^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.3.10

*Penatnyer.....*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm, pnatnyer ari nie.... da stgh ari aku ngadap komp. utk key-in data usahawan dlm sistem ICU nie, tp nak wat camner keje kne la wat jgk kan....
byk jgk data n3 yg nak kn wat nie, bos nak pi mting sok, so ari nie kn wat lbh krg 71data baru nak kn key-in n ader lak data yg nak kn kmaskini...
hm, ni la format data yg nak kn aku key-in ari nie, tp smbil2 tur website blogspot sntiasa ader dismpng website ICU (leh aku cuci mate smbil wat keje)hehe....

anywhere, ari nie aku x nak wat keje lain slain dr key-in data... itu arahan bos aku,
k en.fazil, saya smbung wat keje skrg yer...hehe

30.3.10

*Keluarga Wak Amat & Kak Jun*

3 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Inilah Kami... (waktu mude2 dulu sblum msing2 kawin kuikui)...


My Stick Family from WiddlyTinks.com

p/s; yg ujung knan skali tu USU, adik aku yg last... (ok x su??)

29.3.10

*PBAKL@PWTC*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
hm, smlm (28.03.2010-ahad) adalah ari yg agak mmnatkan bg aku coz sblh pg aku ngan hubby pi joging kat tasik titiwangsa tanpa Aisha ikut, Aisha tido time kami kuar pi joging lg pun moksu Aisha willing to jaga. Aku yg x pnah blari sjk abis UiTM dulu rs da tgang segala urat bdan kau nak abiskan 1 round tasik tur... isk, pnat nyer....
Ptgnyer lak aku ngan hubby ngan Aisha ngan adik aku pi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) kat PWTC, last day smlm, round sume hall ngan hall yg tkt atas skali pon kami naik tp xder org coz kat c2 area for student IPT, tu yg x rmai org.. so, nie la hasil kami pi ke PBAKL smlm...

Kami ms mula2 smpai di PBAKL@PWTC...

Aisha pon ikut sm mmbelek buku2 yg dpamerkan, hehe smpat plak Aisha mbik gmba ngan IPIN-Aisha's fav. cartoon...

Aisha wif her smiling face - tomei anak mama...

"Hm... nnti beso nak jd doktor, buku aper yg ssuai yerk???"...

Nie la hasilnyer dr PBAKL@PWTC last day, buku Koleksi Resepi utk mama ngan papa, buku first lerning utk Aisha...tp Aisha x smpt bc lg buku tu....

Pnat sgt bjln kat PBAKL@PWTC, x smpat mndi Aisha trus tido ngan lenanyer... cian anak mama nie...

Anywhere swonok bwk Aisha pi jjlan kat PBAKL@PWTC smlm coz dia da mula nak blaja mmbaca n mnyebut prktaan2 yg org sbut... kkdg kalu dpt H/P, hm, dia ckp (bhasa dia la) mcm org beso ckp jerk... siap gelak2 lg....hehe nie la prkmbgan Aisha skrg...
Sok luse aper lak la yg Aisha akan bg pnglman bru kat aku ngan famly... hm, ujung mggu nie nak blik kg aku kat JHR, 'Nyaie n 'Yaie da x sabo2 da nak tgk Aisha, tiap2 ari call tnyer bile Aisha nak blik...iskisk x sabonyer.....

26.3.10

*Aisha@TasikTitiwangsa Lagi*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
24hb Mac 2010 yg lpas (ari rabu) kami skali lg pi tasik titiwangsa isi ms lpang ngan tman papa joging, tp kali ni moksu Aisha xder coz ader kelas, so aku sorg2 jerk kn jg Aisha main kat playland..tp this time x byk tpt kami blh explore coz papa joging skjp jerk, lgpun mcm da nak ujan jerk ptg tur...so ni la hasilnyer;

Aisha on 16.03.2010 yg lalu x nak naik buaian kat tasik tur....

Aisha on 24.03.2010 dgn bgganyer mengayun buaian tu sndri tnpa bntuan aku...

Aisha on 24.03.2010 da blh main jongkang-jongket sorg2 (tp aku rsau gak tkut dia jtuh)isk ngeri kalu pkir, but Alhamdulillah sume ok...


Cerianyer Aisha dpt main, swonok aku tgk, wlaupun pnat tp aku puas...
Sekian, aksi Aisha@TasikTitiwangsa on 24.03.2010

17.3.10

*Sepetang Aisha@Tasik Titiwangsa*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Smlm aku n famly pi Tasik Titiwangsa, actually hubby aku ader hobi bru iaitu joging, 2 ari skali dia akan joging kat tasik... So smlm blik keje jerk cpat2 kami blik umah tukar kreta (kami pi keje naik moto) n trus mbik Aisha, bwak Aisha skali pi tasik utk teman papa joging.. hehe, moksu Aisha aku pon ikut skali (kbtluan dia ader kat umah bru blik klas kat UM) so aku pon hheret arr dia...
Smpai kat tasik, papa Aisha ngan moksu Aisha pon lksanakan arr aper yg ptut diorg wat.. aku????
hehe, aku tman Aisha main kat playland.... walaupun x joging, aku bpluh gak arr main kjar2 ngan Aisha kat playland smlm... kalu blh sume mainan dia nak naik, aku rsau gak tkut dia jtuh kbwh coz tpt tu tggi gak bg knak2 cam Aisha yg tgk kemaruk nak bjln.. tp aku bjaya kontrol anak aku sorg nie, tnpa bntuan papa ngan mokso, hehe. Aisha pon aku tgk swonok bkn main lg, pdhal ms mbik Aisha dr umah pngasuh dia tido tur... tp biler smapi kat tasik trus beso mata dia...
First land yg Aisha main, cbuk nak cross bridge tur... aku pasrah jerk, nsib baik ader tiang kiri knan, rsau gak aku...

