^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.5.10

*3 + 1*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hai hai hai, lm x besiaran nie.. 3 + 1.. haha aper tur? air tnage ker? isteri ker? susu formula ker? x der arr. tu ari cuti aku.. hm, krjaan da bg cuti 3 ari tmasuk aari wesak jumaat ari tu.. n aku tmbah 1 ari cuti ari nie.. bkn sesaje tau.. ader sebab tp sebab tu x mnjadi.. hm, aper aku mrepek nie..
suppose aku ader kat umah mertua aku di kuantan ari nie, tp sbb hubby x dpt cuti, so aku cuti la sensorg kat umah KL nie, tman Aisha yg tgh tido skrg.. haha.. for today i'm a full housewife n jadikla aktvt ku mcm nie... n leh arr aku post blik citer2 yg aku wat sehari2 utk kaver 3 + 1 yg aku lalui nie.. hehe (paham ker.. x pham x per, tiada paksaan) so kita layanz citer sebenar kat bwah nie yerk.....
3 ari cuti x kan xder aktvt mnarik kan, hm, mcm yg aku war2 kan last week, bhgn opis kau adekan family day 2 ari (jumaat ngan sabtu) kat Hawa Resort Janda Baik, Pahang, lpas family day ari sabtu tu kami blik parent hubby aku kat kuantan (tu yg aku mbik cuti spt saranan hubby utk spent time kat umah mertua, tp dia yg x cuti, haha). hm best gaks tpt tu, ader sungai - feveret Aisha tur... so layanz piccas kat bawah plak yerk...


mlm sblm btolak ke Janda Baik, kami dinner kat luar bersekali cuci kreta.. ape ntah name rest. nie tidak aku ktahui.. mklumla msuk kut tepi (dr car wash center) hehe

Aisha gumbirenye mlm tu, cam tau2 jerk sok nak pi jenjalan.. so mlm tu menu kami adalah.... nasi grg cina for me + sup ayam + air limau suam.... nasi gulai for hubby + air nesc ais... Aisha mkn kongsi ngan aku jerk.. hehe


1st day at Hawa Resort, Janda Baik, sblum mula aktvt ptg tu, harus klik2 dulu kat chalet yg cam umah kg.. ha tikar tu kami bwk sndri tau, mmg da ader dlm kreta da pon.. (umah tu cuma berlntaikan kayu smata2 jerk)


red wif us..... ondaway pi tpt sukaneka ptg 1st day.. smpat snap pic tu.. hm, naper Aisha x tgk kamera (hp jerk) tu???



ooo ader bunger rupenyer.. hehe spnjg prjlnan dr chalet ker pdg sukaneka ader mcm2 pkok bunge yg aku x tau le kesmuanye.. hehe so hubby mbik slah satu bunga (bunga raya) yg sm konsep ngan wane family kami ari tu.. merah..




ni sesi perkenalkan family masing2 di cafe yg trdpt di resort tu.. time nie Aisha da tido keletihan.. mmg time tido pon pkl 3pm..




ni lpas sukaneka ptg tu.. group kami yg ader 12 org tu dpt no 2 dr 3 group.. ok ler tu kan.. hehe janji sume org gumbira n ader habuan msing2.. so, lpas nie adlh aktvt yg pling Aisha x sabo.... mandi sungai..!!!!!



ha.. tgok tu, ok jerk dia jln2 sorg2 kat dlm air sungai tu.. (sori pic x clear)




papa sabar jerk layan Aisha yg mmg giler air tur lpas kami pi PD last week.. ujung atas kiri tu family alynnz yg tgh pujuk danish mandi sungai.. cian danish.. mgkin tkut ckit coz air sungai ptg tu sejuk.. Aisha, hm, jgn ckp la.. terjerit2 dlm air tur..
x byk pic kami mndi sungai.. yela da mndi sungai ktnyer.. xkan nak posing2 kan.. mmg x hengat dunie la gamaknyer ptg tu..



eh!! apsal mkn blkg sudu laks tu.. haha tu la aku bg Aisha main sudu tu coz nak pujuk dia dok diam ms kami bbq mlm tur.. dgn cr tu saje nak suoh dia dok diam, lg kalu tmbh pinggan @ mangkuk, leh ler kami mkn ngan aman, tp skjp jerk..hehe



hm, tgok Aisha wif her sudu n pinggan.. tgh tggu our boss for bbq..



