^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

29.7.10

*Special MyKid for Aisha*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah! ni spesel aku wat utk Aisha, tp x valid kat mane2 tpt tau..
cm ditrima kat umah aku jerk..
ok x?? hehe, kalu MyKid biase xder gambar anak kita kan..
ha, yg ni aku wat spesel for Aisha..
jgn silap yerk.. ni hasil kerjatangan aku yg bru nak blaja godeh2 softwear yg ader dlm PC kat opis nie..
hehe mnjadik la jugak kan.. tp x brape nak real la..
mklumla.. bru nak blaja..
ekceli MyKid Aisha da dpt lm lpas bersalin 2 taun lpas..
tp pic for passport tu mbik mms Aisha ikut aku dtg opis last friday..
aku gbungkan kedua2 item tu dgn bantuan ofismate yg mmg pro wat kerja2 printing ni..
n, jadikla cam tu..
hehe x salah kan..

p/s : don't do this at home.. nnti kn tahan polis laks..

k, sekian


28.7.10

*This Old Man*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

This Old Man He Played One
He Played Knick Knack On My Drum
With A Knick Knack Paddy Wack Give A Dog A Bone
This Old Man Came Rolling Home



This Old Man He Played Two
He Played Knick Knack On My Shoe
With A Knick Knack Paddy Wack Give A Dog A Bone
This Old Man Came Rolling Home



This Old Man He Played Three
He Played Knick Knack On My Knee
With A Knick Knack Paddy Wack Give A Dog A Bone
This Old Man Came Rolling Home



This Old Man He Played Four
He Played Knick Knack On My Door
With A Knick Knack Paddy Wack Give A Dog A Bone
This Old Man Came Rolling Home




*Ngadap bende alah ni lagik*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hari ini..
sekali lagi..
buat kesekian kali nye..
aku kena ngadap data..
isk poneng palo mokcik ni..
asik ngadap bende alah ni..
x habes2 lagik..
tapi..
nak wat camno..
da ujung2 taun ni..
ini ler kroje nyer..
data, data, data..
n data lagik..
redha jer la..


27.7.10

*Find My Love*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
FIND MY LOVE

What my fault what my mother fault
My life always sad
Nothing wanted and loving me
Be my recover
Be my miss healing
To be my sweetheart

From East to West Southern To Northern
I cannot to be find
From durians season until rambutans season

I cannot be reached
I cannot be dating
Oh my God is this the test

Mother mother father father
Who has daughter

Please tell me I `m very shame
To all of my friends
Because only me are still single


***

Pay attention pay attention
Who willing wants to helping

Please give me a mercy
Please help me find my sweetheart
Who is interested

Mother mother father father
Who has daughter
Please tell me I `m very shame
To all of my friends
Because only me are still single




********************
p/s :
mee gorang cinta @ Tesco, Selayang
penah dengar x lagu kat atas tur???
cuba teka lagu aper??..
lagu melayu di omputihkan.. sorry dipinta kpd producer lagu ni yerk





26.7.10

*Alhamdulillah, rezeki Aisha*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
alhamdulillah, rezeki aisha..
aku ade join Girl With Dress Contest anjuran SITI last month..
n, pd 21 julai 2010 adalah kptsan pmenang..

nak tau x??.. aisha dpt 3rd place.. (cheh! cam dpt nombor satu jerk??)
ckit lagik nak smpai 1st place..
insyaallah x lm lagi ler tu.. hehe



ni la pic aisha for that contest


2nd place adalah adik qaisara..
1st place dimenangi adik aleesya..
mmg da agak da.. coz aleesya mmg sweet..

tahniah kpd adik2 yg menang..



n, smpai opis pg td ader parcel atas meja..
from zuarcity-shop.blogspot..




n, the inside adalah..
*
*
*
*
*
TADA!!!

so sweet la shirt nie..
stkt ni aisha mmg lum ader shirt lgan pnjg camni..
so leh arr aisha pkai jenjalan kat cameron nnti.. hikhik
thanx siti.. wat la contest lagi..
leh aisha @ masz join..
k, sekian