Yea!!! Aisha bjaya lpas ke sbrg bridge, lega ati aku..

Da puas sbrg bridge, Aisha naik gelongsor lak, mule2 btul la naik kut tgga pas2 trun kut glongsor... last2 da pnat naik tggu Aisha ikut suke die jerk naik trus kut glongsor... aku ikutkan jer la...

Aisha relax jerk main n jln sorg2 kat atas bridge tur, bbudak lain sume lari main kat tpt lain coz Aisha diri jer diam2 kat tpt dia jln kalu ader bbudak lain nak jln, so diorg mlas nak tggu Aisha jln, diorg trus pi main tpt lain... hehe caya la anak mama nie...

Chewah!!!! cam pndai jerk nak naik sndri... last2 aku gak yg naikkan... hehe

Lg skali Aisha mnggunakan skill terbalik naik glongsor, haha aper pesen la nie...

X dpt naik glongsor, Aisha trus pi kat tgga sblh, tggalkan aku sorg2 kat tpt glongsor td...

Time nie papa da abis 1 round joging kliling tasik, bru la aku free ckit coz papa blh tlg jg Aisha.. dia cbuk gak nak cross bridge, yg ni mncbar ckit, ader lubang2 antra kayu2 tur, so papa kn pgang Aisha, tu pon cbuk nak lpas tgn... isk...

Puas sbrg bridge kayu, Aisha tuka mainan lain plak...

Ha!! ni main lain laks, nasib baik arr x pndai mnjat lg, kalu x... mau da smapi atas budak sorg nie... iskiskisk

Time nie Aisha try mnunjukkan protes ngan x nak dpgang olh aku ngan papa dia...
"x nak blik lg, Aisha x nak blik.... nak main!!!"

Puas pjuk, lastly Aisha mmulakan perjlnan ntah kmna kami tgk jerk dulu....

Aisha jln jauh mninggalkan kami....

Aisha da smpai kat tpt tujuan, kami x lrt da nak kjar....
Finale : Aisha jln2 round da wakaf sblum aku dkong dia ajak blik, kalu x dkong maunyer smpai mlm dia dok pusing2 kat playland tur... Blik dr tasik, kami trus pi p.mlm kat Tmn Dato' Senu, bli mknn yg ringan2 jerk... hehe jg bdn lpas kuar pluh kat tasik td...
kuikui

9.3.10

* Aksi Aisha Awal 2010*

2 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
Hm.. lm da rsnyer x msuk blog nie... mklum arr cbuk ngan HKK 2010 kat opis nie... Alhamdulillah, smlm da abis stlh 2 mggu bkrja utk 1Malaysia, kuikui... dlm pd kn duty kat opis, smpt arr aku mbik bbrape gmbo Aisha ngan mcm2 aksi....hehe
Khusyuknyer la anak aku sorg nie tgk tw, bkn tgk aper pun, iklan jerk... skrg da pndai da gelak2 kalu ader bnde2 yg klaka kuar kat tiwi t'utama kalu dia tgk crite Upin Ipin, Wonderpets ngan Siapa Pintar (TV9-da xder rncngan tu skrg)... aku pon ikut gelak kalu tgk dia gelak, hahaha...
Lpas mndi pon ngan x sabo2 nak tgk tiwi trus ddok kat dpn tiwi, iklan pnyer psal.... ayu btul Aisha tgh ddok ngan bertuala jerk... kuikui.
Hm.. moksu pon nak interprem gak time nie, Aisha pon da pndai biler org tnyer "Siape pintar???" Aisha pon dgn bgganyer anggat tgn n aku pon smbut ngan inform kat sume org "Aisha pintar!!!!!" hehe
Hmm Aisha dpt beg bru (free dr Cuddle sumbngan kak Yam-tq bbyk kak Yam), dia bwk la beg tu ke hulu ke hilir, x bg org mbik, aku mntk nak simpan pon x blh.... smpai msuk bilik ngan tgk tiwi pon dia bwk gak... isk isk isk

Ala... tomei nyer anak mama... mklum arr da pndai jln, asik jln jerk kejenyer... asal kuar umah jerk pi gate, asal kuar pi gate, asal pi gate nak kuar... hm, nak kuar jln2 kut... kalu bg kunci kat dia, ha!! siap arr Aisha nak bkak mngga gate tur... hehe pndai nyer anak mama sorg nie...
So, swonok tgk anak mmbsar dpn mate nie, mcm2 aksi n glagat kita blh tgk n blaja dr 1 stage ke 1 stage yg lain, sume wat sndri n alami sndri... puas rsnyer.... sok, luse msti mcm2 pnglman bru yg akan aku n hubby akan rsai dlm mmbsarkan anak kami.. haha
Tunguuuu!