1st menu - ikan panggang


2nd menu - ayam panggang


3r menu - nasi grg cina
byk lg menu lain n menu pling utama tp aku x gemo adalah kambing panggang.. isk



esoknyer pepagi ader senam robik, harusla Poco2 jadik pilihan, n jungle tracking bg yg bminat.. lpas bfast pg sabtu tu, kami mandi sungai lagi.. sori, xder pic la.. mklumla da dpt air.. kali ni Aisha jadik prhatian org seopis aku.. hm, naper?? coz suare dia jerk yg kuat dlm air tur.. mgkin bebudak lain da besar2 kan, cm dia jerk yg kecik n cbuk swonok sgt main air... time ni rmai jugak yg x joint cozz msing2 ader aktvt msing2 n ader jgk yg da blik kl.. so yg ader tu truskan la mandi sungai smbil tggu ms mkn tghari..

ni time blik dr family day.. n ondaway blik kuantan.. spnjg jln Aisha tido kpnatan..


kami smpai kuantan dlm pkl 4pm n trus jenjln kat Megamall coz mertua xder kat umah.. so kami abiskan ms kat megamall tu smpai lbh krg 8 mlm n bru blik umah.. kami abiskan ms bersama.. Aisha pon dpt jmpa spupu dia n main2 sesame.. so, smlm (ahad) kami blik dr kuantan ke KL coz hubby x dpt cuti.. n ari nie aku kat umah nie cuti sensorg 9mlas nak cancel cuti) n layan Aisha...
ops... Aisha da bgun la, kn tukar pndngan ke dia la plak yerk kengkawan..
smpai jumpa lg sok dr opis.. c u



27.5.10

*Ilmu Baru, Dah Pandai Da..*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah, mggu ni rs cam nak x nak jerk aku post n3, bkn aper, cbuk ckit la kat opis nie.. mklumla sok da cuti ari wesak merangkap Family Day opis aku (1 bhgn jerk), so. mcm2 la persiapan nak kn wat dismping keje2 opis yg mmg kn wat.. ni pon curik2 mase nak jugak wat n3.. haha
so, xleh nak wat karangan pnjng2 nie, coz ader lg keje nak kn wat nie.. anywhere, layanz piccas jerk k, cuci la mate korang ngan aktvt our lil princess yg da dpt ilmu baru, sibuk la dia nak pkai kasut sndiri.. pntg ader kasut dpn mate mmg disauknyer ngan kaki.. haha layanz k..

tgok tu, da pkai kasut pon dia nak pkai jugak slipa papa dia.. so double la jadiknyer kan.. hehe


tgok, dia mbik kasut Garfield kat rak n pi dok tepi kusyen tu n nak try pkai sndri..



x blh pkai duduk, dia diri lak.. pusing kliling kasut tu nak adjust area nak msukkan kaki..


x puas ati, duduk balik.. agak2 da bleh adjust kaki, bgun smula for msukkan kaki dlm kasut.. rajinnyer anak mama nie, cayok! cayok! usaha tangga kejayaan sayang..



di hari yg lain bersama kasut yg sama, da ready dpn pintu nak kuar coz papa ada kat luar.. haha
pasan x kaki kiri aisha pkai kasut tbalik.. da boleh msuk da tp tbalik la pulok..



iskiskisk smpai poluh2 anak mama nie pkai kasut.. ha! mulut tlopong tu coz mrah x puas ati x leh pkai kasut.. dicampaknyer kasut tu atas kusyen.. hehe



akhirnya, da puas mama tgok anak mama nie berusaha nak pkai.. mama pon tlong la pkaikan.. hehe trus jerk dia bgun n sayang mama.. cium siap ader sound effect lagik.. hehe sayang Aisha..
be a good girl ye sayang



26.5.10

*Tumpang Geram Kawan*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm.. bosannyer ari nie... bkn aper, kita da planning bebaik ttiba 'org tu' yg x tau menahu psal 'bnde tu' cantas plan kita.. x ker goram ati den nie ha..


hm, wlopon bkn aku yg plan sume tur tp aku ikut sume prkmbngan planning dr awal smpai skrg nie.. isk aku tumpang geram nie!!!.. dah la tggal 2 ari jerk lg kalu nak wat last preparation for that particular thing.. tp 'org tu' memandai jerk hasut 'org atasan' utk x bnarkan kawan aku nie wat 'bnde tu', x ke naye sume nak kn cancel.. ngan hotel, konsultan, fasilitator, mkn mnum, peserta.. sume da confirm cm tggal nak jln jerk 'bnde tu' tp da nak kn postponed @ cancel trus... owh!!! TIDAK!!!!


bru jerk aku ngan kwan aku tu plan nak kuar bli brg2 preparation for 'bnde tu', last2 cancel plan kami.. so, aku xleh arr kuar bli brg a.k.a soping.. haha (gelak jaat punyo) eeeee!!! GERAM!!!