23.7.10

*Sleeping Princess*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ari nie spt yg aku critekan smlm.. aku akan bwk my anak dara ke opis.. coz 'umi' pngasus aisha balik kg.. so pepagi lagik aku da paksa aisha bgun utk bersiap pi opis.. hehe.. sorry sayang.. da la mlm td pkl 12 bru dia nak tido.. dr pkl 10 mlm aku paksa dia tido tp x mo nyer dia lelap mata.. isk seksa gak nak suoh dia tido.. last2 aku yg tido.. n sedo2 pkl 12 tgh mlm dia still lagik main kat kpla katil.. aku trus bgun, wat susu ckit n bagi kat aisha.. smpai dia ralit mnum susu n trus tido.. alhamdulillah..

tp pg ni, pkl 6.30 pg aku da kjutkan dia bgun tido.. ye la, tkut lmbat smpai ke opis coz naik kreta ari nie.. tp seb baik jugak aisha x susah nak bgun tido..

smpai kat opis pg tadi.. senyap jerk dia.. mgkin still mgantuk.. @ pelik tgok pakcik2 n makcik2 yg mngelilingi dia.. tp biler da lm tu dia mkin ok.. n da bleh main2..

my sleeping lil princess

n skrg.. my lil princess da tido.. byangkan dr smpai pg tadi.. bru skrg dia tido.. kalu kat umah 'umi' mau da masuk round ke2 dia tido.. aku bersyukur sgt coz dia x byk meragam..

k, sekian

22.7.10

*Biler Aisha Bekerja..*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
huh da tghari bru leh wat n3..
ari ni msih cbuk ngan data lagik..
lagik lagik data..
data lagik..
isk isk isk..
da nak ujung taun ni asik keje ngan data jerk..
abis crite psal data..
sok, ari jumaat kan?..
pengasuh 'umi' Aisha nak kn blik kg coz nak kn renew visa..
so sok aku kn cuti..
cuti ker..
nnti 2 mggu lagik nak kn cuti..
xkan sok nak cuti..
isk mane bleh..
aku rs cam nak bwk aisha dtg opis la..
bleh kan?..
hehe.. aku da tnyer bos..
dia kt 'OK'.. janji x ggu keje..
harap2 la kan..
lgpon sok ari jumaat so ms rehat pnjng..
n xder arr nak ggu keje sgt pon..
hehe iyer ker?..
xper, lgpon sok bos2 kompem cbuk ngan persiapan..
persiapan Promosi Kerja Kahwin kat opis aku..
jmput la dtg bramai2 yerk..
so, kompen aku akan bwk aisha dtg keje n knalkan dia ngan dunia keje mama dia..
hehe, ekceli aisha da byk kali jugak dtg opis aku..
especially kalu aku kn duty time ader promosi cenggini..
aku tgok dia ok jerk..
alhamdulillah..
" agaknyer camner la kalu aisha da besar nnti yerk.. nak keje cam mama la.."

k, sekian


21.7.10

*24434*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

Assalamu'alaikum, Saudara-saudariku...


Pernahkah Anda bayangkan bila pada saat kita berdoa, kita mendengar ini:

"Terima kasih, Anda telah menghubungi Baitullah,
Tekan 1 untuk 'meminta'.
Tekan 2 untuk 'mengucap syukur'.
Tekan 3 untuk 'mengeluh'.
Tekan 4 untuk 'permintaan lainnya'".

Atau.....

Bagaimana jika Malaikat memohon maaf seperti ini:

"Saat ini semua malaikat sedang membantu pelanggan lain. Tetaplah sabar menunggu. Panggilan Anda akan dijawab berdasarkan urutannya."

Atau.....

Pernahkah Anda bayangkan bila pada saat berdoa, Anda mendapat respons seperti ini:

"Jika Anda ingin berbicara dengan Malaikat,
Tekan 1. Dengan Malaikat Mikail,
Tekan 2. Dengan malaikat lainnya,
Tekan 3. Jika Anda ingin mendengar sari tilawah saat Anda menunggu,
Tekan 4. Untuk jawapan pertanyaan tentang hakikat syurga & neraka, silalah tunggu sampai Anda tiba di sini!!"

