^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

25.11.10

*Berita dari johor.....*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
huhu, dah nak masuk tengahari dah ni, baru leh entepremkan diri kat sini..
'
apsal erk??
'
hm, aku sekarang ni kat johor, JB umah kak long aku untuk misi pembayaran penuh bagi kereta milik aku sindrik..... huh, x sabo nak bayo abis ni, lpas ni boley la soping sakan ngan duit tu, sakan ker? huhu.....
'
alhamdulillah dah sampai kampung pon..... sampai dalam pukul 4.oo pagi tadi, sorry kak long yerk ganggu waktu tido kak long..... hm, jap lagi kami akan kuar untuk langsaikan misi kami sebelum bertolak balik ke kampung sebeno2 nyer [umah parent] kat FELDA ADELA..... di sana untuk misi yang lain plak, for my sister wedding reception.....
'
hm, x tau la sempat nak update @ x blog ni kalu aku dah terlekat kat umah mak tu..... maklumla, musti ader jerk keje2 yang perlu di buat kan..... x per la, kalu ader masa, insyallah boley jerk.....

'

'

' tuan umah yang tumpangkan kami tido untuk semalam, thanx kak long n abg erol

'
k, sekian


24.11.10

*Kami bersama-sama, semoga selamat semuanya*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam pagi,
'
hm, ntah pape la tajuk n3 aku ri ni kan... huhu, pale tengah fenin nie, memacam yang aku pikirkan..... tu ekceli tajuk n3 2 in 1....
'
sebenonyer untuk frasa pertama tu..... "kami bersama-sama" adalah nak menunjukkan aku n hubby kene attend kursus ri ni, aku memang dah dari semalam attend 'bengkel pengubalan manual' n ri ni last day but still sampai malam..... n my hubby akan attend "program wacana intergriti" @ Jabatan Arkib Negara, 8.00 am - 5.00 pm.....
'
punyer la kelam kabut pg tadi, sampai terlupa nak masukkan susu aisha untuk di bawa ke umah 'umi' aisha..... huhu, so hubby yang terpaksa antar aku ke opis pg ni, terpaksa lagi balik ke umah semula untuk antar susu ke umah 'umi' n terpaksa plak berkejar ke arkib untuk attend kursus tu..... sian la kat hubby aku.....
'
hm, camaner la x kelam kabut, malam tadi aku abis kursus pkl 11.00 mlm, pastu smpai umah, jiran sebelah sebelah umah aku ader wat BBQ plak.. n dapat ler kami merasa sate n tiram bakar..... so ntah pukul bape lak kami tidur..... seb bek time aku balik umah, aisha dah tidur, kalu x..... hehe, main ngan aisha lagik.....
'
then, aku baru nak tidur tetiba teringat lak beg aisha..... hah! dah kemas baju aisha lum erk? [aku memang akan bekalkan baju aisha tiap2 ari, x biasakan buat stok baju untuk seminggu kat umah 'umi' aisha] aku tanye hubby..... "belum la, mana papa tau nak masukkan baju ape" huhu, aku pon buat la pape yang patut, n bekas susu tu ekceli aku stanby untuk 2 - 3 ari jerk [coz nak tinggal balik kg, x mor arr tinggal stok kat umah 'umi' aisha].....
'
susu oh! susu, aku dah masukkan susu dalam bekas kecil, n aku dengan konfidennyer masukkan dalam beg..... n pagi tadi sampai ke opis..... 'umi' aisha call bgtau yang susu aisha x der..... huwa!!!!! rupe rupenye aku salah masuk beg ler.....
'
then, because of that my hubby terpaksa balik umah semula..... sorry sesangat ye dear..... love u so much!! hehe
'
hm, untuk frasa kedua..... malam ni lepas kursus aku habis lebih kurang pukul 10.30 malam, kami akan bertolak balik ke kampung 'FELDA ADELA' yang di cintai..... tu adalah for my sister wedding reception on this saturday..... semoga selamat segala-galanya.... ameen.....
'
so, ni lah dulu n3 aku wat masa ni, dah nak kena sambung sesi kursus kat bawah nu.....
'
'
'
k, sekian