sian kat kawan aku tau, nak kn reschedule n rearrange blik ngan konsultan tu utk wat 'bnde tu'.. 'org tu' yg mmg xder perikekatitangan bawahan tu asik keje nak cantas projek org jerk.. mcm la die tu bgus sgt.. aku tgok 'bnde tu' yg die wat xder arr bgus sgt.. huish!!! POYO!!!


hm.. puas ker aku lpas geram kat cni.. of course la x puas.. nape?? sbb aku x leh nak kuar ari nie.. isk x best sungguh la... bkn la nak kuar sgt, tp skurang2 nyer leh arr laps tensen dok kat opis niee asik ngadap comp, asik ngadap data, asik ngadap nombor.. keeee!!! BOSAN!!!


apela yg aku mbebel nie.. korg x pyah la tau.. yg pting aku nak lpas gram kat cni...


aku nak mntak maap la yerk kpd sesape yg trase n yg aku ngate nie..
HAHAHAHA!!!

24.5.10

*Keje Ari Nie*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hush!! penat btul ari nie.. nak kt byk keje, x pon.. tp........... ntah la.. ari nie aktvt luar brsame kakak2 opis.. haha!! mntg2 bos xder.. kami pon bersuke ria la.. tp bkn wat ape pon.. utk opis jugak.. hehe kami tgh wat preparation utk family day opis yg akan dibuat ujung bln nie.. so, tlanjur aku bwk kreta ari nie.. aku, k.yam, k.par n anom pi ke carrefour cheras.... SHOPPING!!!!! utk wat hamper..
ni bru smpai opis, tgok bos x smpai lg kat opis (ekceli bos otstesen pi p.carey - tpt org asli).. so, borak2 dulu dgn kengkawan.. heh!! x wat keje langsung ker aku nie??? ader, pg td da wat filing doc. projek khas yg aku jg.. siap keje tu bru leh aku pi soping ngan kakak2 kat opis aku nie..
hm, byk jugak yg kami soping td.. x hengat punye soping.. smpai kn pnggil bantuan kreta opis utk bwk brg2 yg kami bli.. iskiskisk bonet kreta aku da pnuh brg da.. siap pnggil bantuan opis lagik.. so korg bygkan la byk maner brg yg kami bli kan.. kalu x dpt bygkan pon x pe la.. yg ptg 30 hamper nak kn wat, sume brg2 mknan (ofcourse kalu hamper bli brg mknan, senang)..
lpas nie, ader mting lak, ntah camner la aku leh tbabit lak ngan meting nie.. pdhal yg dipnggil sume bos2 jerk.. hm, mgkin aku kn catat minit kut.. hehe, ikutkan je la..
k la korg.. bos da msuk opis ni n dia da pnggil aku da, kn chao dulu.....

22.5.10

*1st Time Together Here*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
fuh!! da mlm nie, tp ttp nak wat n3 jgak.. hm, lewat laks ari nie aku wat karangan.. haha nape yer? busy arr siang td.. bkn aper kami little family of three pi jenjln, pi maner..?
ha, tgok signboard ni agak2 korg kami pi maner...? klu : sign yg kaler biru...
btul!! haha korg mmg very the clever la...
pg td bgun tido aku ttibe jerk trase nak jenjln tp x nak la pi shopping complex kat Kl nie.. da muak laks..
so ntah camner dlm kpla ni cm pkir nak pi PD @ Cameron Highland.. seb baik hubby stuju, so kami pon siap2 pape yg ptut n lpas zohor kami pon btolak.. pi PD..
smpai PD, kami trus tuju ke Teluk Kemang, tpt yg mmg org akan pi utk brsantai di tepian pantai.. hm, mmg rmai org kat cni.... n kami...... minum dulu..
abis mngenyangkan pewut yg dr KL x isi pape (cume mkn mee grg psar mlm yg di pnaskan smula pg td) kami pon mmulakan sesi jenjln di pntai.. this is 1st time kami bertiga pi jnjln kat tpi pntai, last aku pi ngan hubby ms bru2 kawin 4 thn lpas di TC, Phg..


ni adalah sesi perkenalkan Aisha ngan air laut olh papa, memula dia agak teruja (cheh prktan power tur..) biler pijak pasir pntai.. relax jerk

hah nape lak nie?? hehe biler air laut dtg dkt kaki, mula la Aisha nak angkat kaki n naik bdan papa, kalu blh dia nak naik smpai ke bahu.. huhu takut...