Atau.....

Mungkin juga Anda mendengar ini :

"Sistem kami menunjukkan bahawa Anda telah satu kali menelefon hari ini. Silakan cuba lagi esok."

atau...

"Pejabat ini ditutup pada hujung minggu. Sila hubungi semula pada hari Isnin selepas pukul 9 pagi."


Alhamdulillah... Allah SWT mengasihi kita, Anda dapat menelefon-Nya setiap saat!!! Anda hanya perlu untuk memanggilnya bila-bila saja dan Dia mendengar anda. Kerana bila memanggil Allah, tidak akan pernah mendapat talian sibuk. Allah menerima setiap panggilan dan mengetahui siapa pemanggilnya secara peribadi.

Ketika Anda memanggil-Nya, sila gunakan nombor utama ini: 24434

2 : solat Subuh
4 : solat Zuhur
4 : solat Asar
3 : solat Maghrib
4 : solat Isya

Atau untuk lebih sempurna dan lebih banyak afdhalnya, gunakan nomor ini : 28443483

2 : solat Subuh
8 : solat Dhuha
4 : solat Zuhur
4 : solat Asar
3 : solat Maghrib
4 : solat Isya
8 : Solat Tahajjud atau lainnya
3 : Solat Witir

Maklumat terperinci terdapat di Buku Telefon berjudul "Al Qur'anul Karim & Hadis Rasul"
Talian terus , tanpa Operator tanpa Perantara, tanpa bil.
Nombor 24434 dan 28443483 ini memiliki jumlah talian hunting yang tak terhingga dan dibuka 24 jam sehari 7 hari seminggu 365 hari setahun!!!



**********


renung-renungkan lah yerk

(bkn renung pic aisha, tp nombor 24434 tu.. tp kalu nak renung n tenung pic aisha pon xper.. bkn kn bayo pon.. hehe)
copy direct from email : FWD: FWD: FWD:

20.7.10

*LANCER kuning untuk Aisha*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
gud morning..
pepagi ni kn warm-up ckit sblum wat keje..
hikhik.. bleh gitu?..
boleh je la kan.. janji rock!!..
so, pepagi ni, insang otak ku ingin bercerita..
psal kreta feberet hubby..
dr memula knal smpai skrg..
hubby mmg suke ngan kreta mitsubishi lancer..
smpaikan ms memula knal dolu..
kreta iswara hubby jadik cam mitsubishi lancer..
tp smpai skrg ianya hnya dalam insang angan2 hubby jerk..
n, utk merealisasikan insang angan2 hubby..
kreta yg aku blikan utk aisha pon..
dia nak jadikkan sbg kreta lancer..
x caye..
layanz picture..
hah!! kan, da nmpak logo tu kan?..


ni la kreta kuning Aisha yg dah jadik kreta Lancer.. siap ader little bear lagik kat blkg tu.. aku ler yg ltak tu.. hikhik


anak dara aku berposing ngan kreta lancer kuning yg bli kat kedah (coz no. plate mula ngan urup 'K')..



aksi Aisha ngan lancer kuning, 'bebear' dia..




pasan x, tangan anak dara aku ni kalu mbik gambar.. gitu ler gaya dia..




hah!, ni ari lain plak.. anak dara aku wat experimen utk msukkan brg2 ke dlm bonet kreta lancer dia.. leh muat x..




tu la anak dara aku ngan kreta lancer dia.. try msukkan tungku dlm bonet.. mgkin snang nnti nak msak kalu pi picnic.. hehe


hah!! skrg ni anak dara ku Aisha cbuk lak tgok beskal..
asal pi memane.. beskal jerk yg ditgok nyer..
x kira la.. kat shopping complex.. @ pon kat psar mlm..
asik la sebut.. "TU, TU".. tande dia nak bende tu..
iskiskisk..
nnti2 la sayang yerk.. bwk kreta tu dulu..
da pndai bwk kreta nnti bru mama blikan beskal yerk..
k, sekian



*Haram Menikah Dengan Gadis Satu Kampung*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
setelah bergelumang ngan data setengah ari nie..
moh ler kita bc crite di bwah yerk..