23.11.10

*Bengkel Pengubalan Manual*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
i'm attending ;-
'
Tajuk : Bengkel Pengubalan Manual
Tarikh : 23 - 24 November 2010
Masa : 8.00 pagi - 10.00 malam
Tempat : Dewan Seri Utama II,
Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia
'
k, sekian

22.11.10

*Esok, akan ku tinggal lagi Aisha wif Papa*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

huhu,

cam sedey jerk tajuk tu kan..... hm, bukan aper baru jerk sebelum raya ritu aku tinggalkan aisha dok ngan hubby coz aku pi kursus kat cherating, kuantan dr 12 - 15 hb yang lepas.... 4 ari tu..... seb bek kawasan tu ader 3G, tiap2 ari ler aku mengadap HP nak tgok muka aisha, time dia tgak makan pon aku nak tgok..... huhu windu gilorzzzzz time tu

'

n

'

sok, aku akan berkursus lagik selama 2 ari, seb bek kat KL jerk..... tapi kursus tu sampai malam woooo, so terpaksa la aku tinggalkan aisha lagik smpai ke malam, musti time aku balik ke umah, dia dah tido, huhu..... x boleh la aku nak golek2 ngan aisha, hm..... walaupon 2 ari..... aku rasa cam lama jerk kan..... sabo2, tu sume tuntutan kerja kan.....

'

x per, start khamis - selasa minggu depan aku akan habiskan banyak masa ngan aisha..... swonoknyer..... yuhu!!!!! apsal erk..... nanti aku crite..

'


selit ckit pic aisha masa pi BGRC, Kuantan


'

k, sekian


*Sup Tulang Daging Korban*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah, hari isnin dah kan.....
'
berlalu lah sudah minggu lepas aku datang kerja di temani aisha..... hm, swonok tau, minggu ni 'umi' aisha dah kembali ke KL, so aku hantar la aisha ke umah 'umi'..... baik tul anak mama tu, coz dia x nangis pon biler antar walaupon dah lama berkepit ngan aku..... hehe
'
k, x mor criter panjang..... pagi ni nak crite yang aku telah berjaya mengorbankan daging korban yang berrumah tangga dalam fridge aku tu semalam..... so, nak tau aper yang aku buat ngan daging tu.....
'
jom tongok.....
'
'
'
hah, dapat bayangan x aper yang aku buat tu..... oleh kerana dalam kepingan daging korban tu ader tulang..... so, aku dengan sewenang2 nya telah merealisasikan impian untuk mengorbankan daging korban tu menjadi *Sup Tulang Daging Korban*..... haha
resepi yang simpel mimpel, boleh arr aku buat.....
'
aku tambah sikit dengan telur dadar n sambal kicap untuk menu makan tengahari merangkap makan malam..... huhu
'
'
'
eh! eh! my lil aisha nak enterprem jugak la..... aku sibuk snap pic sup atas dapur tu, dia pon sibuk gak suoh aku snap pic dia..... hehe, kat dapur pon jadik.....
hm, lepas ni kena pikir lain menu lak yang simpel2 coz ader lagi daging korban dalam fridge umah tu..... huhu
'
selamat bercuti wat orang JOHOR ari ni yerk [jeles ni tau]..... i'll be there on this coming thursday.....
'
k, sekian