lastly, papa tpaksa dokong Aisha smbil jln2 lagi dlm air laut yg x brape dlm.. papa try nak trunkan Aisha tp.. punyer la kuat dia bpaut kat papa smpai nak mbik gambo pon dia xnak pandg aku.. hehe


so, cara nak pujuk adalah dgn bwak Aisha jenjln tpt yg air ckit dulu..

giliran aku laks yg bwk Aisha jenjln.. pdhal aku nak inteprem gak dlm gambo nie..hehe

hah!! tgok, Aisha da mula senyum ngan air laut tu.. tnpa ader sesape yg pgang..


yea!!! air laut smpai n Aisha x gerak dr tpt berdirian nye.. steady my lil princess..


ha!! tu dia.. mkin dlm dia pi, tp xkan sorg2 kan, so papa kn la ikut anak papa yg da mula swonok ngan air laut tur..


smpai ombak dtg pon Aisha msih xnak bganjak dr dlm air, so papa tpakse pgg Aisha ngan kuat tkut jtuh lak..


aik!! haus ke anak mama nie? ekceli waktu nie Aisha tminum air laut coz ader ombak besar dtg.. (besar la bg Aisha kan pdhal tinggi sparuh betis papa jerk) n mghentam Aisha tnpa belas kasihan.. papa x smpat nak ngkat Aisha.. so aku bg la dia mnum air supaya x trase sgt air masin laur tur.. btul ker cara aku ni?


hah! slsai aktvt jenjln di pntai, kami pon bersihkan diri (xder pic coz ofcourse la sensored kan) kami pon mulakan jln pulang ke KL, tgok Aisha da salin kulit, hehe tshirt PD tu, siap ader nemo berkata2 lagik..
wlopon aku ader bwkkan Aisha baju spare, tp mmg x sah kau xder souvenir dr tpt yg kita pi kan... so kami carik la souvenir, Aisha spasang, aku shelai n hubby shelai, sume design yg same..
lenanyer Aisha tido.. penat sungguh..

hah, smpai KL sblum kami brehat kat uamh, kami pekena pizza dulu kat Sentul Raya.. Aisha pon da pndai mkn pizza, tp x byk la aku bg, just for tasting..

papa wif his pizza..


so, smpai umah, kami mandi manda, siap2, solat n bntg toto dpn tiwi ready nak landing n take a rest.. sok x tau lg aper nak buat tp yg ptg nak kn basuh baju.. hehe
k, time to rest n gud nite..



21.5.10

*Anakku Jadi Mangsa ...*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hah!! jadik mangsa aper lak nie??.. kena dera ke?.. kena gigit?.. pukul?.. terajang?.. (wah kasonyer bahase) sape lak yg jadikkan anak aku sbg mangse?.. pngasuh die ker?.. org x diknali ker?.. papa die ker?.. atau aku sndri yg jadikkan anak aku mangsa?.. tp knape?.. biler?.. camner?..
isk, byknyer soalan.. camner aku nak jwb nie.. layanzz je arr pic kat bwh nie...
v
v
v
v
v
v
v


hm, hasil keje aku yg xder keje tgari jumaat nie.. haha, korg jgn tkjut yerk, ttibe jerk Aisha mcangkung kat pdang ragut bebiri, cam obesi jerk..... x ahh, ni photoshop jerk nie, hm, biler la agaknyer Aisha + kami leh smpai tpt nie yerk.. berangan jap nie

pergh!!! Aisha siap pgang lagik bebiri tur... baiknyer la plak hewan tu x lari.. isk, best nyer la kalu btul2 kan... berangan lagik aku nie..



opps, yg nie betul punyoooo! x tipu erk.. so kami x dpt pi tpt yg kat atas tu, dpt snap pic Aisha kat padang rumput dpn umah pon jadik la.. yg nie x berangan dah.. mmg kenyataan


time nie Aisha tgk cbuk nak mbik kumbang yg ader kat slah 1 bunge tur.. tp punyer la gnas dia pgang btg bunge tu smpai terbang la kumbang tur.. last2 dia mbik gak bunge tur n pgang tp aku x smpay nak snap dia pgang bunge tu coz tgan Aisha asik gerak2 jerk.. tula sape suoh mbik pic gn HP jerk.. murah laks tur..
so, skrg ni korg da tau kan 'Anakku Jadi Mangsa...' photoshop (2 pics awal). aku yg buat la tu.. hehe bru2 jerk blaja, x jadik sgat pon, msih nmpk cam ditampal kan.. ye la tu, main paste jerk x smpat nak crop beria.. tu la dptnyer.. hehe
lpas ni nak try wat muke aku cam model dlm iklan fair n lovely ker, cam iklan skII ker, cam iklan garnier ker.. bru best, pastu publish kat cni, hahahaha gelak jahat