********************




JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru. Setelah diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin, JAKIM dan ahli ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 February tahun 2006:





"HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAH DENGAN GADIS SATU KAMPUNG"


Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru. Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara tersebut:



Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis satu kampung?



Pegawai Kanan: Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi kalau menikahi 'satu kampung'...!!!
Kau dah 'gilo'?!


hehehehehe...

********************

dipetik dari email yg di FWD; FWD:


*Ari ni aku bergelumang dengan...*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
uih..
pepagi ni smpai tpt keje smpat berFB jap..
ari smpai awal kat opis coz da naik moto.. hehe
sblum pkl 8.. coz kalu da berkumandang lagu Marry Had A Little Lamb kat punchcard tu..
ha, mimpi je la nak berFB..
ni pon celah2 wktu sket sblum wat keje..
keje ari ni..
hehe
akan dimulakan dengan data..
dan mgkin akan diakhiri ngan data..
byk pforil nak kn update n bos lak nak mntak report..
huhu
so, ari ni..
AKU BERGELUMANG DENGAN DATA
nak kn mula keje dah ni..
k, sekian

19.7.10

*Dua minggu berempat.. Kini kembali berdua*

8 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ari ni aku kembali beroda dua (berdua)..
stlah dua minggu..
aku pi keje beroda empat (berempat)..
so ilang la situasi jem yg aku lalui slama 2 minggu..
rs cam seram, gerun n gayat gak naik moto..
lpas aper yg jadik kat hubby aku 2 mggu lpas..
tp.. demi mencari rezeki.. aku tbahkan jua naik moto..
cheh!!..
hubby pon da kmbali bekerja ari ni..
alhamdulillah..

17.7.10

*Apa Apa Aje la..*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

alhamdulillah,
da ptg2 gini bru dpt online..
ni pon xleh lm nie.. smtra anak dara tdo..
hehe
so kn taip cpat2..


ekceli xder aper nak crite sgt.. tp kn gak..
da mcm kwajipan la..
kalu 1 ari x wat n3.. rs cam nak nangis jerk..
hukhuk, iyer ker??


rsnyer ari ni x pi memana.. dok umah jerk..
dr pg td.. mmg dok umah jerk..
nak ajak hubby jenjalan pon rs kesian coz kaki dia x baik spnuhnye..
tp pg td dia da leh cuci moto..
ala.. moto yg aku ckp da blh kuar spital smlm tur..


so, sbb x rs nak kuar jenjalan..
seawal pagi pkl 7.. aku da bgun..
tu pon coz my anak dara aku pon bgun jugak..
aku wat susu bg dia mnum.. smtra aku pi dapur berkira2 nak msak b.fast ape?..
owh.. ader pisang bwh meja..
wat cekodok pisang la.. bleh ker aku wat.. x pnah cuba..
tp alhamdulillah.. menjadi.. xder la mcm kat kdai tu yg biler mkn keras n rs tepung jerk..


smbil tggu si mesin basuh kain wat keje.. aku da siap msak..
tgok dlm blik.. my anak dara aku da bgun n kuar cbuk kjut papa dia..
yg tido kat ruang tamu..


ms tgah cdai kain kat luar.. pikir lagik.. nak msak aper tghari nie?..
mane ader pape dlm peti tu..
yg ader cm carrot, kentang n sawi yg aku stanby for msak bubur my anak dara..
tetiba moto alias si penjual sayur msuk kat pgar umah sblah..
wah!! cam tau2 jerk dia yg aku tgh carik lauk for lunch today..
so, aku smbar la ikan tenggiri stgah ekor (kt makcik sblah umah aku la..)
siap berjual beli.. smbung cdai kain lagik..


msuk umah.. aku tgok my anak dara aku da ttido kat tilam sblah hubby..
alhamdulillah.. snang ckit aku nak kerjakan dapur utk lunch nnti..
aper nak mask yerk?..
1st, mask bubur for my anak dara dulu..
tung tang tung teng.. siap atas dapur..