21.11.10

*Hari ni betul betul nak masak daging korban*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ahah!
semalam aku dah berkira2 nak masak daging korban, dah kuarkan pon daging tu dari dalam fridge, tapi malang buat daging itu, di waktu petang aku terpaksa masukkan balik dalam fridge coz x boley nak masak lagi.
'
bukan pae
semalam seharian [x der la seharian sangat] kami kuar jenjalan di KL yang masih lengang lagi nie..... konon2 pepagi dah search tenet cari resepi nak masak daging..... tup2 hubby tanye nak kuar x??
wah!! aku aper lagi, angguk pale je la..... haha
'
so semalam, lepas siap2 kerja umah, lepas aisha bangun tido n siapkan dia..... kami pon memulakan perjalanan ke.....
> bengkel kreta hubby [owh ptut arr dia ajak kuar, rupenye nak tgok kreta dia, hehe]
>> carrefour ampang [asal nak carik baju untuk majlis bertandang adik nnti bulan 12, tapi x terjumpa la, kena ikut colour concept]
>>> carrefour wangsa maju [carik baju untuk majlis bertandang adik, alhamdulillah jumpa dah..... makan time - KFC]
>>>> balik umah jap coz orang yang nak repair tv dah mari [seminggu lah kami xder tv, seb bek dah beli tv spare wlopon kecik, syukur] [ time ni aku dah berkira2 nak masak daging korban tu, haha, tapi x jadi jugak]
>>>>> jusco setiawangsa [cari adiah untuk kawin adik next week + baju baru for my lil aisha]
>>>>>> balik umah dah malam [dah malas nak masak dah n masuk lah kembali daging itu dalam fridge, huhu]
'
so, ari ni..... aku nekad nak masak jugak daging tu..... harap2 hubby x ajak pi memana, ameen.....
ops!!! aisha sudah bangun, so kena uruskan dia laks.....
'
k, sekian

20.11.10

*masih berkira-kira, daging korban nak masak apa*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
salam pagi sabtu,
ni nak wat n3 secepat yang boleh sementara aisha masih tidur di ulit bantal golek nie..... hihi
hm, bangun pagi jerk, dah macam2 yang aku pikir, 1st thing adalah nak b.fast aper pagi nie yerk, hm... malam tadi ader masak nasi lebey, so masak nasi goreng jerk la kut..... hehe, sonang ja tuh..
peh tu, nak bubur nasi aisha sambil masukkan kain dalam washing machine n on plug.....
tapi sampai ke aku bukak lappy hubby sekarang nie..... yang tengah ader dok dalam pikiran aku adalah.......... daging korban dalam fridge yang lebey 2 kg tu.......... hm, nak masak aper yerk?????
puas la aku pikir..... nak masak kari, masak kicap, masak sambal, masak lemak, masak goreng kunyit, masak padprik????? huhu, sume tu aku x tau nak masak, tu lah, rajin sangat aku ni pi dapur kan?????..... lagi pon dalam fridge cuma ada carrot (yang memang stanby untuk bubur aisha), ada cili giling (ihsan MIL sebelum dia pi haji), buah tomato (sebiji jerk tinggal), telur (yang aku dah guna malam tadi wat masak)..... hah! aper ader laagi dalam fridge tu yerk.....? yang lain sume bende2 segera jerk especially air kotak aisha yang memang sentiasa kena ada coz 1 hari dia kompem mintak.....
hm..... x der idea la nak wat aper ngan daging tu, kalu buleh nak gune ape yang ada kat umah jerk, x mor la pi kedai beli bende2 nak wat masak..... last2 karang, ader aku goreng jerk daging tu karang..... yang lebey2 tu, mungkin sok biler idea boleh la masak resepi lain laks.....
owh!! search tenet jap arr..... kut2 la ader resepi mudah, ringkas, sedap yang boley aku aplikasikan ke atas daging tu.....
huhu, carik idea, carik idea.....
k, sekian

19.11.10

*Bila aisha ikut mama ke office*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm, sepanjang minggu nie aku telah ditugaskan untuk mmenjadi baby sitter kepada anak aku si princess aisha tu..... bukan aper 'umi' aisha balik negeri sempena raya aji n nak uruskan kemasukkan anak dia ke sekolah..... so sepanjang minggu ni aku terpaksa dalam suka bawak aisha pi tempat keje..... seb baik bos aku ok, as long as aku leh wat keje n x ganggu persekitaran opis nie..... dia rela jerk, n dia pon suke ngan bebudak coz anak di sorang jerk, tu pon dah taraf bujang dah.....

'

so, aku dengan rela hati n senang hati bawak tiap2 ari bawak aisha ke opis..... n aku bangga ngan anak aku yang baru sorang tu (wink wink) coz dia so behave la kat opis aku..... tapi kalu dia lapar @ nak tido..... ha, sndri mau ingat la kan.....