*Suami Yang Pening*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Pada suatu hari, sepasang suami isteri yang agak berusia umurnya sedang dalam perjalanan menuju ke Johor Bahru melalui highway. Tujuan mereka adalah untuk melawat cucu yang baru lahir di sana. Mereka bertolak semenjak subuh lagi.
Perjalanan itu agak jauh juga, maklumlah dari Lumut, Perak katakan. Sesampai mereka di perhentian rehat Pagoh, mereka berhenti melepaskan penat memandu. Si suami minum air "PowerRoot" dan si isteri pulak minum air kacip fatimah, nak segarkan mata agaknya tu.
Setelah berehat agak lama juga, mereka pun menyambung perjalanan menuju ke JB. Lebih kurang 15 minit selepas meninggalkan Pagoh, tiba-tiba si isteri teringat sesuatu lalu berkata,
Isteri : Abahnya, cermin mata saya tertinggal kat tempat makan tadi!!
Suami : Ya Rabbi, awak ni menyusahkan betul la, cermin mata tu pun tak boleh nak jaga, nak kena pusing balik lagi, kena bayar toll lagi, lain kali letak cermin mata atas kepala, baru tak tertinggal. Dah tua makin nyanyuk pulak dia ni.
Si suami terus membebel sepanjang jalan, manakala si isteri terus membisu kerana salah sendiri. Walau macamana pun si suami pusing balik jugak untuk ambil cermin mata si isteri, tapi cuping telinga panas membara kena leter. Bila sampai ditempat tadi si isteri turun tergesa gesa untuk mengambil cermin matanya yang tertinggal.
Tetapi tiba-tiba si suami memanggilnya semula.
Isteri : Nape pulak awak nie?
Suami : Nak pergi mana?
Isteri : Nak ambil cermin mata saya la, apa lagi!
Suami : Tolong ambil cermin mata saya sekali, saya rasa tertinggal jugak atas meja tu!
Isteri : ???? @#%$*!?>/&$

20.5.10

*Aisha Tengok Aper Tu Sayang?*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
gambar ini tiada kaitan dengan tajuk n3 di atas.. sedikit dari penaja 'solivite' hahaha

sbenoyer ni aktvt kami ari rabu mggu lpas, ms nie Aisha x bape sihat, khusyuk tul arr anak mama nie.. siap kerut2 dahi lg tur..
isk, cam ader yg best n swonok jerk dia tgok, ngan mate x bkelip, body x gerak2, aper yerk agaknyer...? cantik lak dia landing kat kaki tu.. kaki sape tu agaknyer...hehe


eh, aper tur... owh! wonderpets ghrupenyer.. tu la anak aku sorg wat mase nie la asal x tido time nie, mmg nie la aktvt die kat umah..

suke tul dia tgok citer nie, x gerak2 dr mula td.. aku lak tpakse kraskan kaki coz kalu aku gerak, Aisha akan btulkan kddukan dudok die smpai dia dpt sndar kat kaki aku tur..


ha!! tgok tu, smpai lnguh aku dok keras kaki, so aku llruskan la kaki aku.. hm, Aisha btulkan kddukan bdan tp mata ttap kat tv tgok wonderpets..

tgok, smapi mcm tu ha ghrupenyer dia tgok tv.. iskiskisk

ha!! ni lg satu, citer wonderpets da abis, tggal credit pd kru2 yg tlibat jerk.. tp Aisha ttap nak tgok jugak.. aku time nni da nak bgun da coz nak wat susu bg kat Aisha biar dia tido..

so, abis jerk citer wonderpets tur, otomatik dia bgun n dok landing atas toto yg mmg aku sdia for Aisha tido siang ari..
anak2 ni mmg kalu ader bnde yg die minat tu, mmg xleh kcau kan? punyer la khusyuk dia kat satu2 bende tur smpai kita pnggil pon die wat dono jerk, skrg nie Aisha da leh bg respon pd nyanyian yg kuar kat mini lappy yg kami blikan kat Aisha.. kalu stkt lappy tu sbut urup ABC n 123 biler ditekan, dia x eran sgt, tp kalu die tkan n kuar ABC n 123 song, mula la dia bgun n mnari2 ikut rntak lagu.. hehe kdg2 tgelak kami tgok aksi dia.. satu prkmbngan yg bgus kan..
p/s: psal Aisha mkn coklat tur, aku akan cuba kurangkan n kn kontrol, nnti rosak gigi kan, btul jugak ckp kwan2 tur.. thanx for remind me..