bukak peti.. kuarkan sayur sawi.. msak..
ikan tenggiri?..
aku msak kari 'O' jerk.. so jadik la ikan tenggiri msak kari 'O'..
amende kari 'O' tu.. hehe, msak kai yg xder pape..
cm aku ltakkan bwang putih, bwang merah n kentang..
seb baik ader santan segera.. aku curah jerk..
haha.. janji ader rs kari weh..

siap.. my anak dara bgun n wat aktvt dia cam biasa..
x pyah crite la yerk.. nnti x ckup masa..


oups!!! my anak dara da mcm bg hint nak bgun..
so, stkt ni dulu la yerk..


k, sekian



16.7.10

*Moto Oh! Moto*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
masuk ari ni.. genap la 10 ari hubby aku MC..
MC akibat drpd xcden.. ari slalu last week..
hm, dgr cam best jerk dpt MC lelama kan..
tp bg hubby aku x best..
coz dia kn dok umah sensorg..



tp stkt ari snin lpas.. hubby da blh drive da..
so dia la yg anta n ambik aku dr tpt keje..
rs cam ade drive jerk.. hehe..
tp stiap kn pi cuci luka kat klinik..
n stiap kali lpas cuci luka.. aku la yg kn drive blik umah.. huhu




skrg ni.. Alhamdulillah, hubby smakin baik..
n nak becerita psal moto yg xcden tu la kan..
lpas kaki da ok.. da blh jln..
wlopon tedengkot2..



********************



"AKU SEORANG MOTO"



selasa 06.07.2010
jam 1 ptg lbih kurg.. aduh!!! aku xcden.. berlaku di jln tun razak dpn tabung aji..
driver opis bwk 'aku' naik van blik opis..



rabu 07.07.2010
'aku' parking kat tpt ltak moto kakitangan.. lot no. 2 dr pintu lif opis..
rmai kakitangan opis yg lalu n mlihat 'aku'.. apa suda jadik?.. dua2 kaki 'aku' patah..
byk gak luka2 kat badan 'aku' ni.. jari tangan 'aku' pon patah..
seksanya..




khamis 08.07.2010
'aku' msih lagik kat tpt parking kakitangan..
msih lagi kakitangan yg nmpak bertanya.. apa suda jadik?..




jumaat 09.07.2010
'aku' masih lagi di sini..
setia menanti untuk dimasukkan ke dalam hospital..
kakitangan yg mlihat suda berkurangan bertnya..
mungkin mereka suda tau cerita yg dismpaikan dr kakitangan lain..




sabtu 10.07.2010
'aku' di sini lagi.. tiada kawan2 aku ari ni..
coz cuti..



ahad 11.07.2010
ari ni pon 'aku' sensorg jerk kat lot parking nie..
sunyi jerk 'aku' rs..




isnin 12.07.2010
di sini, di lot parking ini lagi rupanya 'aku'..
ader kakitangan yg x tau ape da jadik ngan aku..
membelek2 'aku'.. pelik.. apa suda jadik?..




selasa 13.07.2010
hah! tuan 'aku' dtg jnguk aku lpas dia hantar istri tercinta nya pi opis..
di belek2 'aku'.. di usap2 'aku'.. di belai2 'aku'..
hm, sayang jugak tuan kat 'aku'.. ingat kan da x sayang da..
rupanye dia x sihat.. cian 'aku' tgok..




rabu 14.07.2010
'aku' di bawa mnggunakan van utk pi spital utk dptkan rawatan..
spital mn 'aku' pi nie?..
jalan punya jalan punya jalan punya jalan..
rupenyer 'aku' di bawak ke spital kat jln gombak..
tpt biase bg 'aku' utk dptkan rawatan kalu sakit..



khamis 15.07.2010
sblh pagi, tuan 'aku' bwkkan kaki baru utk aku..
tuan 'aku' blik.. 'aku' mula dioperate olh doktor2 kat spital tu..
alhamdulillah.. lpas ni blh la aku bjalan smula..
sblh ptg, tuan 'aku' dtg lagi..
kali ni dia bwk jari baru utk aku..
hikhik.. sukenyer 'aku'




jumaat 16.07.2010
spanjang ari dr pg tuan tggu 'aku' kat spital..
ktnye ptg ni 'aku' da blh kuar spital..
swonoknyer..
lpas ni leh arr 'aku' berkhidmat smula ngan tuan 'aku'..
'aku' akan berkhidmat dgn ssungguhnye..