'

hah, x mor criter panjang..... see da pic that I snap2 wif my lil princess lah.....

'

'

tgok tu, siap pakai tag lagi tau..... hehe

'

'

ni kat amphiteater opis aku..... open jerk, so boleh la aku melaram ngan aisha kat sini... pak guard pon tumpang swonok tgok gelagat aisha.. haha

'
'

hah! tengok tu, dah macam nak menyanyi lak atas stage tu.....
'
'

siap ader gaya menari sambil duduk la plak, nak menari inang tu, hihi.....
'
'

pic atas: aisha dok mencangkung bawah stage..... pic bawah: aisha tengah dok ushar pak guard di sebalik kaunter informasi.....

'
'

di hari yang sama, di opis yang sama, di kawasan yang lain.....

'

'

ni kat kawasan depan cafe yang di beri nama 'craft delight' n kat situ jugak ader kolam ikan..... sebelum aisha terjun dalam kolam ikan tu, baik aku ajak dia balik opis..... hehe

'
'

tengok to, menonong jer jalan tinggal kan aku kat belakang..... biler panggil nak snap pic, trus dia mencangkung..... huhu

'
'

aisha lebih berminat ikut jalan yang dikhaskan untuk trolly daripada ikut tangga..... klik! snap pic dulu sebelum sampai ke atas.....

'
'

pic atas: dalam lift pon nak snap gak..... gilers gambo nyer mama nie..... pic bawah: aisha dah stanby nak touch pas untuk masuk ke opis.....


sekarang ni aisha tengah tido, so boleh la aku berblog kejap..... karang biler dia dah bangun, babai la blog n segala tenet ni yerk..... selain aku buat keje hakiki aku kat opis ni, aku kena layan aisha wat kali terakhir minggu nie kat opis..... minggu depan 'umi' aisha dah balik KL dah, n mulalah rutin aku seperti biasa sebelum2 nie.....
'
k, sekian


*Bila mana petir berlalu, ku dapat tv baru..*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah! semalam petang blik dr opis, hujan turun dengan lebatnya..... tapi sebelum tu, petir punya la kuat n guruh berdentam dentum..... dua tiga kali la jugak umah aku kena trip elektrik..... smpai aisha yang baru jerk nak terlelap sebelah aku terkejut n menangis.....
'
di sebabkan kilat tu jugak lah tv kat umah aku tetiba out of power..... try idupkan x leh jugak, hubby try godeh2, tapi x mau idup jugak.....
'
hm, aku cuba cadangkan pada hubby, "kita beli tv baru je lah, yang kecik dah ler, nnti kalu pi anta repair musti smpai seminggu baru siap", ini dari pengalaman kami yang penah jadik macam ni sebelum ni, hampir seminggu kami tengok tv kecik yang dah hampir ilang gambar gara2 tv sediada hantar kedai untuk repair.....
'
hah! nak tau, hubby trus jerk bersetuju..... trus jerk dia mbik lappy dia n bukak mudah.com..... ha, nak beli tv through mudah.com ker??? carik punye carik punye carik..... ader la yang berkenan tapi..... isk, nnti kang x der warranty plak..... x mor x mor
'
so, malam tadi, lepas maghrib, kami pon memulakan pencarian kami dari satu kedai elektrik ke satu kedai elektrik..... akhirnya selepas puas berjalan (ekceli naik kreta), kami pon terlekat kat satu kedai ni kat gombak..... setelah berkira2, mencongak2 n kami pon bagi la tokey kedai tu duit tambahan bagi akaun semasa kedai tu.....
'
n malam tadi jugak hubby trus pasang tv tu..... walopon kecik, tapi kami puas ati janji dapat tgok tv..... nak beli yang besar pon nak wat pe kan, yang sediada tu dah ada.....
'
so, bermulalah kehidupan di umah kami ngan tv kecik sebelum tv sediada di hantar untuk repair.....
'
k, sekian

18.11.10

*Wat ilang boring petang2 nie.....*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

