak kat papa coz lama tunggu kita kan aisha] nak iring kita pi wad
'
> pehtu papa kena kuar, n sekali lagi mama tidur sensorang dalam wad tapi kali ni mama ade teman..... AISHA
'
> sok nyer 24hb, bermulalah perjalanan aisha balik ke umah 'nyai n yai selama 2 bulan, sebelum tu singgah umah pak long dulu, makan
'
'
hari tu sume orang seronok, termasuk la kengakawan mama n papa kat opis KL, mama ader sent pic aisha kat kengakawan mama waktu tu, mereka pon tertunggu2 biler aisha nak kuar
'
n sampai ari ni, kalu mama @ papa ada keje kat opis time ujung minggu, aisha akan ikut mama pi opis n kengakawan mama n papa seronok jerk layan aisha
'
nak tau mana mama dapat nama DIZAAISHA UMAIRAH?? hehe
'
DIZA [mama cantumkan hujung nama mama n papa "RosmaDI, MasnainiZA"]Meaning = riang gembira
Origin = hebrew /Ibrani
'AISHA [papa suka ngan nama ni]
Meaning = sejahtera / hidup / dia yang tinggal
Origin = arabic
Alternate spelling = ayesha / aishah / iesha
Notes = isteri Nabi Muhammad
'UMAIRAH [mama tambah biar bunyi sekata bila disebut]
Meaning = berpipi merah jambu
Alternate spelling = humaira
'
so, pada minit ini, genapla aisha 2 tahun di hati mama n papa, semoga aisha jadi seorang umat manusia sebaik isteri Nabi Muhammad dan hidup sejahtera, riang gembira dan menggembirakan orang lain
'
k
'
'

*hAPPY bIRTHDAY aISHA*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm, nampak x nombor kat dalam kotak countdown kat atas tu.....
000:00:00:00
hah! maknenyer inilah harinyer.....

'

'

so
to my lil princess
Dizaaisha Umairah Binti Mohd Rosmadi
v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

hAPPY 2nd bIRTHDAY


'

'

semoga menjadi anak yang solehah, dengar kata mama n papa, tidak mudah terpengaruh dengan dunia luar yang boleh memesongkan akidah.
'
mama n papa sentiasa doakan yang terbaik bagi aisha
love u so so so much
'
'
'



22.12.10

*Anakku bakal gadis litar*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm..... dah tengahari dah nie..... baru nak bersiaran kan..... konon2 macam siaran tertunda la ni.....
'
ari ni kena attend Bengkel Penyediaan Fail Meja (FM) Dan Manual Prosedur Kerja (MPK) kat opis jerk..... start pagi tadi, abis esok petang..... dari pagi sampai ke petang..... tu yang lambat tu..... jap lagi pukul 2.15 petang sambung balik.....
'
k lah, x mor membebel bebanyak..... cuma nak kongsi pic2 our lil aisha yang macam gadis litar jerk aku tengok..... hikhikhik cam perasan jerk mama asiah ni yerk..... huhu
'
x per la, janji aku nak kongsi pic aisha.... lama x tepek pic aisha kan..... hehe, jom kita tengok.....
'
'

tengok tu, my lil aisha wif her umbrella, jalan2 keliling halaman umah.....

'
'

punye la pusing2 keliling halaman umah, sampaikan aku x dihiraunye, suoh posing pon dia asik ler ngan payung dia.....
'
'
sampai poluh mengalir kat pipi tu, dia still main ngan payung tu..... hehe
'
'
hm, ada calon nak jadik cam gadis litar x????? harharhar..... tapi x mor arr yang seksi2 sangat..... hilang kecunnan my lil aisha karang.....
'
ekceli banyak lagi pic aisha ngan payung nie..... tapi takut x sempat nak upload..... so ni je la yang ada yerk..... hikhikhik so sweet my lil aisha..... sok birthday aisha yang ke-2 tahun..... ingat ujung minggu ni nak celebrate simple2 jerk..... semoga diizinkan Allah..... ameen
'
k, sekian
'
'

21.12.10

*The Creative AT&T Advertisements*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin


































'

no komen.....

but so so so sweet

'
'