********************




so, insyaallah..
aku call hubby jap tadi..
dia kat kdai moto rupenyer.. isk, ilang sakit kaki dia dok kat kdai moto tu..
ktnye ptg ni moto da blh kuar..
alhamdulillah.. snang ckit nak pi keje..
xder arr nak besesak2 kat jln jem..
tp blh ker hubby nak stat moto tu?.. kaki x leh bkerja keras lagi..
aku mmg x reti.. hehe
xpe la.. insyaallah akan diusahakan..


k, sekian



15.7.10

*TABUNG KAMI BERSAMAMU LYA*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
entry direct copy from blog kak ain
*****************************************************************


Bismillahirrahmanirrahim............

Dengan rasa rendah diri dan penuh harapan, Kami mewakili sahabat-sahabat Lya di alam maya melancarkan TABUNG KAMI BERSAMAMU LYA.



Tabung ini bertujuan mengumpul dana bagi membolehkan
Lya menjalani rawatan selanjutnya untuk penyakit beliau. Mudah-mudahan sumbangan sedikit sebanyak dari kalian semua dapat membantu Lya mendapatkan rawatan tersebut secepat mungkin.

Sehingga ke saat ini, Lya masih lagi ditempatkan di ICU Kemaman, Terengganu. Keadaan terkini Lya agak lemah tetapi masih stabil.

Kami juga memohon doa berterusan dari kalian semua. Semoga usaha kita semua untuk membantu Lya dipermudahkan Allah.

Hulurkan sumbangan ikhlas anda ke akaun Maybank Alyani Binti Amran (155014985526).

Untuk update terkini tentang Lya, klik SINI.

Kami juga amat berbesar hati, sekiranya kalian semua dapat mewar-warkan tabung ini di blog masing-masing. Jasa baik anda semua amat kami hargai.

Terima Kasih.

*****************************************************************

semoga dengan sedikit bantuan dari kita

ianya dapat membantu sahabat kita walaupon hanya bersahabat di alam maya

insyaallah

14.7.10

*under constraction*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
UNDER CONSTRACTION
~maaf di atas kesulitan yang di alami~

Apa hukum berfacebook. jom baca ni

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
dari blog mama-syafi, dengan sukacita nya.. mempersembahkan..

Apa hukum berfacebook. jom baca ni

13.7.10

*LUAHAN HATI BINATANG*

0 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
"LUAHAN HATI BINATANG" eeh? ada plak eyh camtu...??:D
Dengarlah luahan hati binatang-binatang ini... isk isk isk T_T


Sedap-sedap jer korang kata bodoh cm lembu ye ?!! ingat aku sekor je ke yang bodoh tak sekolah ? Tu banyak jer binatang lain tak pergi sekolah apsal tak kata bodoh cm kambing ker ayam ker...



Ikut suka aku la nak makan anak aku, aku lapar!!! Yang dorang kecoh-kecoh HARUAN MAKAN ANAK nie apahal ? kutuk-kutuk aku pun harga aku berapa dah sekilo, mahal kan..kan... kan..



Kenapa lak babitkan nama aku nie ? APASAL MACAM KERA KENA BELACAN ? Aku bukan makan sambal belacan pun~ tak glamer langsung la ! Letak la MACAM KERA KENA MANIS GULA kee... manis sikit! Sampai biru muka kera tu makan belacan! muahahaha ;p




Aku tak mandi pun tetap ada harga beb?? Eleh... kata aku tak mandi... tu ayam,arnab lembu tu pun bukannya mandi pun, apasal aku jer yang jadi perbandingan, Ini tak ADIL



Elehhhh... apa hal jadikan aku perbandingkan lak nie...?? MULUT BISING MACAM MURAI TERCABUT EKOR... .Tu pompuan-pompuan tu lagi la... mulut dorang lagi bising kalau membebel..