*tengahari sudah, lambat betul masa berlalu*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
tengok jam, sekarang baru pukul 11.45 tengahari..... hm, baru sampai tenaghari, aku rasa cam dah lama jerk aku dok tecongok kat opis nie..... baru sampai tengahari ker? iskiskisk
'
rasa masa lambat berlalu, coz opis ni rasa sunyi sepi jerk, sume orang masih bercuti..... seb baik la 'umi pengasuh' masih bercuti kat kampung dia nuun di utara..... so, aku leh bawak aisha pi opis..... bos pon mengizinkan..... n sepanjang aku kat opis, leh arr aku melayan aisha yang tak boleh dok diam..... tengok aku dok diam pon dia x boley..... kalu diam pon, sekejap jerk biler aku bukak crite upin ipin yang disediakan oleh budak opis aku..... thanx timah.....
'
biler la boleh balik ni yerk.....?????
'
k, sekian


16.11.10

*Apa nak buat ari ni yerk.....?*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
google punye pic
'
'
hah!, lama x keudara, hampir 4 hari..... hm, bukan hampir, tapi memang 4 ari pon..... bukan malas nak update blog, tapi aku kena kursus kat cherating, kuantan, semalam baru balik, n ari ni mula bekerja.....
'
hm, ramai ker yang bekerja ari nie? aku rasa cam x kerja jerk, coz kat opis aku ni dari 19 orang, tinggal 9 orang..... hah!!!!! maknenyer 10 orang bercuti..... maklumla sok cuti raya haji..... aku? x cuti lor..... coz mggu depan aku nak balik kampung sempena majlis perkahwinan adik aku, so xder la tiap2 minggu aku nak cuti kan..... huhu, nak balik umah MIL, dorang x der kan, coz pi tunaikan haji di Mekah.....
'
hmmmmm tu yang aku rasa cam mood ke laut jerk nak keje ari nie..... last week aku baca n3 kengkawan jerk yang mood ke laut..... minggu ni aku lak yang rasa..... huhu
'
apa nak buat ari ni yerk.....? hm, buat lah pape yang patut kan, dah orang x der kat opis, my lil princess aisha pon ikut aku pi keje ari ni coz umi pengasuh cuti balik utara nak sambut raya..... so, ape yang aku boleh buat.....

'

'

'

'

'

LAYAN AISHA!!!

'

'

'

'

'

k, sekian


11.11.10

*Punca utama kerosakan hati*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
'
'
hah! dah nak petang dah pon, bos pi meeting, so aku gunakan kesempatan yang ada ni nak kongsi sikit maklumat pasal hati..... kengkawan tau x punca2 utama kerosakan hati? hm, maklumat ni aku dapat daripada email, so aku letakla kat sini yerk..... jangan tanye lebey2 nnti aku x tau nak jawab lak, baik pi spital jumpa doktor yang lebih pakar..... k
'
Punca Utama Kerosakan Hati
'
1. Tidur terlalu lewat dan bangun esoknya terlalu lewat adalah penyebab utama.
'
2. Tidak buang air di waktu pagi.
'
3. Terlalu banyak makan.
'
4. Tidak mengambil sarapan pagi.
'
5. Mengambil terlalu banyak ubat.
'
6. Terlalu memakan makanan yang mengandungi bahan pengawet, additives, pewarna makanan dan pemanis buatan.
'
7. Mengambil makanan yang menggunakan minyak yang tidak sihat.
>> Seboleh2 nye kurangkan guna minyak untuk menggoreng walaupon minyak terbaik seperti minyak zaitun. Elakan mengambil makanan bergoreng ketika anda sedang penat kecuali badan anda betul2 fit.
'
8. Pengambilan makanan mentah / makanan terlebih masak.
>> Sayuran yang dimakan haruslah dimasak dengan kadar yang tidak terlalu lama (over cooked). Sayuran yang digoreng harus dihabiskan dalam satu hidangan, tidak boleh diulang masak.
'
Kita sebolehnya harus mencegah perkara ini tanpa perlu menambah kos. Kita hanya perlu melakukan gaya hidup sehari-hari dan kebiasaan aktiviti makan yang baik. Mempertahankan kebiasaan aktiviti makan yang baik adalah sangat penting bagi tubuh kita untuk menyerap dan menghilangkan bahan2 kimia yang tidak diperlukan badan kita mengikut 'jadual' yang betul.
'
'
k, sekian