Tapi kan.. ada satu lagi binatang aku nak tambah iaitu...



BABI


Serius x faham kenapa orang selalu mencarut guna nama aku?? apa salah akuuuu..??? walaupun aku haram untuk dimakan oleh umat Islam, takkan la sampai nama aku pun korang guna buat bahan mencarut! betul2 x adil neh! (luahan hati si khinzir...)




p/s : maklumat diterima daripada FWDed email

*Marry Had A Little Lamb*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Marry Had A Little Lamb
Little Lamb (2x)
Marry Had A Little Lamb It's Fleece Was White As Snow
Every Where That Mary Went
Marry Went (2x)
Every Where That Marry Went The Lamb Was Sure To Go
He Follow Her To School One Day
School One Day (2x)
He Follow Her To School One Day That Was Against The Rule
He Made The Children Laugh And Play
Laugh And Play (2x)
He Made The Children Laugh And Play To See A Lamb At School
So The Teacher Turned Him Out
Turn Him Out (2x)
So The Teacher Turn Him Out But Still He Lingered Here
He Waited Patiently About
Patiently (2x)
He Waited Patiently About Till Marry Did Appear
What Makes The Lamb Love Marry So
Marry So (2x)
What Makes The Lamb Love Marry So The Eager Children Cry
Marry Love The Lamb You Know
Lamb You Know (2x)
Marry Loves The Lamb You Know The Teacher Did Reply

p/s : ilustrasi tiada kaitan dengan Marry.. woit!! itu my lil princess Aisha tau..


*Jom Ramai2 Kita dotdotdot*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
ha, yg dotdotdot kat tajuk n3 tu korang tambah sndri la yerk..
ekceli aku nak peringat diri aku sndri ni..
bulan Rejab da abis..
ari nie msuk Sya'aban da..
lpas Sya'aban abis.. msuk Ramadhan laks..
lpas Ramadhan.. huray!!! RAYA! RAYA! RAYA!..
chit!! asik ingat raya jerk..
pose taun lpas da ganti lum??..

aku!!!
pose ganti x abis lagik..
kawan2 kat opis cbuk ajak pose..
minggu depan..
lpas tu minggu depan..
lepas tu minggu depan lagi..
minggu depan lagi lepas tu minggu depan..

smpai ke ari ni aku bru ganti 3 ari dr 7 ari..
hehe
ok ler tu kan..
dr kawan aku yg mengajak tu..
x bganti ganti..
hehe
so, aper kata..
jom ramai2 kita ganti pose..
pd yg da ganti..
tahniah aku ucapkan..
insyaallah..
aku akan mnyusul kendian..
haha
k, sekian




12.7.10

*Suzuki Belang + Yamaha LC + Nouvo LC*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm, spnjang pg ni dr umah ke opis.. hubby yg anta naik kreta..
hubby msih x ok spnuhnya.. coz xcdent last week..
da blh gerak2 da.. tp x leh jalan byk sgt..
so ari nie hubby bekeras gak nak anta aku pi kije..
ktnyer nnti snang dia nak pi klinik cuci luka..
so, aku relakan jer la..
dr umah smpai ke tpt kije.. hubby aku x berenti2 tunjuk kat aku jnis2 moto yg dia nak bli..
wat ganti moto yg da x leh gerak lagi tur..
leh gerak kalu tukar tayar + rim + body ckit..
stiap kali nmpak moto lalu sblah kreta..
mula lah dia..
"ha, tu moto LC.. ok x?"
"kalu LC standard cam ni la.. tmbah bakul"
"ha, ni moto Nouvo, kaki leh ltak kat dpan.."
"Belang xde lalu la yerk, nak tgok org naik camner.. ok x"
"ha, tu Yamaha LC standard, xder clutch"
"tgok Nouvo tu, kaki ltak dpn.. xder arr pnat.. x yah ltak bakul.. tmbah tong jerk kat blkang"
"org kt Yamaha LC cam tu ok.."
aku rs dlm 30 minit dr umah ke opis.. mcm2 yg kuar dr mulut hubby..
asik berkira2 nak bli moto yg mana satu..
memula lpas xcdent ari tu.. dia nak pilih samada Belang @ Yamaha LC..
pg tadi tetiba jerk muncul Nouvo LC lak..
hm, aku yg x tau sgt psal moto nie.. cm mampu mmbalas..
"mama x kisah yg mana2 pon, janji papa suke n cantik di mata mama.."
"tp yg ptg snang bwk brg2 n aisha jenjalan"
k, sekian


9.7.10

*Saya Nak Pegi Kang Kang*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
“Saya nak pergi kangkang. Kamu nak ikut?”