*Opis ku beransur-ansur lengang*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
yuhuu!! semalam dah gaji bagi orang2 gomen kan?? hm, aku salah sorang dari mereka..... n semalam jugak aku berjaya mengeluarkan diri dari opis ini, time lunch tau..... pi ke Semua House n menyopingkan diri aku ini..... tapi seb bek aku sentiasa beringat yang nak sampai bulan depan masih jauh untuk aku capai..... hehe, dapat jugak la aku rembat blouse sehelai n aksesori untuk aisha pakai pada 27hb nnti..... hihi
.
hm, bermula ari ni opis aku akan beransur2 lengang ngan orang, ramai ke yang nak berenti kerja @ ramai ker yang nak bercuti..... oh tidak!!!!! sebenonyer sekarang ni musim kursus n musim bengkel bagi opis aku nie..... hm, ari senin lepas dah ade sorang budak opis yang dok sebelah kiri aku ni dah ilangkan diri ke Perak coz nak handle bengkel kemahiran seramik kat sana..... ari ni lak ader 6 orang budak opis aku ni akan pi kursus BTN termasuk budak yang dok sebelah kanan aku..... so aku tinggal sorang la ni..... huwa!!!!!
.
hm, sok aku akan menyusul mereka2 ini n aku akan menghadirkan diri ke Bengkel Pengukuhan Pasaran Antarabangsa Sesi 2/2010 kat Cherating, Kuantan start 12 - 15 November 20110..... tetiba jerk aku kena pi sesi 2 kan, padahal sesi 1 aku x terlibat langsung..... x per la, aku attend jerk dah orang suruh kan.....
.
so, tinggal la aisha kat umah ngan papa dia..... huhu sedey!!!!! 4 ari nak tinggal aisha, dah la aisha tercedera kena iron malam semalam..... hm, x per la..... aku percaya yang hubby aku boleh jaga aisha bebaik coz sebelum ni pon hubby dah penah jaga aisha 3 ari tanpa aku..... cuma aku la yang kompem akan windu kat aisha.....
.
.
huuuuu! windu aisha.....
.
k, sekian


10.11.10

*Dek kerana iron, dua kali aisha merana*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm.... hati ibu mane yang x gundah gulana dek kerana anak tiba2 menangis di malam hari kan? ini terjadi pada aku malam tadi... tetiba jerk aisha yang aku tgok sedang bermain tricycle dia tu tetiba jerk nangis..... aku yang tengah baru nak duduk depan tv lpas iron baju trus meluru ke aisha..... aku rasa macam nak pitam jerk coz aku dah dapat agak aper yang berlaku.....
'
apa yang berlaku? tangan aisha kena iron panas, huwa!!!!!!!!!!..... see dalam pic tu, tangan belah kanan kat jari telunjuk.....
'
'
x nampak ker? aku closeup ckit..... nampak x antara jari telunjuk ngan ibu jari tu.....
'
x brape nak nampak lagi?..... ha, ni aku tolong zoom kan, kalu x nampak, maknenyer korang kena tukar PC atau mata korang yang x brape nak terang time baca n3 nie..... hehe..... see dah mula menggelembung la..... ni pic pg tadi sebelum gi umah 'umi pengasuh'.....
'
ekceli sebelum ni, aisha dah penah kena iron kat kaki, smpai sekarang parut tu ader lagi..... dah macam2 ubat n cream aku sapu kat c2, tapi hasilnya belum betul2 aku puas hati.....
'
'
'
ptut arr aku rasa macam len macam jerk malam tadi lepas iron baju..... aku rasa dah letak bebaik da iron tu kat ujung meja, padahal biasenyer aku bior jerk iron tu kat board..... hurmmm, bende dah nak jadi kan, mengeluh pon x guna..... tapi sian kat aisha, coz start kena tu dia punya la menangis walopon aku dah pujuk ngan macam2 cara..... dokongan aku jgan cakap la, memang x turun dari dokongan aku, paling kuat dia nangis masa aku sapu ubat gigi kat tempat melecur tu, orang kata kalu letak ubat gigi, tempat tu x akan gelembung kan.....
'
lepas sapu ubat tu, papa lak dokong..... nangis lagi n sampai muntah lak aisha..... sian la aku tgok aisha, smpai teresak2 dia nangis, lpas muntah papa la mandikan aisha, dah la malam, sejuk, menangis lak..... aku dah mula risau coz aku tgok aisha dah mula nampak tanda2 nak selsema..... puas aku pujuk, lastly dah nak tido dekat pukul 12 tghmlm baru dia diam..... tu pon time tido kejap2 aisha terbangun n menangis..... aku la x boley tido nyenyak, papa tido kat ruang tamu coz takut tertindih tangan aisha tu.....
'
hurm..... lepas ni aku kena la beringat pasal iron, dah 2 kali terjadi..... parut lama blum ilang, dah kena lagi..... hm, ada x cara cepat nak ilangkan parut melepuh?..... sian sungguh aku tgok my lil princess.....
'
k, sekian


*Si cilik bakal pengganti YUNA*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

sapa yang x kenal ngan Yuna, penyanyi wanita bertudung yang seba boleh, trademark dia adalah menyanyi dengan bermain gitar. beliau juga merupakan penulis lirik, gitaris dan dalam masa yang sama adalah mahasiswa di UiTM Shah Alam dalam jurusan undang2. gadis berumur 24 tahun yang berasal dari Alor Setar, Kedah ini bakal menyambut ulang tahun pada 14 November ini. Happy birthday Yuna!!!!!
'
sejak menceburkan diri dalam dunia nyanyian ini, beliau telah banyak mendapat anugerah melalui AIM, AJL dan ABPBH, beliau juga telah berjaya menambat hati penerbit di Australia untuk membuat persembahan di sana. -info n pic from wikipedia online-
'
ok, cukup pasal Yuna la yerk, ni nak crita pasal 'si cilik bakal pengganti Yuna'..... sape yerk? hehe, musti la anak mama sorang nie [setakat ni la kan] huhu..... x caye????? hm, tgok je la aksi my lil aisha ngan gitar baru dia..... beli yang murah2 jerk kat TESCO, nnti biler aisha dah besar n nak jadik betul2 cam Yuna, baru leh beli yang mahal ckit, ckit jerk mahalnye..... hehe
'
so, jom kita tengok si cilik yang bakal menggantikan Yuna ini.....
'
'
aisha wif her new guitar, tengah test tali tu ok ke tak.....
'
'
yeah!!!!! salah satu aksi bakal artis.....
'
'
gitar murah milik aisha buat masa ini.....
'
'
alamak! tali longgar la plak, patut arr bunyik sumbang jerk.....
'
'
ketatkan ckit tali nie, baru la bunyik nyaring.....
'
'
hm, ni nak jadik artis ker nak jadik tokey kedai gitar ni.....
'
'
sempat lagi minum air, tapi gitar x lepas dari tangan.....
'
'
tu dia, lagi aksi aisha wif her guitar..... imej dalam tv tu adalah Dato' Hassan Din dalam rancangan Halaqah, TV9.....
'
'
aper yang anak mama buat tu, main gitar ker atau nak putuskan ali gitar??.....
'
'
last but not least aksi aisha wif her guitar.....
'
'
hm, tu la kan, aku dah kabo kat korang sume kan..... amacam, ader x tokoh aisha nak ganti cik Yuna kita tu..... hehe, ader ker parent yang nak anaknya jadik artis? wink wink..... musti sume parent nak yang terbaik untuk anak2 kan, tapi yang pasti cita2 aisha bukan lah untuk jadik doktor buat masa sekarang coz, tiap kali nak jumpa doktor, dia akan menangis kalu doktor tu cuba nak pegang badan dia..... bile doktor tu lepas jerk tangan dari badan dia, ha, otomatik la dia senyap..... huhu
'
k, sekian