Ini mungkin ayat yang sangat pelik dan luar biasa yang keluar dari mulut seorang gadis ayu, sopan dan bertudung litup apabila mengeluarkan perkataan yang mungkin agak kurang enak didengar dek telinga.

Dan mungkin ayat ini yang akan terkeluar dari mulut ku;
“Hah? kamu nak pergi apa????”

Dengan slumber pula dia menjawab,
“Itu… Nak pergi kangkang kat tepi jalan sana tu haaaa~” sambil menuding jari ke arah bangunan ditepi jalan yang berhampiran.

Ya Allah! Apa sudah jadi? Betul lah sekarang ini dunia memang sudah hampir kiamat! Apa sudah hilang akal kah gadis ayu dihadapanku ini hingga boleh berkata seperti itu? Sudah sakit mental kah gadis ini?

Dengan serta-mertanya aku menepuk kepala yang tidak dihinggapi nyamuk, lalu berkata…

“Astarghfirullah’alazim! Apa yang kamu nak buat nih? Sejak bila kamu terpesong? Aper dah tak tahu malukah kamu? Ya Allah… kesianlah dekat mak ayah kamu tu… dari kecil mereka ajar kamu jadi anak yang sopan. Dah besar panjang macam nih, nak buat benda tak senonoh pula?”

Jerkah ku. Puas hati! Orang yang sudah tidak sedarkan diri perlu diingatkan. Agar tidak menjadi fitnah dikemudian hari. Tapi, lain pula jadinya.

Dengan muka hairan dan tidak puas hati, si gadis ayu menjawab;
“Eh! Apa yang kamu merepek nih? Bila pula saya kata, saya nak buat benda tak senonoh?”

Aduh, bertambah ‘panas’ hatiku! Beria-ria aku marah dan cuba hendak mengingatkan dia, dikatanya aku merepek pula!

“Apa pula saya yang merepek? Kamu tu yang merepek! Yang kamu nak pergi mengangkang kat tepi jalan tu buat apa?”

“Kah~kah~kah~” Kata-kata ku dijawab dengan deraian tawa dari gadis ayu tersebut. Ketawanya kelihatan hampir pecah perut.

“Sah lah… memang dah tak waras agaknya gadis didepan aku nih. Kesian~ muda-muda lagi, sudah sakit mental…” kata hati kecil ku.

Selepas ketawanya reda, si gadis terus menarik diriku ketepi jalan, lalu menuding jari ke arah sebuah kedai. Terkesima aku melihat kedai tersebut…



"Hah, inilah Kang Kang nya… Kamu fikir saya nak buat apa???”
Jerkah gadis tersebut kepada ku pula.

Dengan perasaan yang sangat bengang bercampur geli hati, aku pun menjawab…“Alah! Cakaplah nak pergi KEDAI KASUT!! Ini, nak pergi KANGKANG… nak pergi KANGKANG… Haishhh!!!~”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: Kedai Kasut Kang Kang ini adalah kedai kasut yang popular di Bukit Gambir, Muar. Sebelah dengan kedai baju yang saya jaga waktu bulan puasa yang lepas. Ianya bukan saja popular kerana potongan harga kasut yang sering ditawarkan. Malah ianya lebih popular kerana nama kedainya yang agak lawak bila disebut…
huhu~


[cid:2.4047201422@web110509.mail.gq1.yahoo.com]
Cerita diatas adalah rekaan semata-mata~ Tidak ada kena mengena dengan sesiapa pun, maaf jika ader sesiapa yang terasa~

p/s : from FWD email by my friends